Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 5 6 7 ... OstatniOstatni
51. do 60. z 96
    Fan(ka) Avatar Sandi

Domyślnie Odp: Uwaga Na Dzieci

Cytat Napisał fifi trixibell Zobacz post
    Nie wiem jak to ująć....tak najprościej.......Nie da się żyć bez obu nerek.....
    popieram

Dziecko jest chodzącym cudem - jedynym ,wyjątkowym i niezastąpionym! :***

Mama Ma Mi Avatar Lapis_Lazuli

Jestem za a nawet przeciw ale Aniłek nie napisała że ta osoba żyła, tylko że spadła z ławki.I nie napisała że po kwadransie wyszli.Nie wiem czy wierzę w takie historie ale ewentualnym wycinającym nie zależy na życu "dawcy" chyba więc wycięcie narządów nie zabiera im tyle godzin co chirurgowi który dba o pacjenta

Fan(ka) Avatar aniolek20k

Cytat Napisał survivor26 Zobacz post
    i tak w kwadrans fachowo wycięli obie nerki do transplantacji? Bo światowej klasy chirurdzy potrzebują na to kilka godzin... typowa legenda miejska, w stylu czarnej wołgi sprzed lat, co nie zmienia faktu, że na dzieci uważać trzeba
    nienapisalam ze to trwalo kwadrans, chirurg stara sie nieuszkodzic ani narzadow ani tkanek, a taki zlodziej poprostu wycina.

Cytat Napisał Lapis_Lazuli Zobacz post
    Jestem za a nawet przeciw ale Aniłek nie napisała że ta osoba żyła, tylko że spadła z ławki.I nie napisała że po kwadransie wyszli.Nie wiem czy wierzę w takie historie ale ewentualnym wycinającym nie zależy na życu "dawcy" chyba więc wycięcie narządów nie zabiera im tyle godzin co chirurgowi który dba o pacjenta
    niespala, ona niezyla
    wiecie ja tez bym sceptycznie podchodzila do takich rzeczy ale spotkalo to czlonka mojej rodziny, wiec ja poprostu wierze w niektore takie historie

Mama Ma Mi Avatar Lapis_Lazuli

Cytat Napisał aniolek20k Zobacz post
    nienapisalam ze to trwalo kwadrans, chirurg stara sie nieuszkodzic ani narzadow ani tkanek, a taki zlodziej poprostu wycina.

niespala, ona niezyla
    Aniołku przecież to napisałam, że nie napisałaś że ta osoba żyła, tylko że spadła z ławki( a nie spała) co oznaczać mogło nieprzytomość więc też śmierć.I napisałam też że nie wspominałaś iż wyszli ze sklepu po kwadransieNie denerwuj się, przecież ja Cię bronię-przeczytaj uważnie mojego wcześniejszego posta

Początkująca(y)

Pomózmy jakos rodzicom którym zaginęły dzieci ja mam 4 latka i nie wyobrażam sobie żeby ktoś zrobił z nim cos tak strasznego co wyczytałem w tych waszych wiadomościach to szaleństwo co się dzieje w tym głupim kraju ,nawet nie ma portalu poświęconego takim problemom związanym z dziećmi .
    Przecież to jest chore wyciąć dziecku nerke takich tylko pod płot i strzelać poprostu nie mogę sobie tego wyobrazić co trzeba mieć w głowie .
    Ja ze swojej strony moge pokryć częśc kosztów w miare swoich możliwości do zrobienia takiego portalu lub pisze się na każdy pomysł który może jakoś pomóc .

Mama Filipka i Jagódki[*]
    ......
    *-*-*-*-*-*-*-*-*

Jagódka [*] 9.07.2010

Początkująca(y)

Ja dzisiaj np słyszałam,że dziecko zostało porwane ,a po kilku dniach podrzucone pod domem.Okazało się,że wyciętą miało jedną nerkę .I nie był to odosobniony przypadek .Dwoje dzieci nie przeżyło ,jedno jest w stanie krytycznym.Są to przede wszystkim dzieci ze wsi po pobycie w szpitalu gdzie miały robione szereg badań.Czy to prawda czy nie(mimo,że nie puszczam dziecka nigdzie samego)To baczniej będę Go pilnować na zakupach w markecie-dzieci lubią się zawieruszyć np. na dział z zabawkami.

Wrześniowe mamy 2008

Dziewczyny sorki zejdzcie na ziemię .
    Po pierwsze gdyby takie przypadki miały miejsce, to myślę że w wiadomościach napewno byśmy o tym usłyszały tym czasem mozna o tym przeczytac tylko na forach internetowych .. nie dziwi was to .
    Gdyby jakiemuś dziecku wycięto nerkę i piodrzucono pod dom na 100% by nie przeżyło... to bardzo skomplikowana operacja nie da się komuś tak poprostu wyciąć nerki.
    Po trzecie skąd porywacz by wiedział gdzie mieszka takie dziecko

Dla mnie jest to nic innego jak kolejna Urban Legend .. w stylu czarnej wołgi
    złodzieje nerek | atrapa.net

Zreszta dostałam kiedyś fajny link od koleżAnki poczytajcie sobie , pomyślcie i nie straszcie innych mam głupotami

Wrześniowe mamy 2008

Cytat Napisał aniolek20k Zobacz post
    a ja wam napisze prawdziwa historie, 7 lat temu moj wujek z zona i corka byli na wycieczce w czechach jak juz byli w polsce ledwo przekroczyli granice zatrzymali sie na parkingu i poszli do marketu zrobic zakupy na dalsza czesc drogi a Olka zostala w aucie miała15 lat, jak wujek wyszedl ze sklepu zobaczyl jak Ola siedzi na ławce podszedl zeby powiedziec ze jada a ona upadła cala koszulke z tyłu miala w krwi wycieto jej obie nerki, policja stwierdzila ze z auta wysiadla najprawdopodobniej z wlasnej woli potem ja ktos ogluszyl i wyciol nerki, musial to byc ktos kto sie na tym zna bo wiedzial gdzie ciac i zrobil to skalplem chirurgicznym gdyz rana byla idealnie prosta, sprawcy do tej pory niezlapano i napewno niezlapia, ale takie rzeczy sie zdazaja moze nieczesto ale dalej sa ludzie handlujacy organami i mordujacy dla tych organow.
    Gdzie taką głupote wyczytałaś

Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 5 6 7 ... OstatniOstatni