Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 OstatniOstatni
21. do 30. z 31
    Początkująca(y)

Domyślnie Odp: Pierwsze kolonie

Dziewczyny, a napiszecie na priv z jakim organizatorem wysłałyście swoje dzieciaczki?

Fan(ka) Avatar joamar

A moja córcia dziś wróciła z obozu sportowego 10 dniowego. Jest strasznie zadowolona i już szykuje się na zimowisko. Nie wysłałabym jej na zwykłe kolonie ale to był obóz z jej szkoły pływania. Nie miała tel. i my nie dzwoniliśmy powiedziałam małej, że jak będzie chciała to ma dać Pani znać i my się skontaktujemy, była 400km od nas i nie odwiedzaliśmy. Moim zdaniem córka wróciła doroślejsza. I nauczyła się grać w tenisa

Początkująca(y)

WOW! To gratulujemy! Wszelkie pozytywy są mile widziane :)

A zdradzisz jaka metodę z kieszonkowym wybraliście?

Początkująca(y)

Cytat Napisał Laluna Zobacz post
    Dziewczyny, czy macie za sobą już pierwsze kolonie Waszych dzieci?

Co zadecydowały o wysłaniu dziecka na kolonie? Skąd wiedziałyście, że jest gotowe?
    A może najpierw niech jedzie na półkolonie np. z dziadkami

Początkująca(y)

ciekawą propozycję znalazłam na www.agrowypoczynek.ovh.org co o tym sądzicie?

Początkująca(y)

Ciekawych propozycji jest mnóstwo. My korzystaliśmy z BUTa, ale nie do końca o tym jest tutaj dyskusja. Rekomendacje są mile widziane, ale na priv.

Z dziadkami a i owszem, ale mnie zależy by dziecko się usamodzielniało i uczyło nawiązywać kontakty z rówieśnikami.

Początkująca(y) Avatar GosiaBy

Witam.
    Moja córeczka pojechała pierwszy raz sama na wakacje ze swoim zespołem tanecznym. Miała wówczas 8lat. Wyjazd był do Kołobrzegu na 2tygodniowe warsztaty taneczne. Byłam przerażona, nie wiedziałam czy sobie poradzi. O dziwo było super. Miała komórkę ale był wyznaczony czas w południe na telefony do rodziców bo wieczorem dzieci się rozklejają. W tym roku na początku lipca pojechała z tym samym zespołem na festiwal do Włoch. Sama się dziwię, że moja mała córeczka tak sobie daje radę a w szkole również uchodzi za nieśmiałą.

Początkująca(y)

Gosia- gratuluję córy! To też jest jakiś sposób, by zmneijszyć stres- wyjazd ze znaną grupą znajomych i kolegów.
    Ja świetnie wspominam obozy harcerskie ze znajomymi i przyjaciółmi, z którymi spędzałam kazdy piątek i sporo weekendów w roku.

Początkująca(y) Avatar Mummy4

W tym roku zamierzamy wysłać naszego 9-cio letniego syna po raz pierwszy na kolonie , my się trochę obmawiamy a On bardzo chce jechać :)

Początkująca(y)

Rozumiem, że masz na myśli rok szkolny? Ew. w grę wchodzą jeszcze zimowiska, nie tylko narciarskie, ale podobnie jak kolonie tematyczne. My osobiście preferujemy rodzinne zimowe szaleństwo.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 OstatniOstatni

Zasady Postowania