Strona 34 z 40 PierwszyPierwszy ... 14 24 29 33 34 35 39 ... OstatniOstatni
331. do 340. z 396
Drzewko podziękowań2Podziękowań

Temat: Pedofilia na NASZEJ KLASIE

Zadomowiona(y) Avatar mamusia_2008

Domyślnie Odp: Pedofilia na NASZEJ KLASIE

lilly uważaj, bo za to grozi więzienie ;)
    kinga - wiesz - książkę nie jest trudno dziś wydać - jest tyle wydawnictw - wielu "naukowców" idzie na ilość, a nie na jakość - dosłownie produkując artykuły, książki;
    na konferencjach, zwłaszcza zagranicznych też nie trzeba być - wystarczy wysłać artykuł ;)
    są "naukowcy" i naukowcy...
    a to, że ktoś jest często cytowany - nie znaczy, że ma rację
    można być bardzo elokwentnym, a nie mieć nic sensownego do powiedzenia - a co gorsze - zgodnego z prawdą (w tym wypadku: z prawdą o seksualności człowieka)
    i chyba nie wierzysz, że nie ma innych bardziej wartościowych naukowców w kraju, którzy mają rzeczywiście lepszą wiedzę na ten temat? :0 jest ich wielu, tylko są "politycznie niepoprawni", dlatego się ich ośmiesza, wycisza, usuwa
    Ostatnio edytowane przez mamusia_2008 : 18-05-2009 - 13:55

Początkująca(y) Avatar Edzia*

Cytat Napisał KingaMZ Zobacz post
    edzia moze dlatego nie pyta sie swiezej krwi bo ludzie swiadomie badz nieswiadomie wola sluchac ludzi z jakims zasobem (wydane ksiazki, wyklady w kraju, za granica...itp) a nie np swiezo upieczonego magistra czy nawet doktora, ktory zaczyna swoja kariere naukowa ;)
    Zgadza się Kinga. Oczywiście trudno w publiczych debatach zdawać sie na opinię świeżo upieczonych magistrów, chociaż i oni mogą miec coś ciekawego do powiedzenia
    Chodziło mi raczej o to, że nie bardzo wierzę, że w Polsce jest tylko jeden profesor seksuologii - pan Starowicz, natomiast tylko jego wypowiedzi są publikowane w mediach. Nie oceniam przy tym jego pogladów poniewaz nie jestem z wykształcenia seksuologiem lecz socjologiem więc trudno polemizować mi z jego teoriami. Chciałabym jednak aby w środkach masowego przekazu przedstawiono czasem poglądy czy badania innych naukowców.
    Podobnie jest w mojej grupie zawodowej - w wiadomościach zawsze wypowiada się prof. Rychard czy Czapiński ew. pani Staniszkis (którą bardzo cenię) ale chyba sa jeszcze inni prof. socjologii w trym kraju. mam też wrażenie, że w środkach przekazu liczy się tylko szkoła Warszawska.

Fan(ka) Avatar KingaMZ

mamusia zgadzam sie z toba calkowicie. Natomiast sobie tak mysle o tej prawdzie - nie prawdzie i sie zastanawiam, bo np sa specjalisci ktorzy twierdza ze u ludzi wystepuja 3 seksualnosci, ktore sa wrodzone i tym samym nie mozna czlowieka wyleczyc z homoseksualizmu czy biseksualizmu bo sa na tej samej "poleczce" co heteroseksualizm. Inni specjalisci uwazaja zupelnie odwrotnie..wiec czlowiek chyba wierzy w to co chce wierzyc i ciezko dyskutowac ktora z tych teorii jest prawdziwa a ktora nie....kazdy ma jakies argumenty przemawiajace za "swoja" teoria.

edzia no pewnie ze wielu jest profesorow, ktorzy mogliby tez powiedziec cos ciekawego w tym temacie, czemu korzystaja z jednego? kto ich wie....moze wygodniej im korzystac z tych ktorych maja pod reka, jak to ujelas ze szkoly warszawskiej, ktorych widzowie znaja i tym samym sa jakims tam autorytetem. Jakby nie patrzec to osoby zajmujace sie dana dziedzina lub interesujace sie tym sa bardziej wglebione w temat i inaczej postrzegaja wypowiedzi w tv. Nie traktuja ich jako prawdy calkowitej, jakby nic oprocz tego juz nie istnialo....

Mama Nikoli Avatar lilly815

Cytat Napisał mamusia_2008 Zobacz post
    lilly uważaj, bo za to grozi więzienie ;)
    kinga - wiesz - książkę nie jest trudno dziś wydać - jest tyle wydawnictw - wielu "naukowców" idzie na ilość, a nie na jakość - dosłownie produkując artykuły, książki;
    na konferencjach, zwłaszcza zagranicznych też nie trzeba być - wystarczy wysłać artykuł ;)
    są "naukowcy" i naukowcy...
    a to, że ktoś jest często cytowany - nie znaczy, że ma rację
    można być bardzo elokwentnym, a nie mieć nic sensownego do powiedzenia - a co gorsze - zgodnego z prawdą (w tym wypadku: z prawdą o seksualności człowieka)
    i chyba nie wierzysz, że nie ma innych bardziej wartościowych naukowców w kraju, którzy mają rzeczywiście lepszą wiedzę na ten temat? :0 jest ich wielu, tylko są "politycznie niepoprawni", dlatego się ich ośmiesza, wycisza, usuwa
    Matko jakie wiezienie Przecież mi chodzi o prowokację tego typu,żeby dzięki przyjmowaniu zaproszeń można dostać się do niektórych galerii które często są zablokowane i nie widać jakie tam są zdjęcia.Bez przesady Chyba źle mnie zrozumiałaś.Dziś znów usuneli dwa konta które zgłosiłam,ale pewnie zaraz na nowo powstaną kolejne.Dwa dni temu moja koleżanka znalazła zdjęcia swoich bliźniaków Straszne to jest czytać takie teksty jak "ze smetnika" czy "bjudas".Na szczęście ja od początku miałam zamknięty profil na Nk i nie wstawiałam ogólnie zdjęć mojej córki.

Ps.Ale z tym więzieniem to kochana przesadziłaś.Od kiedy założenie drugiego profilu grozi wiezieniem.Widocznie źle mnie zrozumiałaś.Pozdrowionka
    Ostatnio edytowane przez lilly815 : 19-05-2009 - 00:38

Myślałam, że chcesz założyć takie pedofilskie konto ;) Bo za to grozi chyba rok więzienia, jak się jest pełnoletnim :)

Myślałam, że chcesz założyć takie pedofilskie konto ;) Bo za to grozi chyba rok więzienia, jak się jest pełnoletnim :)
    Że co??????!!!! A za kogo Ty mnie masz kobieto? Coś chyba źle mnie zrozumiałaś.Mi zupełnie o co innego chodziło.Mianowicie o to,żebym mogła oglądać te ich galerie i zgłaszać do moderatora NK nie z mojego profilu prywatnego. Poczułam się urażona tym co wyżej napisałaś.Codziennie zgłaszam kilka nowych pedofilskich kont, a Ty mnie o coś takiego podejrzewasz,że chciałam też takie konto założyć.To jakieś nieporozumienie POZDRAWIAM
    Ostatnio edytowane przez lilly815 : 19-05-2009 - 23:19

Ojejku, nie oburzaj się tak :) Sama napisałaś o chęci zrobienia prowokacji. Wiadomo, że nie założyłabyś takiego konta z myślą o wykorzystywaniu dzieci, tylko aby coś sprawdzić. Policja często stosuje takie metody: udawanie jakiegoś bandziora, aby namierzyć innych. Też pozdrawiam :)

Ojejku, nie oburzaj się tak :) Sama napisałaś o chęci zrobienia prowokacji. Wiadomo, że nie założyłabyś takiego konta z myślą o wykorzystywaniu dzieci, tylko aby coś sprawdzić. Policja często stosuje takie metody: udawanie jakiegoś bandziora, aby namierzyć innych. Też pozdrawiam :)
    Zupełnie o co innego mi chodziło.Nie miałam zamiaru robić takiej prowokacji,że np udawała bym dziecko,żeby sprawdzić tych pedofili.Chodziło,mi o to,żeby nie zaglądać do nich ze swojego prywatnego profilu,i po założeniu fikcyjnego konta przyjmować od nich zaproszenia dzięki czemu,można obejrzeć co maja w galerii ze zdjęciami.Bo często mają zablokowaną,i nie zawsze są podstawy,żeby zgłaszać nadużycie.
    Zresztą to i tak walka z wiatrakami,bo zgłosiłam już masę takich profili,co prawda moderator usuwa,ale po chwili i tak powstają nowe jak grzyby po deszczu.
    Pozdrawiam

Ale się porobiło :)
    Tak to jest z tym pisaniem na forum: nie można człowiekowi spojrzeć w oczy i nie wiadomo czasami o co komuś chodzi ;)
    Ale pomysł z tą prowokacją jest dobry. Ja na razie się tym nie będę zajmować, bo nie mam teraz czasu, ale pewnie za niedługo znów ich pomęczę. Chyba mnie trochę namierzyli, bo miałam dziwnych gości w moim profilu. Nic dziwnego, skoro mieli po ileś kont, ja je odwiedzałam, a potem nagle admin im je zamknął ;)

Ale się porobiło :)
    Tak to jest z tym pisaniem na forum: nie można człowiekowi spojrzeć w oczy i nie wiadomo czasami o co komuś chodzi ;)
    Ale pomysł z tą prowokacją jest dobry. Ja na razie się tym nie będę zajmować, bo nie mam teraz czasu, ale pewnie za niedługo znów ich pomęczę. Chyba mnie trochę namierzyli, bo miałam dziwnych gości w moim profilu. Nic dziwnego, skoro mieli po ileś kont, ja je odwiedzałam, a potem nagle admin im je zamknął ;)
    Ja założyłam sobie jednak fikcyjne,i teraz mi nie wchodzą na mój prywatny profil Powiem Ci,że jak założyłam ten fikcyjny to pewniej zaglądam w te ich profile.Dziś admin usunął kolejnych 10 kont które zgłosiłam.Pewnie i tak zaraz powstaną nowe konta,ale ja dalej będę ich zgłaszała.Odkryłam,że nie tylko ja ich "szpieguję".Jest sporo ludzi którzy tak jak ja zgłaszają tych zboków z fikcyjnego konta.I tak jest bezpieczniej bo przynajmniej nie będą mi grasować po moim profilu.
    Ps.też nie mam zbytnio czasu.Dziecko,dom,praca,ale zawsze znajdę czas wieczorem,żeby usuwać te "pasożyty" z NK

Pozdrowionka

Strona 34 z 40 PierwszyPierwszy ... 14 24 29 33 34 35 39 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania