Strona 1 z 24 1 2 6 11 21 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 237
    Wdrożona(y)

Domyślnie bole i dolegliwosci ciążowe /połączone tematy/

hej, u mnie dopiero w sumie 27 tydzien leci a mała potrafi tak bardzo wyglupiac sie w brzuchu, ze juz az boli, czasem martwie sie, ze to powod do niepokoju, a moze jej zle jest ? tez tak macie?

podwójna mama ;) Avatar mika85

Domyślnie Odp: bolesne kopniaki ehh

nie ma co się przejmować. Jeno dziecko przecież kopie mocniej, drugie słabiej, pewnie masz silniejsze i bardziej aktywne dzieciątko i tyle
    a poza tym każda dziewczyna inny ma próg odczuwania ruchów.. ty może akurat bardzo dobrze odczuwasz ruchy, nawet te najlżejsze

Fan(ka) Avatar kopciuszek2107

Ja chwilami tez mam bolesne kopniaczki,nawet bym bardziej powiedziala ze to jest przekrecanie sie niz kopniak

podwójna mama ;) Avatar mika85

ja mam bardzo często mocne kopniaki :) i bolesne

& Michałek :) Avatar NeSSi

Mój bobas równiez mocno kopie, zwłaszcza jak w nocy zmieniam pozycję z boku na bok .......daje mi wtedy mocno do zrozumienia, że wcześniej było mu wygodniej. Siła kopniaków rosnie bo rosną Nasze dzieci a co za tym idzie mają też mniej miejsca, ostatnio jak widziałam na USG jak maluch jest ściśnięty to się zastanawiałam: jak to jest możliwe, że wkłada sobie stopę do buzi :)

Dla świata to tylko dziecko .... A dla mnie to dziecko jest całym światem.

& Franka Avatar Mama Stacha

W tej ciąży dziecko mam bardzo brutalne. Już od kilku tygodni kopanie sprawia mi ból, oczywiście nie zawsze, ale jak aktywność jest maxymalna to to nic przyjemnego. W pierwszej ciąży syn był bardziej delikatny, choć rzadko też potrafił boleśnie kopnąć. Za to potrafił się mocno wypychać i "deformować" znacznie wygląd brzuszka. Teraz zdarzyło mi się to tylko raz, mąż oczy przecierał, że brzuch taki dziwny.
    Ostatnio edytowane przez Mama Stacha : 13-09-2009 - 11:24

Fan(ka)

Moja mała też daje czadu, oj daję. Jest już ułożona główką w dół i niestety najgorsze jest jak tą główką uderzy kilka razy 2-3 w spojenie łonowe- wtedy jeszcze dłuższy czas po boli a uczucie takie jakbym uderzyła się we wrażliwą część łokcia. Ja rozróżniam gdzie kopie rączkami a gdzie nóżkami i nieraz jak kopie w jakieś czulsze miejsce to potrafię jej te nóżki delikatnie przesunąć- jeszcze mam gdzie, bo za kilka tygodni już nie będę miała gdzie przesuwać i wtedy będzie się działo- ulubioną czynnością mojego synka w poprzednie ciąży jeżdżenie stópką po żebrach jak po tarce od wewnętrznej strony-luzik

Mama Danielka Avatar Chérie

i ja często odczuwam takie bolesne kopniaki, oprócz tego deformacje brzucha są na porządku dziennym Mała się tak rozpycha, tak daje znać o sobie, że czasami myślę, czy ona kiedykolwiek śpi...
    a najgorsze dla mnie są kopniaki po żebrach (na szczęście od kilku dni się nie zdarzają, bo Niunia się przekręciła pupką w dół). teraz z kolei odczuwam jakiś dziwny ucisk na żołądek.
    im większa dzidzia tym masywniejsze kopniaki i bardziej zdecydowane ruchy, no ale co my na to poradzimy? dobrze, że dzieciaczki są tak ruchliwe, bo w innym przypadku martwiłybyśmy się o co innego...

Początkująca(y) Avatar aniusia21_01

Witam! Moje maleństwo też jest takie rozrywkowe chyba mało co odpoczywa bo kręci się we wszystkie możliwe strony a czasami jak kopnie to aż się dziwie, że ma być dziewczynka:)

Wdrożona(y)

hihihi , fajnie, ze nie jestem osamotniona, bo sa dni kiedy az sie zastanawialam czy jej tam niewygodnie az tak, a moze czegos jej brakuje, czasami zachowuje sie wrecz jakby chciala wyjsc natychmiast przez pepek (a ma tam grzecznie siedziec jeszcze ponad dwa miesiace conajmniej), ale widze, ze rosnie malenka w sile nic wiecej, ulubiona pozycja - w poprzek brzuszka mamy - wyciaganie nozek do granic wytrzymalosci brzucha to jej hobby

Strona 1 z 24 1 2 6 11 21 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania