1. do 8. z 8
    Początkująca(y)

Domyślnie Gra komputerowa dla dziewczynki

Cześć drogie mamuśki:) Poniewaz moja 8 letnia Kasieńka ciągle siedzi na komputerze- postanowiłam znaleźć dla niej gre- taką dziewczęcą.

Czy znacie jakis tytuł który by sie nadawał? Kupiłam w niedzielę gre Młody Doktor 3, lecznica dla zwierząt. kasia uwielbia kotki, pieski, koniki a w tej grze jest wterynarzem i sie nimi opiekuje.

Fajna sprawa- gra ponoc rozwija emocjonalnie dziecko- nie wiem ile w tym prawdy, ale na pewno sama gra jest ciekawa i ma sporo 'trudnego" słownictwa. kasia juz zdążyła się nauczyc czym jest pasożyt i jak sie uzywa stetoskopu.

ten tytuł polecam dziewczynkom - ale szukam juz kolejnego- polećcie mi cos proszę:) jakąś fajna, dziewczynkową i rozwijająca gre:)
    Ilona

Mamma Mia! Avatar margot

Domyślnie Odp: Gra komputerowa dla dziewczynki

Nie wiem, jakie gry są w sprzedaży, ale całkiem sporo gier jest w sieci za darmo, można czegoś poszukać. Np. tutaj:
    Gry dla dzieci i gry online dla wszystkich

"Jedna rzecz to pokazać dziecku drogę.
    Drugie, trudniejsze to odsunąć się z tej drogi i zrobić mu przejście." R.Brault

Fan(ka) Avatar joamar

Moja Julia bardzo lubi wyścigi konne Barbie. Gra ma fabułę trzeba znaleźć konia, którego porwano. Jest prosta tylko jak raz się przejdzie to później jest to samo. Poza tym moja córcia uwielbia Scooby Doo więc taką grę też jej kupiłam i również okazała się fajna.
    Gra księżniczka i żaba to totalna porażka

Fan(ka) Avatar anisad

Moja prawie 7-latka uwielbia wszystkie gry Barbie. Nie gra codziennie, może raz na dwa/trzy tygodnie, może troszkę rzadziej. Jest dużo gier online, ale ogólnie polecam zabawy na powietrzu, tym bardziej, że robi się ładna pogoda :)

Początkująca(y)

Scooby jest fajny i oprócz rozrywki uczy po części logicznego myślenia - nie nudzi się też dzieciom po przejściu całej gry i dzieci lubią do niej wracać. Może jakieś gry, które oferują przebieranie? Znalazłam też grę Catz 2 (ale nie widziałam jej nigdy zaistalowanej), w której opiekować się można zwierzakiem (online też takie gry).

MysiaPysia
    Guest

Moja Martynka bardzo lubi przygodowe gry z Reksiem do kupienia w AidemMedia. Nie są typowo dziewczęce, ale bardzo wciągają :) Polecam

Początkująca(y)

A moja mała przyniosła ostatnio ze szkoły coś takiego W Polsce pojawiły się przypadki precyzyjnego przepowiedzenia daty śmierci. i teraz zastanawiam się po pierwsze: co oni w tej szkole robią? po drugie: co mam z tym dalej zrobić? poradźcie

Wdrożona(y) Avatar chmurka5

Witam , myślę że taką fajną grą była by farma jest to gra o hodowli zwierząt i uprawianiu warzyw gorąco polecam

Zasady Postowania