61. do 70. z 96
Temat: Uwaga Na Dzieci
-
15-02-2009, 22:50 #61Entuzjast(k)a
Odp: Uwaga Na Dzieci
głupota, nie głupota. plotka, nie plotka. ja uważam, że strzeżonego Pan Bóg strzeże. dzieci trzeba pilnować jak oka w głowie i już!!
a o tej 8-letniej dziewczynce to też słyszałam co ją zabiła niby miła kobieta chora psychicznie

skóra mi cierpnie na samą myśl, brrr
ja pilnuje córki jak oka w głowie (no bardzo bardzo się staram) czasem nawet słyszę że przsadzam itp.
ale jak widze jak znajomy idzie z samochodu obładowany zakupami a za nim 5-7 metrów 2-letnia córeczka sama chodnikiem, on co prawda na nią spogląda, ale przecież wystarczy 1 sekunda, nawet nie chce mi się myśleć
za grosz wyobraźni
-
15-02-2009, 22:57 #62Entuzjast(k)a
-
16-02-2009, 00:13 #63
-
16-02-2009, 09:49 #64
Miejskie legendy wcale mi nie przeszkadzają ale jak ktoś wypisuje głupoty że to się zdażyło mamy siostry syna kolegi sasiadce itp. to sory plotki wyssane z palca .. I twierdzi ze naprawde tak było

A że dzieci trzeba pilnowac to wiadomo.. Ale straszenie ludzi wycinaniem nerek chyba nie jest dobrym pomysłem
-
16-02-2009, 10:06 #65
Ostatnio w necie znalazłam artykuł o tym, że kobieta na kilka sekund spuściła z oka dziecko - jakiś facet przyłożył szmatkę z eterem i na rękach wynieść je chciał z hipermarketu. To pewnie inna odmiana jakiejś legendy, mam nadzieję.
Chociaż jak tu upilnować dziecko, skoro nawet niby-pielęgniarka może noworodka z oddziału położniczego wynieść
-
1-03-2009, 22:11 #66
Jakoś trzeba, chociaż przyznam, że to już patologia, by pozwolić na takie coś - przecież szpital szpitalem, ale ludzie widzą, że ktoś nie z ich personelu jest przebrany w ich ciuchy....
Co do pilnowania naszych pociech - to nasz obowiązek jako bycie matką.
Trezba zdawać sobie sprawę, że na świecie jest od groma pedofilów, złodziei, erotomanów i po prostu psycholów, którzy czyhają na bezbronne dzieci, nasze dzieci.
-
7-03-2009, 14:12 #67SolGuest
I ostatnia wiadomość w kwestii wywoływanej wszędzie paranoi:
ARTYKUŁ
Przestańcie się nakręcać - krzywda dziecku może się stać nawet we własnym domu nie mówiąc o podwórku, przedszkolu, szkole... Takie nakręcanie się do niczego prócz niepotrzebnej histerii nikogo nie zaprowadzi.
Uważać na dzieci trzeba zawsze
ale po co wymyślać lub przekazywać i straszyć innych wyssanymi z palca opowiastkami!
-
8-03-2009, 18:37 #68Entuzjast(k)a
niestety nie wszystko o czym tu pisałyśmy jest wyssane z palca!
fakt nir można żyć w jakiejs obsesji, ale należy zachować czujność
te wypowiedzi nie zamierzały nikogo nastraszyc, ale otworzyc oczy na wiele spraw
ja np. nie pozwalam Małej rozmawiac z nieznajomymi, co czesto jej zdarzało się np. w parku itp.
nigdy nie wiadomo jakie intencje mają ludzie wdający się w rozmowe-wypytywanke z naszymi dziećmi!
-
8-03-2009, 21:27 #69
-
18-03-2009, 08:54 #70
Jasne że historia o tym jak dziecku pobrano nerkę w toalecie marketu a potem je zaszyto i zostawiono pod domem to brednie. Ale handel ludzkimi, a zwłaszcza dziecięcymi narządami(bo bogaci zdesperowani w obliczu smierci ukochanego dziecka rodzice zrobią wszystko by ratować życie swojego ,nawet kosztem innego, obcego dziecka) jest i będzie. Dzisiaj oglądałam program 'Dzień dobry tvn"- i było na temat handlu narządami. Profesor Mariusz Jendrzejko mówił że w Polsce taka nilegalna operacja jest praktycznie niemożliwa, ale ma wśród znajomych policjantów niemieckich i oni potwierdzają, że są takie operacje na zamówienie i że w tym celu porywa się dzieci np. z Polski, sprzedaje, pobiera im narządy, a dziecko oczywiście umiera i funkconuje jako zaginione do dzisiejszego dnia. Jeśli chodzi o zgodność grupy krwi itp, jeżeli okaże się że nie pasuje dla danego klienta to może pasować dla innego(kolejka jest długa), a jak nie pasuje wogóle to trudno- 'zmarnowany materiał' i trzeba poszukać nowego 'dawcy'.