Temat: Uwaga Na Dzieci
-
9-02-2010 11:15 #81mama Maciaska i Meduzki!

- Dzięki!
- 2
- Podziękowano 0 razy za 0 posty/ów
Odp: Uwaga Na Dzieci
Właśnie o tym pisała Ditta, te powielane plotki, te głupie teksty o tym kto co widział i to sianie taniej sensacji. Jak dla mnie wątek powinien zostać zamknięty

Swoją drogą, zakładając że coś takiego miało miejsce, to czego właściwie świadkiem była ta koleżanka szwagierki czy jakoś tak? Czy ona widziała moment porwania, czy widziała jak wyprowadzają ogolone na łyso dziecko z toalety, czy usłyszała jak ktoś mówił, że słyszał jak ktoś mówił, że sam słyszał...? Skończcie z tą błazenadą!
-
9-02-2010 12:43 #82
a ja bym ten wątek zostawiła. dawno się tak nie uśmiałam, wybaczcie. nie z tematyki, bo jest poważna i żyjemy w świecie gdzie ludzie dokonują najgorszych rzeczy. nie od dziś nawiasem mówiąc. ale upór osób piszących nadal z pełnym przekonaniem że coś jest prawdą bo szwagierka siostry sąsiadki kuzyna męża mówiła.. ludzie, trafnie ktoś napisał o mentalnym średniowieczu.
od przedszkola zdążyłam zaprzyjaźnić się z czarną łapą w szkolnej ubikacji, żelazną nogą straszącą w miejscowym kinie, czarną wołgą porywającą dzieci, duchem hrabiego w pobliskim parku i wysłuchać kilku historii o tym co ktoś naprawdę na własne oczy widział! podobała mi się zwłaszcza historia o facecie co to wypadał z okna na pierwszym pietrze i nic mu się nie działo. pierwsze piętro łyknęłam. ale gdy usłyszałam te samą opowieść od osoby która to przecież widziała, jak on leciał z tego czwartego piętra zwątpiłam.
nie mniej takiego steku bzdur jak tu nie czytałam dawno.
zgadzam się, ze dzieci trzeba pilnować, że uczyć je nieufności w stosunku do obcych. mój syn w teorii wie, że gdyby coś ktoś chciał od niego lub go chwycił na ulicy za rączkę ma prawo krzyczeć i wybić kamieniem szybę w najbliższym samochodzie, by zwrócić na siebie uwagę. tyle teoria. oby w praktyce nigdy nie musiał sprawdzać, czy działa. ale powielanie metodą intelektualnego 'kopij-wklej' tych historyjek o ogolonych główkach i wyciętych nerkach.. litości! czy ktoś przeczytał te głosy rozsądku? dlaczego nie uwierzyłyście w posty osób, jakie wklejały tu wypowiedzi policjantów? wolicie się bać? ja horrorów nie lubię, ale każdemu wedle potrzeb..
-
9-02-2010 13:33 #83Kura domowa;)
- Dzięki!
- 0
A ja nie widze problemu...Kazdy pisze to co slyszal, niech to bedzie maz szwagierki drugiej kuzynki kzynki, przeslanie jest chyba jasne dzieci trzeba pilnowac i juz. I nawet jak historia jest zmyslona to moze jakas mama bardziej bedzie uwazala na swoja pocieche.
Nie widze sensu krytykowania, nazywania ze to glupoty itd.
-
9-02-2010 16:12 #84Początkująca(y)
- Dzięki!
- 0
Witam Mamuska może i masz racje, że mogą być to plotki ale ja napisałam to co usłyszałam . bez względu na to trzeba pamiętać że dziecko jest bezbronne , łatwo może paść ofiarą pedofili , gwałcicieli itp. i dlatego trzeba uczyć dzieci nieufności do obcych , pilnować je bo jeśli stanie im się krzywda to my jako rodzice będziemy się czuć winni za krzywdę naszych pociech . Dlatego pamiętajmy o trosce i opiece nad naszymi dziećmi . Pozdrawiam
-
25-02-2010 00:31 #85
A ja uważam, że głupotę należy tępić wszelkimi sposobami

Jestem za uświadamianiem zagrożeń, ale przeciwko sianiu paniki
Wątek faktycznie lepiej byłoby zamknąć, bo tego bicia piany już się nie zatrzyma. Poszło jak perpetuum mobile

Może wystarczyłoby założyć wątek pt: "jak zadbać o bezpieczeństwo dzieci w złym świecie" Możnaby prowadzić go niejako dwutorowo, czyli pisać o zagrożeniach typu: instalacja elektryczna, balkon, schody itp, ale też udzielić rad jak uświadomić dziecko by nie ufało obcym, nie strasząc go przy okazji
-
25-02-2010 11:09 #86
-
25-02-2010 12:05 #87
-
25-02-2010 12:48 #88mama Maciaska i Meduzki!

- Dzięki!
- 2
a czy Ciebie coś kręci w czytaniu w kółko tych samych głupot? Nawet jeżeli wierzysz w to wszystko to nie wystarczy raz przeczytać jednej z tych wydumanych historyjek? Trzeba temat wałkować i ciągle od nowa pisać komentarze "wow,ale to straszne". Może nie chcesz zamknięcia wątku bo czekasz aż ktoś wymyśli straszniejsze zakończenie? Ale wtedy będzie można poprzeżywać... Normalnie raj dla lubiącej sensacyjne historyjki osoby, bo rzeczywistość jest przecież taka szara i nieciekawa...
-
25-02-2010 12:54 #89Kura domowa;)
- Dzięki!
- 0

ales mnie rozbawila...sluchaj ja nie wierze w te historjki...aczkolwiek to ja, moze ktos lubi to czytac...dla ciebie to glupota dla kogos inne nie...problem nie jest we mnie ani w tych wszystkich ktorzy to czytaja i wierza, tylko w tobie i wszystkim przeciw, jesli cos mnie drazni, z czyms sie nie zgadzam, to poprstu omijam watki i juz...jesli ktos uslyszal ze siostra cioteczna przyjacioli brata costakiego przezyla
i to napisze to ja nie widze w tym nic zlego. Wymyslace teraz mega problem jakby tym watkiem ktos komus zrobil krzywde...Nikt tutaj nikogo nie obraza, nie nakazuje albo zakazuje wiec o co chodzi??
ps. dla mnie osobiscie watek moze byc zamkniety, wogole skasowany zeby inni nie czytali takich "glupot"hehehe jakos bede musiala sobie poradzic w moim nudnym, szarym, bezbarwnym zyciu... :D:D:D:D:D
-
26-02-2010 00:02 #90Mama czerwcowa'06 Zadomowiona(y)
- Dzięki!
- 0
Ja również nie wierzę w te historyjki, ale na świecie jest tyle złych ludzi (pedofili,psycholi i morderców ) że nieważne po co, ale fakt jest taki, że niestety zdarza się, że ktoś porywa dziecko
i niestety drugi fakt jest taki, że niektórzy rodzice dopiero po usłyszeniu takiej historii zaczynają sobie zdawać sprawę z tego jak trzeba pilnować swoje dziecko, osobiście znam ludzi którzy pozwalają swojej niespełna 3 letniej córeczce biegać samej po sklepie i nawet nie patrzą gdzie ona idzie
dla mnie to totalna głupota