Strona 298 z 549 PierwszyPierwszy ... 278 288 293 297 298 299 303 308 318 ... OstatniOstatni
2 971. do 2 980. z 5488
Drzewko podziękowań192Podziękowań

Temat: wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Fan(ka) Avatar lenkaa*

Domyślnie Odp: wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Cytat Napisał jaszczurka86 Zobacz post
    Witam Dziewczyny pomóżcie....Nie wiem czy to normalne....Od jakiegoś czasu ciągle budzę się z wilgotnymi majtkami i po siusianiu zawsze leci mi biało- przeźroczysta ciecz....Mówiłam o tym lekarzowi ale stwierdził ze to upławy, początkowo się zmartwił że mogą to byc wody płodowe...ale na szczęście nie Ma też tak któraś z Was? Bardzo się boję
    To chyba normalne - czasem też mam troszeczkę takiej białej wydzieliny ale nie tyle zby miec mokra bieliznę. Mój gin na każdej wizycie coś tam mruczy że wydzieliny w sumie nie ma, albo że jest mała iość więc wygląda mi na to że to jakaś norma że coś tam się wydziela, ale go nie dopytywałam

Entuzjast(k)a Avatar jaszczurka86

Cytat Napisał lenkaa* Zobacz post
    To chyba normalne - czasem też mam troszeczkę takiej białej wydzieliny ale nie tyle zby miec mokra bieliznę. Mój gin na każdej wizycie coś tam mruczy że wydzieliny w sumie nie ma, albo że jest mała iość więc wygląda mi na to że to jakaś norma że coś tam się wydziela, ale go nie dopytywałam
    Dziękuje troszke się uspokoiłam....Chyba już panikuje

Fan(ka) Avatar martika311

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!!
    jaszczurka a co do tej wydzieliny to ja tez mam ,aż tez się zdziwiłam,ale jak by wody się sączyły to by chyba najpierw czop odszedł z krwią.Ale jak są upławy to chyba lekarz powinien dać na to coś,ja muszę teraz we wtorek lekarzowi o tym powiedzieć

Start 07.11

mama dwóch szkrabów Avatar komi1911

martika-nie zawsze czop odchodzi,znajomej wody odeszly a czop nie,wiec roznie to bywa u mnie czop odchodzil tak na 2 tyg przed porodem i nie bylo w nim ani troche krwi,bylo to jak jajko bialka kurzego,zadnej krwi nic!

jaszczurka-tez takmam sa to uplawy,ale dla pewnosci zajdz do gina i niech zbada cie ginekoligicznie

Agate-no nie swruj nie widzisz siusiaka a to co zaznaczylam to co to?tam wzayej to worek mosznowy,tak lekarz mowil
    Załączone Obrazki Załączone Obrazki

Proszę o 1% dla Krystianka
    KRS 0000037904
    14929 Chrzanowski Krystian

nataliak
    Guest

taka wydzielina jest zupelnie normalna w ciazy. na skutek zmian hormonalnych zmienia sie srodowisko pochwy. ze wzgledu na silniejsze ukrwienie tkanek gruczoly sluzowe wydzielaja zwiekszona ilosc sluzu co objawia sie obfitsza wydzielina pochwowa. najczesciej jest ona bezbarwna, jasnozolta badz bialawa o lagodnym zapachu lub bezwonna. jesli wydzielina zmieni zabarwienie lub zapach a do tego pojawi sie swiad czy pieczenie to moze to swiadczyc o infekcji z czym oczywiscie nalezy sie udac do lekarza.
    ilosc wydzieliny jest bardzo indywidualna sprawa. jedne kobiety maja jej bardzo malo a inne ciagle musza nosic wkladki. im blizej porodu tym ta ilosc moze sie zwiekszyc.

Fan(ka) Avatar martika311

[QUOTE=komi1911;5069519]martika-nie zawsze czop odchodzi,znajomej wody odeszly a czop nie,wiec roznie to bywa u mnie czop odchodzil tak na 2 tyg przed porodem i nie bylo w nim ani troche krwi,bylo to jak jajko bialka kurzego,zadnej krwi nic!
    QUOTE]
    myślałam ze każdej kobiecie odchodzi czop z krwią,bo mi najpierw czop odszedł a potem wody leciały

Start 07.11

mama dwóch szkrabów Avatar komi1911

nieeee,wlasnie dziwne to nie? ale mi odszedl zwykly czop i to dwa tyg odhcodzil,w ogole nie wiedzialam ze to czop a porod zaczal sie skurczami,wody przebijali mi na porodowce

Proszę o 1% dla Krystianka
    KRS 0000037904
    14929 Chrzanowski Krystian

Entuzjast(k)a Avatar jaszczurka86

Ja właśnie myślałam że to wody...bardzo się przestraszyłam i powiedziałam o tym lekarzowi...
    Ale on mnie zbadał...zrobił USG i powiedział ze wód jest dużo więc to będą upławy dał mi tabletki dopochwowe...
    Tylko że tabletki już się skończyły a ja nadal co jakiś czas mam wilgotne majtk
    Ale z tego co pisałyście to chyba nie groźne.... Uspokoiłam się...

Fan(ka) Avatar Agate

Komi bo on taki okragly ten siusiak, nie siusiakowaty. To pewnie takie ujecie z przodu, to tak wyglada. A o tym worku na gorze, to tak myslalam, ze to pewnie moszna.

Fan(ka) Avatar edziook

Komi fajny siusiak Gratuluję ujęcia będzie co wspominać

Ja jestem dziś po glukozie i muszę przyznać, że nie było tak źle jak myślałam. Co prawda ręka mnie boli bo krew 3 razy pobierali ale poza tym ok. Nie wiem co wy dziewczyny piłyście ale ja dostałam pół litra "Lucozade energy" i po wypiciu tego czegoś czułam się strasznie pełna. W każdym razie wystarczyło mi do tej 12 aż wróciłam do domku i się najadłam.

Zasady Postowania