Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 2 6 7 8 ... OstatniOstatni
61. do 70. z 96
    Entuzjast(k)a

Domyślnie Odp: Uwaga Na Dzieci

głupota, nie głupota. plotka, nie plotka. ja uważam, że strzeżonego Pan Bóg strzeże. dzieci trzeba pilnować jak oka w głowie i już!!
    a o tej 8-letniej dziewczynce to też słyszałam co ją zabiła niby miła kobieta chora psychicznie
    skóra mi cierpnie na samą myśl, brrr
    ja pilnuje córki jak oka w głowie (no bardzo bardzo się staram) czasem nawet słyszę że przsadzam itp.

ale jak widze jak znajomy idzie z samochodu obładowany zakupami a za nim 5-7 metrów 2-letnia córeczka sama chodnikiem, on co prawda na nią spogląda, ale przecież wystarczy 1 sekunda, nawet nie chce mi się myśleć za grosz wyobraźni

Entuzjast(k)a

a i te historie to nie po to, by kogoś przestraszyć, ale by otworzyć oczy

Fan(ka) Avatar firanka
    Wpisów do bloga
    1

Ostatnio w Uwadze na Tvn-ie było o handlu żywym towarem...Za nerkę 40 tysięcy złotych sobie liczą...jakieś ziarnko prawdy jest w tym...a poza tym takie miejskie legendy są dobre,

15.02.1959 -25.06.2010 [*] tak trudno żyć gdy Twe serce przestało kochany tatusiu bić...

Wrześniowe mamy 2008

Cytat Napisał firanka Zobacz post
    Ostatnio w Uwadze na Tvn-ie było o handlu żywym towarem...Za nerkę 40 tysięcy złotych sobie liczą...jakieś ziarnko prawdy jest w tym...a poza tym takie miejskie legendy są dobre,

Miejskie legendy wcale mi nie przeszkadzają ale jak ktoś wypisuje głupoty że to się zdażyło mamy siostry syna kolegi sasiadce itp. to sory plotki wyssane z palca .. I twierdzi ze naprawde tak było
    A że dzieci trzeba pilnowac to wiadomo.. Ale straszenie ludzi wycinaniem nerek chyba nie jest dobrym pomysłem

Mama Dominisia i Patrysi Avatar Izabelinda

Ostatnio w necie znalazłam artykuł o tym, że kobieta na kilka sekund spuściła z oka dziecko - jakiś facet przyłożył szmatkę z eterem i na rękach wynieść je chciał z hipermarketu. To pewnie inna odmiana jakiejś legendy, mam nadzieję.

Chociaż jak tu upilnować dziecko, skoro nawet niby-pielęgniarka może noworodka z oddziału położniczego wynieść

Entuzjast(k)a Avatar Sasanka18
    Wpisów do bloga
    7

Cytat Napisał Izabelinda Zobacz post

Chociaż jak tu upilnować dziecko, skoro nawet niby-pielęgniarka może noworodka z oddziału położniczego wynieść

Jakoś trzeba, chociaż przyznam, że to już patologia, by pozwolić na takie coś - przecież szpital szpitalem, ale ludzie widzą, że ktoś nie z ich personelu jest przebrany w ich ciuchy....

Co do pilnowania naszych pociech - to nasz obowiązek jako bycie matką.
    Trezba zdawać sobie sprawę, że na świecie jest od groma pedofilów, złodziei, erotomanów i po prostu psycholów, którzy czyhają na bezbronne dzieci, nasze dzieci.

Sol
    Guest

I ostatnia wiadomość w kwestii wywoływanej wszędzie paranoi:

ARTYKUŁ

Przestańcie się nakręcać - krzywda dziecku może się stać nawet we własnym domu nie mówiąc o podwórku, przedszkolu, szkole... Takie nakręcanie się do niczego prócz niepotrzebnej histerii nikogo nie zaprowadzi.

Uważać na dzieci trzeba zawsze
    ale po co wymyślać lub przekazywać i straszyć innych wyssanymi z palca opowiastkami!

Entuzjast(k)a

niestety nie wszystko o czym tu pisałyśmy jest wyssane z palca!
    fakt nir można żyć w jakiejs obsesji, ale należy zachować czujność
    te wypowiedzi nie zamierzały nikogo nastraszyc, ale otworzyc oczy na wiele spraw

ja np. nie pozwalam Małej rozmawiac z nieznajomymi, co czesto jej zdarzało się np. w parku itp.
    nigdy nie wiadomo jakie intencje mają ludzie wdający się w rozmowe-wypytywanke z naszymi dziećmi!

Zakochana w Dzióbku :) Avatar Bubasek

Cytat Napisał misia_q Zobacz post
    aż mi słabo
    ja tak samo zareagowałam, będę moją małą na smyczy prowadzać chyba

Fan(ka) Avatar izyda

Jasne że historia o tym jak dziecku pobrano nerkę w toalecie marketu a potem je zaszyto i zostawiono pod domem to brednie. Ale handel ludzkimi, a zwłaszcza dziecięcymi narządami(bo bogaci zdesperowani w obliczu smierci ukochanego dziecka rodzice zrobią wszystko by ratować życie swojego ,nawet kosztem innego, obcego dziecka) jest i będzie. Dzisiaj oglądałam program 'Dzień dobry tvn"- i było na temat handlu narządami. Profesor Mariusz Jendrzejko mówił że w Polsce taka nilegalna operacja jest praktycznie niemożliwa, ale ma wśród znajomych policjantów niemieckich i oni potwierdzają, że są takie operacje na zamówienie i że w tym celu porywa się dzieci np. z Polski, sprzedaje, pobiera im narządy, a dziecko oczywiście umiera i funkconuje jako zaginione do dzisiejszego dnia. Jeśli chodzi o zgodność grupy krwi itp, jeżeli okaże się że nie pasuje dla danego klienta to może pasować dla innego(kolejka jest długa), a jak nie pasuje wogóle to trudno- 'zmarnowany materiał' i trzeba poszukać nowego 'dawcy'.

Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 2 6 7 8 ... OstatniOstatni