381. do 390. z 396
Temat: Pedofilia na NASZEJ KLASIE
-
9-02-2010, 19:06 #381
Odp: Pedofilia na NASZEJ KLASIE
Kochani, może w temacie może nie, ale chce zwróci uwagę na ważną sprawę. Kontrolujcie jakich znajomych mają wasze dzieci na naszej klasie! Coraz częściej moje dziecko donosi mi o tym że jakiś chłopiec przeglądał jego profil czy też wysłał zaproszenie. Okazuje się że dany "chłopiec" ma ok 300 -500 znajomych. Są to dzieci kilku-kilkunastoletnie z całej Polski, przeważnie chłopcy. Przeraża mnie fakt, że rodzice tak niewiele wiedzą o tym co dziecko robi. Takich ludzi trzeba tępic! oto link do jednego takiego profilu http://nasza-klasa.pl/profile/24922570
-
10-02-2010, 11:04 #382
co ma byc w tym mailu?bo tez chce wyslac
-
1-12-2010, 12:11 #383
dziewczyny
czy jest mozliwosc sprawdzenia na NK czy moje zdjecie coreczki nie zostalo "skradzione" do "Tych celów "????????
jestem w szoku co oni wyprawiaja !!!!!!!!!!!!!!!!!!
nawet nie wiem co napisac !!!!!!!!!!Patrycja--Aniołek 10.05.2004 (16tc) Na zawsze w Moim sercu -- Madziunia

http://swiatelkapamieci.pl/2004/1240...-10052004.html

-
10-02-2011, 17:17 #384Entuzjast(k)a
Hmm a nie wydaje Wam sie, ze to zdjecie jest grubo hmm przesadzone?? Jak dla mnie to dziecko wcale nie ma 12 lat. Pomijam kaloryfer na brzuchu wygladajacy jak u doroslego faceta... To poporstu nie mozliwe...
pchelka10.05 z tego co sie orientuje nawet nk moze wykorzystac Twoje zdjecia lub dzieci do czego tylko chce. Nowy regulamin mowi o tym, ze kazde zdjecie jakie dodajesz automatycznie prawa nabywa do niego nk. w ten sposob ludzie widza swoje twarze np na billbordach nie wyrazajac na to zgody, ale nie musza. dlatego tyle osob usunelo sie z nk :/
-
18-02-2011, 12:05 #385Początkująca(y)
Myślę, że jeśli nasza-klasa nie reaguje, czas wciągnąć w tę sprawę silniejszych od nas. Proponuję zgłosić to w helpline.org.pl Poczytajcie proszę o bezpieczeństwie maluchów na Dziecko w Sieci
-
2-04-2011, 22:24 #386
Hej dziewczyny

Zupelnie przypadkiem natknelam sie na ten watek. To przerazajace co tu piszecie, nawet do glowy nigdy mi nie przyszedl taki scenariusz
. Sprawdzilam na NK, tam jest cala masa tych fikcyjnych kont z dziecmi i jakies domy dziecka w forach, obrzydlistwo
. Wczesniej dziewczyny pisaly o nieudostepnianiu swoich profili nieznanym osobom, bo moga skopiowac zdjecia dzieci. To wszystko prawda, ze dobrze byc ostroznym ale ja przed chwila sprawdzilam cos i bez trudu nie bedac zalogowana na BB skopiowalam zdjecie przypadkowego dzieciaczka. Zdjecia umieszczone tu na BB nie sa chronione zadna blokada i mysle, ze wlasnie to moze byc kopalnia dla pedofili....

-
3-04-2011, 07:12 #387
-
12-06-2011, 22:52 #388
Dziewczyny!!
Boze,przypomnialo mi sie co niedawno opowiedziala mi moja siostra.Zepsula mi tym caly dzien a i na nia sama bylam zla ze nie zareagowala,bo to biedne dziecko doznaje okrutnej krzywdy
.
Otoz,idac przez miasto widziala ojca ktory spacerowal ze swoaja coreczka w wozku spacerowym.Miala moze 5 lat.Facet nagle sie zatrzymuje,nie widzi mojej siostry,kleka naprzeciwko dziecka,caluje je w usta i mowi „ale pamietaj,ze tym masz juz 18 lat”Nie wiemjak wam,ale mi nie wydaje sie to normalne.Ciarki przeszchodza za kazdym razem jak sobie to pzrympominam.Nie mozna nie reagowac,NIE MOZNA!!!!Te biedne istotki nie moga sie bronic
Wmawia sie im rozne rzeczy,zeby tylko trzymaly buzie na klodke,ze to normalne itd.
Jedyne malutkie zdjecie mojej coreczki,jakie kiedykolwiek wrzucilam na jakikolwiek profil,bylo wlasnie tu,ale przed chwila je skasowalam.Jeszcze przed jej narodzinami czytalam o tym jak pewna kobieta apelowala o usuwanie zdjec swoich pociech bo sama przez przypadek,przegladajac profile ludzi ktorzy odwiedzili jej profil,znalazla zdjecie swojej corci,z podpisem ze szuka nowych rodzicow,nowego kochajacego domu...Nie wyobrazam sobie czegos takiego.Moje zdjecia sa tylko moje.Wiele osob prosilo mnie o wstawienie chocby jednego zdjecia coreczki na nk,bo nie mamy kontaktu,a chcieliby zobaczyc,ale ja zawsze odmawiam i jesli chcieli bardzo zobaczyc,wysylam im na maila,a i nie wszystkim,tylko tym ,ktorym ufam.A po tym co przeczytalam boje sie jeszcze bardziej.
Wszystkim tym,sukins...m,ktorzy potrafia dopuscic sie czegos tak potwornego nawet na niemowletach ,zycze powolnej smierci w meczarniach.Po prostu nie potrafie wyobrazic sobie takiej tragedii.Szczerze??Gdybym takiego spotkala,zabilabym wlasnymi rekami ,nawet jesli chodziloby o cudze dziecko!!!!
Pamietajcie zeby uczyc dzieciaczki od malenkiego,zeby nie wiadomo co kto im powiedzial,zeby nigdy nie mialy tajemnic przed swojaj mama,uczcie je nieograniczonego zaufania do siebie i przede wszystkim dystansu do obcych.Ja zrobie wszystko co w mojej mocy.
-
17-06-2011, 12:00 #389
Czytałam już kiedyś ten wątek i właśnie przypomniałam sobie, że istnieje w internecie strona dzięki której możecie sprawdzić, czy dane zdjęcie Waszego Dziecka (i nie tylko) nie zostało skradzione i umieszczone w sieci przez nieupoważnione osoby. Wystarczy załadować konkretną fotografię z dysku komputera bądź podać adres zdjęcia ze strony internetowej (np. z NK) i system wyszukuje naszą fotografię i wszystkie podobne do niej (nawet jeśli coś zostało dodane, napisy, zmienione kolory, wielkości itp). Nie zawsze działa na 100% idealnie, ale jest to już jakiś sposób na sprawdzenie...
Oto adres tej przeglądarki (nie trzeba nic instalować): TinEye Reverse Image Search
Niestety, ale profile o których mowa dalej są bardzo łatwe do znalezienia na NK...
Ostatnio edytowane przez sergeevna : 17-06-2011 - 12:16
-
18-06-2011, 14:07 #390
Ja wyslalam juz dwa listy do administratorow nk i nie doczekalam sie zadnej odpowiedzi.Skasowalam wiec moj profil.Niestety ale po tym co tam znalazlam (a juz w ogole rece mi opadly i spac nie moglam ze trzy noce jak przeczytalam co wypisuja NA LEGALU na forach ) nk kojarzy mi sie tylko z pedofilia,obrzydlo mi i nie mam wiecej czego tam szukac.

2Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

„Alcatraz”
Dzisiaj, 15:21 w Forum ogólne