+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 8 ... OstatniOstatni
21. do 30. z 93
    Mama Marcelka:) Avatar Aska K
    Dzięki!
    1
    Podziękowano 0 razy za 0 posty/ów

Domyślnie Odp: Uwaga Na Dzieci

Antares kochana, poczta pantoflowa czesto przynosi tyle klopotow, nieporozumien, szkody co i pozytku.....nawet jesli to nie jest prawda, ja osobiscie bym wolala, zeby to byly bzdury, to kazda z nas na chwile wstrzymala oddech...pomyslala o tym, ze nigdy nie pozwoli zeby cos takiego spotkalo jej dziecko. Magduska dobrze powiedziala, ze w kolo jest duzo zla, za duzo, mnostwo przemocy....jesli jakas historia sie nie wydarzyla, to moze.....a jezeli mozemu temu zapobiec to dlaczego tego nie robic?

Jesli Twoj post choc jednej mamie dal wiecej do myslenia, jesli choc jedna z nas pomyslala i zdala sobie sprawe " o kurcze, ja pozwalam mojemu dziecku na wiele...za wiele....musze bardziej zwracac uwage gdzie jest i co robi moje dziecko......." , jesli Twoj post poruszyl wyobraznie o niebezpieczenstwie jakie sie czai na nasze dzieci....to BYłO WARTO GO NAPISAC!!!

Mama 2 super chłopaków Avatar Magduska
    Dzięki!
    0

Popieram Aśka w 100%

pam pa ram pam bum bum :) Avatar Antares77
    Dzięki!
    0

ściskam Was

Entuzjast(k)a Avatar Ferula
    Dzięki!
    0

racja, daje do myślenia i uwrażliwia a to istota sprawy. Dlatego dobrze, że takie informacje prawdziwe czy nie (mówi się, ze w każdej plotce jest ziarnko prawdy) pojawiają się.
    Co do szukania dawców, nie wiem po co dyskusja czy to mozliwe czy nie, wierzę niestety, że takie rzeczy mają miejsce. Od dawna wiadomo, że organami się handluje i nie chodzi tu o jakies konkretne parametry dawcy, bo z nerkami jest tak jak z towarem-handel wymienny, a tego nikt nie wziął pod uwagę. Takimi rzeczami para się mafia, czyli ja Ci nerkę o grupie krwi np. Rh(-), a Ty mi siano lub np. nerkę A Rh(+). Tak to sobie wyobrażam i tak to niestety może wyglądać, jesli wiecie o co mi chodzi.
    Post dobrze, ze sie pojawił, być może więcej nas baczniej będzie pilnować maluszków podczas zbliżających się wakacji, nawet gdyby miało to uratować nasze maluchy tylko przed niewinnym zgubieniem się, warto uważać!!!

Fan(ka)
    Dzięki!
    2
    Podziękowano 7 razy za 7 posty/ów

Cytat Napisał Ferula Zobacz post
    . Takimi rzeczami para się mafia, czyli ja Ci nerkę o grupie krwi np. Rh(-), a Ty mi siano lub np. nerkę A Rh(+). Tak to sobie wyobrażam i tak to niestety może wyglądać, jesli wiecie o co mi chodzi.

Nie wiem o co chodzi.....handel organami to nie wymiana ja Tobie telefon, Ty mi aparat. Czsem organizm odrzuca przeszczep skóry z własnego tyłka, a co doiero cudzy organ.
    Sama nie pierwszy raz słyszałam o tych znikających nerkach i zawsze to się zdarzało koledze kolegi, znajomemu siosty mojej przyjaciólki itd. Okazuje się, że jest to tak częsty proceder, że co najmniej 10 osób wśród moich bliższych, lub dalszych znajomych ma, kogoś kogo dziecko przeżyło coś takiego, bądz na osobę, która zna kogoś kogo to spotkało.Przeczytajcie ten artykuł.
    atrapa.net / archiwum miejskich legend
    Nie będę się więcej wypowiadać na ten temat, bo nie jest moim celem wywołać kłótnię, albo prowokować kogokolwiek..........uważam tylko, że nie można wierzyć absolutnie we wszystko co się gdzieś usłyszy.
    Pozdrawiam
    Fifi

Mama Marcelka:) Avatar Aska K
    Dzięki!
    1

Forum dyskusyjne jest wlasnie po to, zeby dyskutowac.

Pewnie, ze nie trzeba wierzyc....a watek nie powstal, zeby kogos nastraszyc, zebysmy na ulicy nerwowo sie ogladaly za siebie, a na placu zabaw siedzialy z dzieciakami w piaskownicy....po prostu badzmy czujne i uwazne.:)

Potrojna szczesciara:) Avatar Renata79
    Dzięki!
    0

Fifi szczerze to nawet nie pomyslalam ze ta nerka to na przeszczep albo cos podobnego, poprostu przeleciala mi wizja skrzywdzinego dziecka, a przeciez laza rozne swiry, i kto wie moze sie jakis trafic tylko po to zeby zrobic krzywde, i w sumie to jedyny plus w tym ze to "legenda", dobrze ze to wyszperalas, no i napewno kazda taka informacje warto blizej poznac i skorygowac, ale fakt faktem uwazac trzeba,
    Antares bardzo dobrze ze poruszylas ten temat, napewno kazda z nas o tym mocniej pomysli i bedzie baczniej pilnowac brzdaca
    No i podsumowujac zgadzam sie z Aska
    Pozdrwionka

Entuzjast(k)a Avatar Ferula
    Dzięki!
    0

Nie wiem o co chodzi.....handel organami to nie wymiana ja Tobie telefon, Ty mi aparat. Czsem organizm odrzuca przeszczep skóry z własnego tyłka, a co doiero cudzy organ.

ja nie mowiłam, o konkretnej sytuacji, ale nie od dziś wiadomo, że ludzkie organy znikają. Nie mówię o konkretny biorcy, który potrzebuje organ taki i taki, tylko o handlu organami, który ma miejsce z tego co wiem. Bo w to, że ktoś planuje porwanie dziecka nie wiedząc jaką ma grupę krwi nawet, o innych wynikach nie wspomne nie wierzę. Nie mam osobiście żadnych konkretnych dowodów, ani doświadczeń w tej materii żeby nie było. Wiem natomiast, że na świecie dzieją się rożne dziwne rzeczy i wierzę, że wycięcie komuś nerki, po to żeby ją wymienić, albo co gorsza "sprzedać" jest możliwe. A dlaczego mamy tyle ogłoszeń typu: sprzedam nerkę, oddam nerkę. Wierzycie, że ktoś to robi z dobroci serca? Ja w te bajki juz nie wierzę. Ale nie o to mi chodziło. Handuje sie ludzikm losem, życiem, zdrowiem, dlaczego nie organami?A poza tym ,kto powiedział, ze pozbawienie dziecka danego narządu musi oznaczać przekazanie go kokretnemu odbiorcy w celu przeszczepu? Świat jest pełen wariatów, dlaczego nasze dziecie mają padać ich ofiarami?

mama dwoch urwiskow Avatar blond
    Dzięki!
    0
    Podziękowano 1 raz za 1 post

anteres kochana ja tez jestem zdania , ze dobrze , ze to poruszulas

pam pa ram pam bum bum :) Avatar Antares77
    Dzięki!
    0

Cieszę się Dziewczyny, że dostrzegacie przede wszystkim problem bezpieczeństwa naszych dzieci.Handel organami, ludźmi, pedofilia itp to są rzeczy, które dzieją sie na świecie.Nie o to chodzi by zastanawiać się, czy wymiana nerki za nerkę jest możliwa, nie chodzi o to, żeby udowadniać czy to prawda czy nie.Chodzi o wyobraźnie i zdrowy rozsądek, które mogą nasze dzieci ochronić przed złem.Dziękuję, że potraktowałyście ten problem poważnie.Chrońmy nasze dzieci niezależnie od tego czy sytuacje, które opisałam są prawdziwe czy nie.Serdecznie Was pozdrawiam