Strona 24 z 24 PierwszyPierwszy ... 4 14 19 23 24
231. do 232. z 232

Temat: Cesarka

Grudniowa mama

Domyślnie Odp: Cesarka

Dziewczyny które miałyście cesarkę, jak to wyglądało już po operacji?
    - Czy leżałyście na sali pooperacyjnej i jak długo?
    - Po jakim czasie kazali wam wstać z łóżka?
    - Kiedy mogłyście pierwszy raz karmić?
    - Czy od razu musiałyście się same opiekować maluszkiem czy też ktoś wam pomagał? Szczerze mówiąc trudno mi sobie wyobrazić, jak po operacji człowiek jest cały obolały, a położne zostawią nam maluszka w wozidełku i mamy same wszystko robić .

Mamusia Gabrysi :) Avatar eliza80

Domyślnie Odp: Cesarka

Cytat Napisał Mama Stacha Zobacz post
    Ja rodziłam w "masówce", owszem nikt Cię nie pyta jak się czujesz, czy boli, potrafią przywiązać nogę dla własnego bezpieczeństwa, ale są to ludzie z ogromnym doświadczeniem, którzy szybko i sprawnie potrafią zareagować i np. nie dopuścić do niedotlenienia dziecka, którego tak się boisz.
    Eliza ja rozumiem twoje obawy, każda z nas się boi, a szczególnie te które będą rodziły pierwszy raz, radzę żebyś przestała myśleć o porodzie i postarała się przejść na wersję "niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba"
    Pozytwne nastawenie nie jest tu bez znaczenia, a jeśli masz sztab zaufanych ludzi to tym bardziej bym odpuściła i zdała się na ich wiedzę i doświadczenie. Życzę Ci tego żebyś pozbyła się fobii i strachu i żeby twoja Gabrysia szczęśliwie przyszła na świat, nie ważna w jaki sposób.
    Dzieki wielkie Powiem szczerze,ze po tych akcjch co miałam zaczynam własnie tak myśleć (choć czasem jeszcze mnie nachodza te paniczne lęki) Najwazniejsze zebym dotrwała jak najdłużej a później jakoś to będzie

Strona 24 z 24 PierwszyPierwszy ... 4 14 19 23 24

Zasady Postowania