Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 3 7 8 9 ... OstatniOstatni
71. do 80. z 96
    mama Jagódki i Szymonka Avatar kpjm
    Wpisów do bloga
    5

Domyślnie Odp: Uwaga Na Dzieci

Ja tez juz słyszałam z rok temu tą poznańska historię z wyciętą nerką- tyle że tam było ze dziecko znalezione zostało na przystanku autobusowym pod centrum handlowym . Myslę ze to wyssane z palca historie ale działają skutecznie na rodziców - staja sie bardziej ostrozni. Jak ja opowiedziałam to meżowi to bał sie przez dłuzszy czas zostawiać mała na placu zabaw - nawet takim zamkniętym . Teraz już mineło...

A historię - ale tylko ku przestrodze znam inną - moja koleżanka zostawiła córke na placu zabaw w CH - niby takim zamkniętym i pilnowanym przez panie - i po zakupach okazało się ze dziewczynki nie ma - na placu zostały jej buciki i okrycie wierzchnie. Po jakimś czasie poszukiwań znalazła małą w sklepie niedaleko tego placyku w samych skarpetkach bo mała wybrała sie na poszukiwanie mamy. Nie wiadomo tylko jak wyszła z placu zabaw skoro był teoretycznie zamykany

Entuzjast(k)a Avatar alusia_3

Witam. te plotki to niestety szzcera prawda. u nas w auchan tak samo bylo z chlopczykiem. babcia robila zakupy i przy kasie dziecko bieaglo i nagle sie stracilo. babcia zaczela krzyczec: gdzie jest moje dziecko???!!!!! ochrona zamknela sklep i dziecko znalezli ogolone i uspione w przebieralni. to podobno jest jakas szajka, ci pilnuja, ci podaja ci obserwuja itd. straszne az sie wierzyc nie chce

Początkująca(y)

Próba porwania 5-letniej dziewczynki - to nieprawdziwa informacja

Bartłomiej Dreśliński, Gazeta.pl

2009-05-12, ostatnia aktualizacja 2009-05-12 16:44

Próba porwania pięcioletniej dziewczynki w jednym z warszawskich centrów handlowych. Wiadomości zawierające takie rewelacje od pewnego czasu krążą po sieci sieci. Są to informacje wymyślone - mówi Marcin Szyndler z komendy Stołecznej Policji. W dalszej części listu czytamy, że dziewczynka została odnaleziona ale ktoś ogolił jej głowę.

Policja: Nie było żadnych zgłoszeń na ten temat

W Arkadii (centrum handlowe przyp. red.) była próba porwania 5 letniej dziewczynki. Tak zaczyna się fałszywa informacja, która dotarła również do naszej redakcji. W dalszej części czytamy, że kierownictwo sklepu postanowiło zablokować wyjścia dzięki czemu porywacze się przestraszyli i zostawili dziewczynkę w toalecie z ogoloną głową.
    Do policji od pewnego czasu docierają tego typu plotki. Wszystkie one okazują się jednak wyssane z palca. Na stronie atrapa.net możemy przeczytać, że tego typu historie rozsyłane są na całym świecie. Jedne z pierwszych plotek pojawiły się na początku lat 90 - tych. Wtedy dziecko miało zostać porwane w jednym z czeskich supermarketów.

Do podobnych porwań miało dojść w centrach handlowych w Raciborzu, Żorach, Rybniku i Głogowie. W żadnym z tych miast policja nie odnotowała próby porwania. W sieci można znaleźć też wersje gdzie dziecko zostaje przebrane, ogolone na łyso a następnie pozbawione nerki. Plotka, która dotarła do nas kończy się słowami - Do tej pory nie przestaję o tym myśleć. Prześlijcie to proszę znajomym z dziećmi - Ania.

Źródło: Policyjni.pl

Oszczędzę wam postów..

Wspaniała Mama

Jezu aż mi gęsia skórka się zrobiła...

Fan(ka) Avatar matosia

wszytskoto troche przekombinowane, sama slyszlam historie z tesco... tylko ze dziecko bylo uspione i zostalo wynoszone, na szczscie matka w pore zauwazyla dzieciaka w rekach ocej osoby i zaczela krzyczec facet uciekl rzucajac dziecko na ziemie, nie wiem na ile to prawda bo opowiadla mi to moja mama a swiadkiem byla je kolezanka, sytuacja miala miejsce w gdynskim tesco
    a co do nerek, to moja kuzynka, poszla na impreze, swietnie sie bawila... obudzila sie nastepnego dnia w swoim domu w wannie z zimna woda, z lodem, cala obolala, okazalo sie ze ktos wycial jej nerke... najprawdopodbniej zyczliwy znajomy
    poprostu trzeba uwazac :)

Mamy lutowe'07 Zadomowiona(y) Avatar Patri

Cytat Napisał Antares77 Zobacz post
    Szczerze mówiąc - pożałowałam, że wogóle to napisałam. Zrobiłam to w dobrej wierze. Jest mi trochę przykro ponieważ niektóre komentarze sprawiają, że czuję się jak osoba, któa nie do końca wie co mówi.
    Niech każdy zrobi z tą wiedzą co chce. Mam nadzieję, że nigdy się nie przekonamy, że takie sytuacje to nie „pic na wodę, fotomontaż”.
    Dobrze, że to napisałaś. Ja się dowiedziałam o takim procederze dzisiaj. Wszystko jedno czy na handel narządamii, czy dla pedofilów, czy dla rodziny, która nie ma dzieci a chce, wszystko jedno z jakiego powodu to się dzieje. Dzieje się i trzeba zachować ostrożność. Do tej pory byłam czujna, ale teraz będę jeszcze bardziej.
    Antares77, masz prawo do wyrażania swojego zdania, Twoje mysli są tak samo ważne jak myśli innych osób. Nie masz czego żzłować. Są tacy, którzy z takiej wiadomości skorzystali, np. ja. Mieszkam rzy samych złotych tarasach i często tam bywam.

