2 661. do 2 670. z 5488
-
16-02-2010, 12:31 #2661
-
16-02-2010, 12:40 #2662
-
16-02-2010, 12:47 #2663
Odp: wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć
Shyangel to naprawdę niezła ta babka w przychodni... oj lepiej aby kiedyś się nie pomyliła i nie wpisała jakiejś głupoty w karcie ciąży.... mi też by ciśnienie skoczyło
Komi 5kg... ale masz fajnie... w piątek podemną się chyba waga zarwie
-
16-02-2010, 12:54 #2664
lenkaa - wszystko to prawda co piszesz - jak lezałam z Antkiem w 31 tc z dozylną tokolizą zeby zatrzymac przedwczesny porod to nawet brzucha nie wolno bylo dotykac, a co dopiero smarowć kremem.
Dotykanie i gładzenie brzucha powoduje skurcze macicy :(
wiadomo, te dziewczyny ktore chodzą książkowo - nie mają sie czym martwić..
-
16-02-2010, 13:25 #2665
No widzisz julienx, a na kremach na rozstępy powinno być to napisane, że każna kobieta powinna używac kremu w porozumieniu z ginekologiem, bo dla mnie było raczej oczywistym że moge używać takiego kremu i nie muszę się konsultować. A dodatkowo te drogie kremy na rozstępy dla cężarnych - typu mustella są baardzo gęste- jak maść, więc wręcz wymuszają intensywne wsmarowywanie i w efekcie robi się masaż. Ja co prawda używam tylko ziajki - ona jest jak lotion ale mimo to lekarz kazał dać sobie spokój.
-
16-02-2010, 13:59 #2666
no Shyangel, nieźle
Może faktycznie po prostu babka miała zły dzień, ale jak sie ma zły dzień i obsługuje przychodnię to trzeba dwa razy wszystko sprawdzać, co ona nie wie
Ja mam dzisiaj wizytę na 16tą. Ostatnio gin coś mówił że będzie organy dziecka mierzył, myślałam że na połówkowym już to zrobił
No ale skoro będę mogła syncia podejrzeć na usg to nie mam nic przeciwko, niech sobie go mierzy i dziś
-
16-02-2010, 14:01 #2667
Ja smaruję brzuch mleczkiem Oriflame, ono jest bardzo leciutkie i świetnie się wchłania, ale od wczoraj co chwilę mam brzuch twardy, zapytam na wizycie co się dzieje i czy to może być od smarowania
-
16-02-2010, 14:35 #2668
Ja nie smaruje się niczym już od dłuższego czasu, smarowałam brzuch na początku ciąży zwykłą oliwką dla dzieci. Brzuch czasem mi twardnieje owszem ale trwa to maksymalnie 40 sekund i znowu jest normalny :P Głaszczę go często szczególnie jak mała kopie albo jak słuchamy razem muzyki bobaska :)
-
16-02-2010, 15:23 #2669
-
16-02-2010, 19:39 #2670
I po wizycie
Mały zdrowy, waży 900 gram, a ja przytyłam 5,5 kg. Na zdjęciu buźka mojego syneczka, z prawej strony profilem, noskiem w lewo. To na środku to pępowina
A na dole noga, hihihi

192Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Powiedział że te kremy NIC nie dają a są tylko probemem ginekologów bo babki masują brzuchy wcierając kremy co pobudza macicę do skurczów. Mam zakaz używania kremu - powiedział że jak mam predyspozycje do rozstępów to mi NIC nie pomoże a jak nie mam to nic nie będzie i że te kremy to lipa i nabijanie kasy koncernom kosmetycznym ze szkodą dla ciężarnych które później mają twardnienia brzucha, stawianie się macicy i skurcze. 

Facebook

„Alcatraz”
Wczoraj, 15:21 w Forum ogólne