Strona 276 z 549 PierwszyPierwszy ... 256 266 271 275 276 277 281 286 296 ... OstatniOstatni
2 751. do 2 760. z 5488
Drzewko podziękowań192Podziękowań

Temat: wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

najszczęśliwsza mama Avatar Alutka17

Domyślnie Odp: wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Malina kazali leżeć to leż... ja bez seksu od paru miesięcy i jakos daje sie wytrzymać a każdy dzień jest dla maleństwa na wagę złota...

Ja też się martwię o szyjkę bo ogólnie mam dość krótką ale mam nadzieję że będzie taka jaka jest od początku...

BÓL W SERCU NA ZAWSZE... MOJE ANIOŁKI...

Zadomowiona(y)

Dziewczyny, uszy do góry. Mnie pod koniec stycznia dopadły silne bóle brzucha, nie dałam rady chodzić. Lekarz dał zastrzyk rozkurczowy, wypisał no-spe i jeśli do rana następnego dnia by nie przeszło miałam udać się do szpitala. Na skierowaniu napisał: zagrożenie przedwczesnym porodem. Zanim dojechałam do domu odjęło mi połowę pleców po zastrzyku, o 6 rano obudziłam się z nadal silnym bólem i skurczami, spakowałam torbę i obudziłam narzeczonego. Wzięłam no-spę i po pół godziny jak ręką odjął. Obeszło się bez szpitala. Teraz też miewam bóle i skurcze, ale gin mówi że to "macica ćwiczy" więc jestem spokojna. Jak boli za mocno to biorę no-spę i mija. Za to teraz badania krwi mam złe

Jagody i Jaśki:) Avatar Oleśka1977

Dziewczyny help. Czy mam kontaktować się zlekarzem już zaraz, czy poczekać do wizyty za 3 tygodnie.
    Odebrałam wyniki badań.
    MOCZ w porządku.
    MORFOLOGIA. LYM 22,3 (norma 25-50)
    MON 1,8 (norma 2-10)
    RBC 3,72 (n. 4,20-5,401)
    HGB 10 (n. 12-16,00)
    HCT 30.1 (n. 37-50)
    MCH 26,9 (n. 27-34)
    Nie wiem co to za oznaczenia
    GLUKOZA na czczo 82 (niski 70, wysoki 115)
    po godzinie 115, czyli wysoki poziom. W znaczniku napisali, że powyżej normy.

Kurde o co chodzi?????

Z tego co wyczytałam przed chwilą to ta moja morfologia wskazuje na anemię, prawda?

Fan(ka) Avatar madziamadzia

Oleśka moim zdaniem glukozę masz ok. i na czczo i po godzinie, bo jeśli miałaś 50g, to po godzinie norma jest do 140 (moja gin mówiła nawet, że do 145).
    A co do morfologii, to anemię chyba masz (dostaniesz pewnie żelazo), bo ja miałam 11,3 (norma od 12) i już dostałam żelazo, bo mam lekką anemię. Pozostałe wyniki też miałam lekko poniżej normy, ale gin-ka nic nie mówiła, bo w ciąży to podobno normalne. Leukocyty w morfologii miałam ponad normę i to dużo - też ok, bo w ciąży tak jest.
    Także wydaje mi się, że wyników złych nie masz, ale jak Cię martwią zadzwoń do swojego lekarza i się upewnij

mamusia synusia:P Avatar estragon
    Wpisów do bloga
    1

oleśka na moje oko, glukoza jest jak najbardziej w porządku, a morfologia może wskazywac na anemię, ale to podobno częste w ciąży. Jeśli wizytę masz dopiero za 3 tygodnie, to zdzwoń do lekarza, zapewne dostniesz żelazo

Mama debiutująca Avatar malina29

Cytat Napisał Oleśka1977 Zobacz post
    Dziewczyny help. Czy mam kontaktować się zlekarzem już zaraz, czy poczekać do wizyty za 3 tygodnie.
    Odebrałam wyniki badań.
    MOCZ w porządku.
    MORFOLOGIA. LYM 22,3 (norma 25-50)
    MON 1,8 (norma 2-10)
    RBC 3,72 (n. 4,20-5,401)
    HGB 10 (n. 12-16,00)
    HCT 30.1 (n. 37-50)
    MCH 26,9 (n. 27-34)
    Nie wiem co to za oznaczenia
    GLUKOZA na czczo 82 (niski 70, wysoki 115)
    po godzinie 115, czyli wysoki poziom. W znaczniku napisali, że powyżej normy.

Kurde o co chodzi?????
    Oleśka - poróznałam twoje wyniki z moimi
    hemoglobine masz niską 10 - ja miałam 11,9 - czyli anemia ale ponoc to normalka w ciaży,
    limfocyty masz i tak wyższe niż ja. nie wiem co to MCH - u mnie było w normie - ale sama zobacz, że ten wskaźnik masz za mały tylko o 0,1,
    resszty nie kumam bo mam zupełnie inne oznaczenia i inne przedziały norm...
    Tylko hemoglobina jest rzeczywiście niska ale musiałabys się dowiedzieć, jak to jest u ciężarnych - przy jakim wskaźniku staje się to poważnym problemem i trzeba leczyć
    trzymam kciukasy, by ta hemoglobina był jednak "w normie"

Zadomowiona(y)

Ja też mam złe wyniki, a lekarz dopiero we wtorek, mam za dużo krwinek białych a za mało czerwonych, w dodatku drugi raz miałam toksoplazmozę i wynik jest co najmniej dziwny... A do wtorku jeszcze kilka dni i martwię się... Oleśka ja dla pewności bym kontaktowała się z lekarzem, trzy tygodnie to dużo czekania, a tak będziesz spokojniejsza i będziesz wiedziała co robić.

Dzięki dziewczyny. Teraz też sprawdziłam w necie poziom glukozy i rzeczywiście norma jest do 140. Nie wiem w takim razie dlaczego na moim wyniku napisali, że do 115.
    Poczekam jednak do wizyty, myślę, że nic złego się nie dzieje... Zjem parę gwoździ, pociućkam kombinerki i może pomoże. A jutro barszczyk czerwony ugotuję i nażrę się natki pietruszki

Fan(ka) Avatar madziamadzia

Cytat Napisał Oleśka1977 Zobacz post
    Dzięki dziewczyny. Teraz też sprawdziłam w necie poziom glukozy i rzeczywiście norma jest do 140. Nie wiem w takim razie dlaczego na moim wyniku napisali, że do 115.
    Może im się pomyliło z normami na czczo, bo glukoza na czczo jest w normie do 110, albo 115

Zasady Postowania