Zobacz wyniki ankiety: Zerówka czy pierwsza klasa,gdzie posyłasz od wrzesnia swojego 6 latka?

Głosujących
77. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • zerówka przedszkolna /szkolna

48 62,34%
  • pierwsza klasa

29 37,66%
Strona 31 z 31 PierwszyPierwszy ... 11 21 26 30 31
301. do 308. z 308
Drzewko podziękowań9Podziękowań

Temat: 6 latek do zerowki czy do pierwszej klasy????????

Zadomowiona(y) Avatar emillink@

Domyślnie od września 2012 szkoła

Witam, czy ktoś z Was w tym roku szkolnym puszcza 6-latka do szkoły? Chciałabym aby moja córka poszła do szkoły ale nie bardzo wiem jak to ugryźć :( jak to sie odbywa w waszych przedszkolach ?

Fan(ka)

Domyślnie Odp: od września 2012 szkoła

Ja posyłam moją starszą córcię do szkoły. Maja w kwietniu skończy 6lat i nie wyobrażam sobie by w przedszkolu miałaby powtarzać rok !?! Właściwie to chciałam żeby poszła do zerówki do szkoły ale brali tylko starsze dzieci... Według mnie trzeba złożyć papiery do szkoły w odpowiednim terminie. Spróbuj znaleźć stronę internetową szkoły do której chcesz posłać dziecko, jeśli nie znajdziesz to się przejdź lub zadzwoń. Trzeba złożyć wniosek o przyjęcie i kopię aktu urodzenia. Możliwe też, że w przedszkolu udzielą Ci odpowiednich informacji.

Fan(ka) Avatar mama05

witam ..
    ja dałam Zuze do szkoły w tamtym roku-poszła mając dokładnie 6 lat i 1 dzień(31 sierpnia urodzona)
    i nie żałuję decyzji..również nie wyobrażałam sobie kolejnego roku w przedszkolu-dziecko chciało liczyc ,pisać a oni nie mogą -bo przedszkole bawi...
    sama Zuza mówiła,że chce iść do szkoły.
    u nas było tak ,że w okolicy marca dostaliśmy deklarację i trzeba było zaznaczyć
    -czy dajesz dziecko do szkoły
    -czy zostawiasz w przedszkolu
    - czy dajesz do zerówki szkolnej..

ja wybrałam szołę i potem na zebraniu rozdawali kwestionariusze do wypełnienia do szkoły-zostawiało się w sekretariacie w przedszkolu i oni zawozili do szkoły.
    w wakacje pojechałam do szkoły-Zuza byla na liście-chodzi z samymi 6latkami do I kl :)

i syna też dam w wieku 6 lat do Ikl - i to nie chodzi o moje ambicje tylko widzę,obserwuje swoje dzieci i wiem ,że to bedzie dobra decyzja..

życzę trafnej decyzji i powodzenia .
    pozdrawiam ;)

Zadomowiona(y) Avatar emillink@

Dziękuję za odpowiedzi , no własnie przedszkole bawi a czasem mam wrażenie ze nawet nie bawi :( moja córcia czyta, liczy, szybko sie uczy wierszyków itp, często sie nudzi w przedszkolu tyle że nie jest "zdyscyplinowana" i jak powiedziała Pani w przedszkolu "niesubordynowana" cokolwiek to znaczy , ma charakterek i Paniom się to nie podoba ...słyszałam o testach gotowości czy to robi sie w przedszkolu?

Mama Maciusia i Adasia Avatar Kunda

nie testy mozna zrobic tylko w poradni psych-ped

Administrator
    Wpisów do bloga
    2

Domyślnie Odp: wielkie zmiany w szkole- REFORMA W PODSTAWÓWCE

Witajcie,

Potrzebujemy Waszej pomocy.
    Zależy nam na waszych opiniach, spostrzeżeniach i obawach dotyczących 6 latków w I klasie.
    Osoby, które chciałyby nam pomóc proszę o kontakt na PW do mnie lub aniaslu.

Pozdrawiamy
    http://humanitarni.pl/ wystarczy kliknąć raz dziennie

Szczesliwa mamusia!

Cytat Napisał emillink@ Zobacz post
    Dziękuję za odpowiedzi , no własnie przedszkole bawi a czasem mam wrażenie ze nawet nie bawi :( moja córcia czyta, liczy, szybko sie uczy wierszyków itp, często sie nudzi w przedszkolu tyle że nie jest "zdyscyplinowana" i jak powiedziała Pani w przedszkolu "niesubordynowana" cokolwiek to znaczy , ma charakterek i Paniom się to nie podoba ...słyszałam o testach gotowości czy to robi sie w przedszkolu?
    Tak,przynajmniej u nas robili testy w przedszkolu.Mieszkam tez w Warszawie i posłałam swoja córkę jako 6 latkę do szkoły do pierwszej klasy.Chodzi z samymi 6 latkami,3/4 klasy to jest jej grupa z przedszkola Nie żałuje decyzji,radzi sobie świetnie.Proszę poczytać sobię ten wątek gdzie piszemy jak radza sobie Nasze 6-latki w szkole

uzależniona Avatar gaga

Majtulek też poszła jako 6-latek i obie jesteśmy zadowolone, choć 3 osoby w klasie są z przedszkolnej grupie, radzi sobie świetnie, spotykają się w soboty z dziewczynami na "imprezach", no i przede wszystkim się nie nudzi, jest trochę pracy, zadań, ale jej się podoba i to najważniejsze!

Strona 31 z 31 PierwszyPierwszy ... 11 21 26 30 31

Zasady Postowania