11. do 14. z 14
-
3-12-2011, 20:25 #11Początkująca(y)
Odp: Okropny 3-latek ratunku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
luizka5- wydaje mi się że ty nie odrózniasz lekkiego klapsa w tyłek machniecie jak bym komara chciała trącnać od bicia. Robisz ze mnie jakiegoś tyrana no ale każdy może mieć swoje zdanie jestem tylko ciekawa czy ty nigdy nie klepłas swojego dziecka w tyłek ale to już pozostaw dla siebie. Pozdrawiam.
zaczełam od wczoraj stawiac małego w kącie i jak narazie metoda skutkuje zobaczymy ile dni bedzie mi sie to udawało dziękuje dziewczyny za wszystkie odpowiedzi
-
5-12-2011, 19:22 #12
No coś Ty.. jak to ile dni Ci sie uda do skutku
Mój na zakazy zaczął reagować mówiąc nam, że nas nie lubi. ale chyba wolę tak niż jak by miał kogoś bić. Moja mama mówi że to nie dobrze, że on sie tak złości. Ale jak inaczej ma odreagować złość ? ma sie uśmiechać ? cieszyć..? z biciem...u nas udało sie to wykorzenić mówiąc, że jak kogoś uderzy to ten ktoś mu odda...i jakoś po temacie. sprzątanie zabawek...Jak nie posprząta to trzeba mu powiedzieć, że albo zabawki uciekną i jak będzie spał to pochować i wynieść to co było rozrzucone, lub jako kara, zabrać i schować wszystkie a jak chce odzyskać to musi byc grzeczny. Może to nie są idealne rozwiązania ale u nas plusy i minusy sie nie sprawdziły...a broi tak naprawdę tylko wtedy kiedy jest zmęczony lub znudzony...i Ja się już nauczyłam, że grzeczne dziecko to zajęte dziecko...przynajmniej u nas.
-
7-12-2011, 00:37 #13
Z rowniez chowam zabawki jak mala nieposprzata, co do bicia u mnie poskutkowalo przytrzymywanie za rece jak mala chciala uderzyc albo juz uderzyla po kilku razach przestala bic, ale bila tylko mnie
mama mi ta metode doradzila. Z jezykiem bywalo roznie, Ala jest uparta i jak sie odkrecalam uciekala i tak potrafilo byc pol dnia, wiec wprowadzilam kary i nagrody. ta metoda jest u nas chyba najskuteczniejsza
-
21-12-2011, 22:51 #14
mój synem testuje rodziców na ile mu wolno postępować. Gdy spotka się z oporem, nie potrafi tego zrozumieć, ale po jakimś czasie ....zaczyna wszystko wracac do normy.

2Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Tulisa 29tyg, 1,20kg
Dzisiaj, 09:30 w Wcześniaki