Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
1. do 10. z 17
    Początkująca(y)

Domyślnie Cola - napój dla malucha ? :/

Witam!.
    Powiedzcie mi czy wiele z was daje 3 latkom do picia cole lub inne napoje gazowane? jak tak to czy sa to sytuacje sporadyczne czy picie tych napoi jest na porzadku dziennym? mam w rodzinie taka sytuacje, ze dla 3 latka cola to napoj zycia. ostatnio nawet mala przypomniala sobie o coli i chciala sie jej napic ale w domu nie bylo. co to byl za ryk! a rano znowu sie o nia upominala. dla mnie to jest chore. moja corka ma dopiero 9 miesiecy ale cole to moze zobaczy z odleglosci a juz napewno sie jej nie napije. chyba mam racje co ? najgorsze w tym wszystkim jest to ze jak mowie glosno ze moje dziecko nie bedzie tego pilo to patrza na mnie jak na dziwaka i mowia ze przesadzam..

Fan(ka) Avatar Magdzik20

Domyślnie Odp: Cola - napój dla malucha ? :/

ja uważam że jeśli maluch się napiję sporadaczynie przy jakieś uroczystości czegoś gazowanego to ok ale nie wyobrażam sobie dawać takich napoi dziecku codziennie u mnie w rodzinie też jest dwójka dzieci wychowanych na coli jak nie ma w domu to płacz

Fan(ka)
    Wpisów do bloga
    27

Moje dziecko tez coli nie pije, w sumie jedyne co pije to wodę ze sokiem, soczki w kartoniku, mleko, albo herbatke, no i soki z marchwi. Co do coli my jej nie pijemy jak już to sporadycznie, ale napoje gazowane tak i poza wodą mineralna gazowaną mój syn nie dostaje nic. Tzn nie powiem czasem chce wypić coś z naszej butelki jak jest juz na dnie i nie zabraniam mu, ale to jest raz na jakis czas, a nie co chwile.

Wrześniowe mamy'07 Avatar monia_l

u mnie dzieci nie tkną się gazowanych napoi od małego i nie dawałam i teraz jak ktoś im przypadkiem da to plują tym,jak lekarz kiedyś kazał podawac colę odgazowaną przy rewolucjach żołądkowych to musiałam ich zmuszac bo nie chcieli

Fan(ka)

oliwka raz w zyciu posmakowala coli w restauracji i jej zasmakowala ale ja jej coli dawac na pewno nie bede

Fan(ka) Avatar Iwonka1985
    Wpisów do bloga
    9

ja sporadycznie daję małemu colę ale to właśnie jak gdzieś jesteśmy i szybko chcemy coś zjeść to on je i pije z nami ale w domu to i my rzadko mamy. Ale to nic zdrowego nie jest więc ja jestem przeciw takiemu pojeniu gazowanymi napojami dzieciaczków. Albo wszystko z umiarem jak juz cos.

Matka Polka.

U Nas Cola rzadko gości w domu, wolimy wodę i soki, ale "od święta" gdy jesteśmy u kogoś i stoi Cola w szklance, wypije dwa łyki i więcej nie chce ot tak chyba żeby na nowo posmakować. Sama nie dałabym rady pić coli codziennie a co dopiero dziecko...

Fan(ka) Avatar villandra8
    Morcinek - jeśli ktokolwiek wie, gdzie to jest :)

Ja mówię zdecydowanie NIE. Sama colę piję od święta, najczęsciej kiedy po prostu nie mam innego wyboru. Mąż za to uzależniony od coli/pepsi i codziennie dwa litry wydoi (w pracy zazwyczaj, więc w domu najwyżej dokańcza picie). Dziecko dopiero pierwsze w drodze, ale na pewno coli nie dostanie.
    Cola zawiera kofeinę i mnóstwo cukru - jedno i drugie nadmiernie pobudza, co niezdrowe jest dla wielu dorosłych, a co dopiero dla dzieci. Uzależnia i nie wnosi NIC dobrego (poza walorem smakowym - rzecz oczywiście gustu). Kiedyś czytałam, że w jakimś kraju trzeciego świata wykorzystywano colę do wykonywania oprysków rolnych, bo wychodziła taniej od pestycydów. Mozna wierzyć lub nie - mi wystarczy fakt, że cola po otwarciu może stać i stać i bynajmniej się nie zepsuje...
    Każdy robi jak chce - ja jestem na NIE.

Fan(ka)
    Wpisów do bloga
    27

Cytat Napisał villandra8 Zobacz post
    Ja mówię zdecydowanie NIE. Sama colę piję od święta, najczęsciej kiedy po prostu nie mam innego wyboru. Mąż za to uzależniony od coli/pepsi i codziennie dwa litry wydoi (w pracy zazwyczaj, więc w domu najwyżej dokańcza picie). Dziecko dopiero pierwsze w drodze, ale na pewno coli nie dostanie.
    Cola zawiera kofeinę i mnóstwo cukru - jedno i drugie nadmiernie pobudza, co niezdrowe jest dla wielu dorosłych, a co dopiero dla dzieci. Uzależnia i nie wnosi NIC dobrego (poza walorem smakowym - rzecz oczywiście gustu). Kiedyś czytałam, że w jakimś kraju trzeciego świata wykorzystywano colę do wykonywania oprysków rolnych, bo wychodziła taniej od pestycydów. Mozna wierzyć lub nie - mi wystarczy fakt, że cola po otwarciu może stać i stać i bynajmniej się nie zepsuje...
    Każdy robi jak chce - ja jestem na NIE.
    Ja colą odbarwiałam sobie łańcuszki srebrne tak wiec co do pestycydów i oprysków wcale mnie to nie dziwi

Fan(ka)

straszne jak dla mnie tak uzależnić dziecko od coli! sama nie piję napojów gazowanych i mój syn też nie tknie. długo nie ruszył w ogóle nic poza wodą, teraz wypije herbatę czy sok lub kompot, i na tym koniec. ani to zdrowe, ani dziecku potrzebne.. trąci mi za to jakimś horrorem myślę, że decyzja by trzymać dziecko jak najdalej od takich dobrodziejstw cywilizacji' jest jak najbardziej słuszna.

nawiasem mówiąc dobrze się colą toalety czyści i przygotowuje zwierzęce rogi do picia ściągnie każdy syf, nic nie przeżyje

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Zasady Postowania