2 611. do 2 620. z 5488
-
11-02-2010, 21:59 #2611
Odp: wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć
współczuje wizyty u dentysty,sama przez to przrechodziłam jakieś 3 tyg temu. Niestety też miałam leczone bez znieczulenia i nic przyjemnego

U mnie też była ewentualność że będzie potrzebny passer albo szew...ale po ostatniej wizycie lekarz powiedział że nie ma takiej konieczności. Też miałabym go zakładanego w gab i lekarz powiedział ze to nic nie boli.
Agnieszko o jaką masz długość tej szyjki???
Gdybym miał mieć zakładany jednak ten passer to wybrałabym jego aniżeli szew...też wole omijać szpital a jego zakłada sie w gab...jedyny minus to taki że jest płatny.
A co do tego że może wypaść też nie słyszałam,ale wydaje się mi że jak jest dobrze dopasowany i założony to raczej nie spadnie.
-
11-02-2010, 22:12 #2612
Szyjka ma ponad 3 cm,więc nie jest tak źle,dlatego dopiero na 2 marca jestem umówiona,oczywiście,gdyby coś niepokojącego się działo,to wcześniej.Wskazania bardziej ze względu na ułożenie dziecka,jest nisko,nie chce ułożyć się wyżej i przez to uciska mi szyjkę,co grozi rozwarciem
-
11-02-2010, 23:02 #2613
Dzisiaj przeszłam samą siebie..............miałam wizytę i poszłam na nią bez badań bo....ich nie zrobilam....bo pomyslałam że dzis się dowiem dokładnie jakie i zrobię sobie ale przeciez nastepna wizyta za miesiąc .....boże ale ze mnie dupa wołowa......
Na dodatek zapytałam ile Mała waży i zagadalismy lekarza i sie nie dowiedziałam,,,,,,miał mi przesłać wymiar sms ale zapomniał mój lekarz.............. i nie wiem jaka moja Dzidzia duża...... Mój gin ciągle zmienia aparaty usg i znowu nie mam fotki małej eh.......chyba sie gdzieś wybiorę............
-
11-02-2010, 23:06 #2614
-
11-02-2010, 23:19 #2615
Aga - super, ze maluszek rośnie zdrowo
Gratuluję 
Agnieszka77 - trzymam kciuki, by jednak twoja szyjka poradział sobie sama, bez tych zabiegów
A ja jutro gnam na badania wątrobowe. W poniedziałek, na szkole rodzenia jeden z facetów przyszedł sam, bo jego żona wylądowała w szpitalu - WEWNĄTRZWATROBOWA CHOLESTAZA CIĘŻARNYCH inaczej zastój żółci. Objawem jest swędzenie skóry...Powiem WAm ,że tak się wystraszyłam, bo skóra mnie swędzi właśnie i choroba ta uaktywnia się w III trymestrze a lekarze często "zapominają" kierować na te badania
Dziś konultowałam ze swoim lekarzem telefonicznie i kazał robić testy. Boję się choć mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze a ja tylko przewrażliwieona jestem. Ale wolę dmuchac na zimne
-
12-02-2010, 13:45 #2616
Byłam u gina. Dał mi skierowanie na morfologię, mocz i oczywiście glukozę (50-tkę).
Poza tym wyżebrałam skierowanie na usg i muszę wyznaczyć termin. Mam nadzieję, że wreszcie poznam płeć. Zmacał mnie, stwierdził, że wszystko OK i spadówa. Wizyta za miesiąc.
-
12-02-2010, 13:46 #2617
Aga pięknie synuś rosnie
kilogram to już coś
Agnieszka oby się jeszcze udało uniknąć tych "udoskonaleń"
Oleśka fajnie że wszystko ok, glukoza do przeżycia
A co do płci to ja już chyba nie chce wiedzieć, mamy już część rzeczy oczywiście neutral, ewentualnie kilka niebieskich
no ale jak co córci założe niebieskie syna do różu zmuszać nie będę
-
12-02-2010, 14:08 #2618
-
12-02-2010, 14:19 #2619
Aga fajnie że z Tomusiem wszystko dobrze
19 też mam ktg... ale mysle że skurczy nie ma, bardziej sie martwię o szyjkę bo mój mały cały czas niziutko kopie...
Agnieszka ale szyjkę masz cały czas taką czy była dłuższa? bo u mnie 3cm to od początku ma...
Oleśka nie martw sie kg... po porodzie będziemy wspólnie się wspierać w gubieniu niepotrzebnego balastu
-
12-02-2010, 14:25 #2620

192Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Żeby założyć szew trzeba sie położyć w szpitalu,a wolałabym tego uniknąć,stąd pessar.

Facebook

„Alcatraz”
Wczoraj, 15:21 w Forum ogólne