Że to nie porwanie dla narządów... a skąd to wiadomo?
    Testy zgodności? Nam pobierano krew i następnego dnia już było wiadomo, czy ktokolwiek może być dawcą, w tym wypadku szpiku kostnego. A jeśli porywają dzieci, to mają mnóstwo czasu, żeby zrobić badania na zgodność i komuś z listy przyporządkowac narząd jaki akurat im się trafił...

Albo handlować tym co się ma jako tym czego inni chcą..... Niestety, w takiej rzeczywistości żyjemy....
    Pozdrawiam.

Zasiedziana ...;P Avatar Kamuzo

odnalazłam ten wątek dopiero teraz ale uważam ze słusznie został stworzony ponieważ :
    po pierwsze rok temu identyczna sytuacja była w Carrefourze w Katowicach - dziadkowie koleżanki byli świadkami jak policja wyprowadzała szajkę z WC wraz z dziewczynką przebraną za chłopca z ogoloną głową - na prośbę rodziców zabrało ją pogotowie. Więc coś się dzieje...Osobiście nie wierze z tym usuwaniem nerki..ale z drugiej strony mało to przypadków i historii jak to lekarze sprzedają pacjentów, narządy czy dane, inf...Myślę ze nie istotny jest grunt naszych dywagacji ale przestroga zwłaszcza dla tych z rodziców którzy beztrosko chodzą po marketach, ich dzieci latają po całym sklepie, nie patrzą co robią ich dzieci a potem to beczą przez fundacje z ekranu tv "pomóżcie, bo nasze dziecko to czy tamto..." wiele tragedii dzieje się powiedzmy sobie szczerze z naszej nieodpowiedzialności i bezmyślności. Może ktoś uzna ze jestem nadopiekuńcza, ale pilnuje swojego słońca jak tylko mogę.I Nie mogę zrozumieć matek które obserwuje na placach zabaw jak siedzą palą papierosy, rozanielone plotkują a ich raczkujące dzieci oddalają się z piaskownicy..albo jeszcze inny przykład samotnie bawiące sie dzieci w wieku 6,7 lat na drugim końcu dzielnicy w parku...Przecież mamy prawny obowiązek pilnowąc swoich pociech i w zasadzie do 12 roku zycia nie wolno nam puszczać ich samych.

Żyjemy w czasach trudnych dla wielu, których wartości takie jak człowiek i życie jest na poziomie kilku skrawków kolorowego papieru nazywanego pieniądzem...
    Ostatnio edytowane przez Kamuzo : 11-09-2009 - 20:56

Fan(ka) Avatar Robale

Ciarki mnie przechodzą gdy przeczytałam Wasze posty. To straszne co się dzieje w naszym kraju, z drugiej strony na prawdę trzeba dziecka pilnować. Sama strachu się najadłam, gdy stałam z braciszkiem ( będąc sama dzieckiem ) przed sklepem, podszedł do mnie facet, zaczął zaglądać do wózka wypytywać o małego, nie wiedziałam co robić, mamę wołałam ale nie słyszała, doskonale tą sytuację pamiętam choć minęło ponad 10 lat. Takie historie choć straszne, dają dużą przestrogę, staramy się pilnować, ale w tej sytuacji wiem że jak będę mieć swoje dziecko nie spuszczę go z oka.

Fan(ka) Avatar DittavonTeese

Angry Odp: Uwaga Na Dzieci

Laski, sorry..Ale teksty, że to prawda, bo...
    -widzieli to Rodzice koleżanki kuzynki Męża
    -widziała to jakaś tam i jakiś tam NA WŁASNE OCZY
    -bla, bla, bla
    brzmią jak głupawe rozmowy gimnazjalistek na fajce w szkolnym WC albo opowieści PRAWDZIWE o czarnej łapie która przychodzi z cmentarza do dzieciaka w nocy. Urodzone w latach '70 powinny kojarzyć.
    Jak Wy możecie w coś takiego wierzyć!!! Toż to mentalne średniowiecze. Zaraz się pewnie okaże, że nogi włożone w garnek z zimną wodą zabezpieczają przed zajściem w ciążę
    Czy uważacie, że sprawa nie byłaby nagłośniona w mediach (w Faktach czy Wiadomościach) gdyby rzeczywiście tak było? A od czego mają płacone osoby od research'u w stacjach TV..Oni by nie przepuścili takiego tematu..
    Przestańcie wypisywać głupoty...

Zadomowiona(y)
    Wpisów do bloga
    1

To straszne co opisujecie o dzieciach ale to niestety prawda ..... Jeszcze niedawo słyszałam od mojej szwagierki jak jej znajoma była świadkiem porwania dziecka w Tesco w świętokrzskiem , mataka ok. 4 letniego dziecka straciła na chwilę dziecko z oczu , wtedy ono znikneło , dobrze że matka szybko zareagowała , wezwała ochrone sklepu , wtedy zamknięto sklep. Dziecko znaleziono w toalecie z ogoloną głową i przebrane w inne ubrane . PILNUJCIE SWOJE DZIECI ZAWSZE I WSZĘDZIE . Sama mam 3.5 letnią dziewcznkę i nie spuszczam ją z oka nawet na chwilę . PILNUJCIE SWOJE DZIECI .......... Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Halina0406 : 8-02-2010 - 23:41

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 3 7 8 9 ... OstatniOstatni