Strona 1 z 3 1 2 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 24
    Zadomowiona(y) Avatar kolakinka

Domyślnie Zakupy a pozostawianie dzieci w bawialniach

Drogie mamy,czy zdarza sie Wam pozostwiać Wasze dzieici na czas robienia zakupów w takich miejscach jak bawialnie dla dzieci ?
    W wielu centrach handlowych sa take miejsca,w których własnie możemy pozostawić nasze dziecko.Jestem ciekawa czy z tego korzystacie ?

Entuzjast(k)a

Domyślnie Odp: Zakupy a pozostawianie dzieci w bawialniach

Ja nie zabieram dzieci do centrów handlowych,bo logistycznie bym nie dała rady.
    Lecz jeśli mi się zdarza zabrać najmłodsze dziecko,to nie pozostawiam jego w bawialni.
    Pomysł niby dobry,ale dla mnie to wylęgarnia zarazków większa niż w przedszkolu czy szkole.

Fan(ka) Avatar as-asia1989
    Wpisów do bloga
    3

ja nie zostawiam w bawialniach dziewczynek z 2 powodów po pierwsze w naszym miasteczku nie ma bawialnia a po druge gdyby nawet była to i tak bym nie zostawiłą bo jak robimy zakupy w jakimś wiekszym sklepie to robimy raz na tydzień albo na 2 tygodnie i wtedy jedziemy a takie zakupy całą rodziną a tak to robie w pobliżu drobne zakupy

Mama J&J Avatar dziunka24

Zostawiam starszą córkę ale zależy gdzie w jednym centrum bawialnia super, ale panie niestety nie zwracają uwagi na dzieciaki i moja wtedy 5-latka zesiusiała się w majtki bo nie mogła znaleźć toalety. Nigdy jej się to nie zdarzyło a nie należy też do bardzo nieśmiałych dzieci które się nie spytają...

Za to w Ikei zostawiam ją za każdym razem.

Szóstkowa mama​a dlaczego większa wylęgarnia zarazków?
    Gosia - mama Juleczki Tancereczki i Asiuli Łobuziuli

Fan(ka) Avatar Magdzik20

ja od czasu do czasu zostawiam mojego brata jak go mam pod opieką ale on to lubi nigdy mu się krzywda nie stała no i ja mam chwilę żeby na spokojnie coś kupić
    a co do wylęgarni zarazków to uważam że dziecka i tak się przed nimi nie uchroni jak nie w tym miejscu to gdzie indziej coś złapie tak to jest już z maluszkami

Entuzjast(k)a

dziunka24 zarazków jest więcej co najmniej z kilku powodów.
    Otóż w przedszkolu teoretycznie przyprowadza się zdrowe dzieci do przedszkola,a do takiej bawialni nikt nie będzie pytał rodziców czy aby dziecko nie ma gorączki,czy jest zdrowe.
    Poza tym aby dojść do tej bawialni,trzeba w większości przypadków przejść przez całe centrum i tam też maluch wirusowo-bakteryjną inchalację.No i jak sama napisałaś,panie które tam pracują nie koniecznie zajmują się dziećmi.

Fan(ka)

u nas w miescie jest bawialnia ale ja tam chodze z nia mozna tez ostawic dziecko na czas zakupow, albo pobyc z dzieckiem, ja czeto chodze tam z mala ale jestem tam z nia, ale Panie tam super zajmuja sie dziecmi nawet jak matka jest z dziekiem to pomoga zajac sie dzieckiem,
    do typowego centrum handlowego jezdze raz na dlugi czas i tam jest taka bawialnia, ale podpatrzylam, ze tam Pani zajmuje sie tylko kasowaniem, nie dziecmi, i bardzo tam ubogo w zabawki, ta bawialnia znajduje sie na srodku korytarza tylko ogrodzona plotkiem, co dla mniejest niebezpieczne bo moja Cora moglaby sobie przez ten plotek przejsc i sobie gdzies pojsc
    a co do wirusow to ja jednak jestem za kontaktem corki z wirusami bo to ja uodparnia, nie dmucham na nia, zdarzalo sie, ze jako niemowlak wyszla na balkon pokiwac komus bez czapeczki, i teraz jakposzla do przedszkola od wrzesnia to najrzadziej choruje z wszystkich dzieci

Entuzjast(k)a

Kontakt z wirusami jest niekiedy dobry,ale nie zawsze.Takowy kontakt moje dzieci mają w szkole czy przedszkolu.Ale nie ma potrzeby narażać dziecko na większy kontakt niż trzeba,a już za karygodne uważam spacer po takowych centrach z noworodkiem!!!

Fan(ka)

jak tos spaceruje po centrum handlowym z noworodkiem to tez mnie to kluje w oczy

Zadomowiona(y) Avatar iwona 33

Moja mala jest jescze za mala ,aby zostawalaw takich miejscach.A co do "spacerow Z noworodkami"to czesto nie ma innej mozliwoci .Ja niestety niemam nikogo do pomocy ,ani cioci ,ani babci ,itd.Wiec dziecko zabieram wszedzie ze soba .Bakterie sa wszedzie ,w sklepie ,w przychodniach ,w autobusach ...

Strona 1 z 3 1 2 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania