Temat: Uwaga Na Dzieci
-
9-06-2008 16:11 #11Fan(ka)

- Dzięki!
- 0
- Podziękowano 0 razy za 0 posty/ów
Odp: Uwaga Na Dzieci
Dziewczyny narządów nie usuwa się od tak. Do przeszczepu robi się bardzo dokładne badania zgodności tkankowej. Nie porywa się na ulicy ludzi, nie pobiera się narządów i od tak wszczepia innym. Narząd, który za długo przebywa poza organizmem nie nadaj się do przeszczepu, bo najzwyczajniej umiera. Myślicię, że badania zgodności tkankowej robi się w 5 minut
Do czasu uzyskania wyników organ nie nadawałby się do przeszczepu. Zresztą wiecie jak małe jest prawdopodobieństwo znalezienia odpowiedniego dawcy
I co jak się nie uda przy pierwszym porwaniu to bedą porywać i wycinać narządy aż do skutku
Przeszczep nerki to nie plombowanie zęba, lecz skomplikowana, wielostopniowa operacja z udziałem wielu specjalistów. To, że musi być poprzedzona wszechstronnymi badaniami zgodności dawcy i biorcy jeszcze bardziej unieprawdopodobnia makabryczną opowieść.Dziewczyny to jest niedorzeczne.
Ale nie ulega wątpliwości, że dzieci trzeba pilnować jak oka w głowie
A to znalazłam na jakimś forum z 2006 roku:
"Moja koleżanka przed chwilą opowiedziała mi, że w weekend jej znajomym uprowadzili 3 letnie dziecko z IKEI Przekopali cały sklep z policją i nic. Późnym wieczorem rodzice wrócili do domu. Przed klatką oparte o ścianę siedziało dziecko.
Było zuzpełnie niekontaktowe. Zawieźli je do szpitala - okazało się, że dziecku wycięto nerkę!!"
[z wypowiedzi na forum emama, 11 grudnia 2006]
-
9-06-2008 17:36 #12Mamy styczniowe 2007

- Dzięki!
- 0
masz rację,
ale tak naprawde dla chcącego nic trudnego...
przecież kazde dziecko miało w szitalu i nie tylko w szpitalu, pobieraną krew itp. skąd możemy mieć pewność, zę pracująca w szpitalu/przychodni pielęgniarka nie nakeży do grupy tego typu przestępców? i że nie pobiera dodatkowej "kropli" krwi i nie robi gdzies tam w laboratorium badań genotypowych? i taka pielęgniarka ma dostęp do danych adresowych pacjenta, prawda? i można wtedy interesującą osobę obserwować. a sklep jest najlepszym miesjcem to takich akcji jak porwanie dziecka.
fakt - zabieg usuniecia nerki czy czegokolwiek trzba przeprowadzić w warunkach sterylnych itd itp, ale to da się zrobić.
nie piszę, żeby straszyć, ale żebyśmy naprawdę uważały na nasze skarby!!
-
9-06-2008 18:47 #13Klub grudniówek'07
- Dzięki!
- 1
- Podziękowano 1 raz za 1 post
To ja niestety dołączę z równie okropną opowieścią z Krakowa. W jednej z Krakowskich galerii rodzicom zaginęło kilkuletnie dziecko. Rodzice znaleźli je po dość krótkim czasie w toalecie z już ogoloną do połowy głową. Było to ewidentnie zrobione po to by jak najszybciej zmienić dziecku wygląd. Ostanio wyczytałm, że Polska jest krajem w Europie w który ginie bez śladu najwięcej dzieci.
-
9-06-2008 20:50 #14Fan(ka)

- Dzięki!
- 0
Elżbietka teoretycznie jest to możliwe, ale wiesz ile tysięcy dzieci musieliby przebadać
W dodatku jak się dzieje krzywda jakiemuś dziecku to jest to nagłaśniane we wszystkich mediach, zaraz są o tym programy, reportaże, dyskusje, apele. Nie wydaje mi się, żeby coś takiego przeszło bez ech, zwłaszcza, że zacytowałam "doniesienie" z 2006 roku, a pewnie jak bym poszukała to znalazłyby się i wcześniejsze zapiski o tym. Jest to tak poważna sprawa, że w by od tego aż huczało. Nie sądzę, żeby żadni rodzice nie złożyli doniesienia w tej do prokuratury i nie zawiadomili mediów. A póki co to są tylko wzmianki na forach internetowych. Porwania dzieci zdarzają się, owszem i to często, ale nie w celach pobrania narządów.
-
9-06-2008 22:35 #15pam pa ram pam bum bum :)
- Dzięki!
- 0
Dziewczyny - podłość ludzka nie zna granic, są osoby, które nie mają żadnych skrupułów itd - każda z nas to wie.Uważam więc, że takie historie powinny być przestrogą i w takim celu to napisałam, mimo, że sama mam mieszane uczucia...
Może właśnie celowo nie nagłaśnia się tych spraw? Może policja, organy, które pracują nad schwytaniem tych bandytów liczą na przekazywanie sobie pewnych informacji pocztą pantoflową? chodzi przecież o wzmożoną czujność rodziców i opiekunów.Tak naprawdę to przede wszytkim od nas zależy bezpieczeństwo naszych Dzieci.
ściskam Was mocno.
-
10-06-2008 08:11 #16Mama 2 super chłopaków
- Dzięki!
- 0
Ja nie wiem nie wnikam prawda czy nie prawda, w każdym bądź razie ostatnio dzieje się tyle zła, że na nasze dzieci musimy jeszcze bardziej uważać (gro pedofilów, porywacze- ostatnio przecież dziecko z tarasu komuś próbowali porwać, czy nawet ta sprawa jak dziecko babka z wózka wyjęła i rzuciła nim o ziemię) a same nasze dzieci nie potrafią się bronić, wręcz przeciwnie. Idą ślepo przed siebie, mają do nas zaufanie że je obronimy i musimy walczyć rękami i nogami żeby były bezpieczne. Takie informacje jak podała Antares czy reszta są okropne, przerażające i dające wiele do myślenia. Teraz idzie lato, plaża, słoneczko uważajmy na swoje dzieci ze zdwojoną siłą bo teraz niebezpieczeństwo naprawdę jest większe. Ja nie wiem czy to prawda czy nie ale nawet jeśli nie to zasiało ziarnko niepokoju
Ostatnio edytowane przez Magduska : 10-06-2008 - 08:28
-
10-06-2008 09:18 #17Fan(ka)

- Dzięki!
- 0
Moim zdaniem to jest zbyt grubymi nićmi szyte

Magduska zgadzam się z Tobą. Dzieci trzeba pilnować i uczyć, żeby nie ufały obcym i mieć oczy dookoła głowy. Ale temat dotyczy porywania dzieci dla organów. Mogę oczywiście się mylić, ale wydaje mi się, że to wszystko jest bzdurą......pic na wodę fotmontaż. Ale może dzięki tej plotce zaalarmowane mamy jeszcze bardziej będą pilnowały swoich dzieci
-
10-06-2008 14:56 #18pam pa ram pam bum bum :)
- Dzięki!
- 0
Szczerze mówiąc - pożałowałam, że wogóle to napisałam. Zrobiłam to w dobrej wierze. Jest mi trochę przykro ponieważ niektóre komentarze sprawiają, że czuję się jak osoba, któa nie do końca wie co mówi.
Niech każdy zrobi z tą wiedzą co chce. Mam nadzieję, że nigdy się nie przekonamy, że takie sytuacje to nie „pic na wodę, fotomontaż”.
-
10-06-2008 15:33 #19Fan(ka)

- Dzięki!
- 0
Antares nie obrażaj sie, bo ja Cię nie atakuje. Wiesz ile dostałam maili w sprawie umierających i chorych dzieci z prośbą o rozesłanie tego miala to kogo sie tylko da
. Weszłam kiedyś na stronę szpitala, a tam wołami na czerwono napisane, że szpital nie prowadzi żadnej zbiórki i to jedn, wielkie oszustwo. mail zawierał stwierdznie, że jak oleję sprawę to jestem bez sreca itd. Uważam poprostu, że takie informacje należy weryfikować i tyle.
Nie uważam, że nie wiesz co piszesz. Tylko poszukałam na ten temat trochę w necie i nie znalazlam nic poza dyskusajmi co do prawdziwości tej historii. Ona się powtarza dość często tylko zmieniają nazwę marketu, data jest inna albo płeć dziecka. Funkcjonuje to jako legenda miejska. Ludzieją powtarzają, ale dowodów na prawdziwoś tego nie ma. Pogłoski o niepokojących wydarzeniach pojawiają się z nieznanego źródła i rozprzestrzeniają spontanicznie. Towarzyszą im zapewnienia: przytrafiło się to synowi kuzynki mojej dentystki, koleżance znajomego siostry. Zdanie: "To rzeczywiście spotkało przyjaciela mojego przyjaciela", uważane jest za motto takich wstrząsających historii.
Dobrze, że napisałaś tego posta, bo może wątpliwości w tej sprawie spowodują, że rodzice będą bardziej uważali na swoje dzieci.
-
10-06-2008 16:14 #20Turbomama

- Wpisów do bloga
- 5
- Dzięki!
- 0