1. do 10. z 19
Temat: Szkoła rodzenia
-
12-06-2009, 09:47 #1Fan(ka)
Szkoła rodzenia
Jestem tu nowa, ciąża również pierwsza. Termin 1 lub 8 grudnia

Próbowałam przeglądnąć forum grudniowe i nie znalazłam tematu, więc zakładam (choć muszę przyznać, że superdokładnie nie szukałam - więc jeśli gdzieś jest, to z góry przepraszam i proszę moderatora o usunięcie wątku lub przeklejenie).
Pytanka mam do "wprawionych w boju".
Kiedy do szkoły?
Na co zwracać uwagę przy wyborze?
Czy lepiej do szkoły przy szpitalu w którym zamierzam rodzić (czy to ma potem jakieś przełożenie na sam poród?) czy do innej?
Które szkoły w Krakowie polecacie i ile wczesniej trzeba się zapisywać?
Z góry dzięki za pomoc.
-
15-06-2009, 11:39 #2Początkująca(y)
Odp: Szkoła rodzenia
Ja w Sochaczewie, nie mam zbyt dużego wyboru. Jest tylko jedna szkoła rodzenia. Rekomendują kobiety od 20 tygodnia ciąży, 27 godzin zajęć, prowadzonych przez położną i rehabilitanta. Nie wiem jak cenowo kształtuje się to w innych miastach? Ale u mnie 450 pln.
Jestem ciekawa zdania kobitek, który już chodziły na takie zajęcia??
-
15-06-2009, 19:15 #3
-
15-06-2009, 19:34 #4
W pierwszej ciąży uczęszczałam do takiej szkoły w szpitalu, w którym potem rodziłam i do którego chodziłam do poradni na wizyty (CZMP w Łodzi). Szkoła była darmowa, początek jakoś koło 30 tygodnia i najfajniejsze było to, że miałam możliwość wcześniej obejrzeć sale porodowe i oddziały poporodowe, a w związku z tym wybrać sobie jedną z kilku porodówek. Nie było to dla mnie obce miejsce i czułam się bezpieczniej.
-
15-06-2009, 22:41 #5Początkująca(y)
u mnie niestety nie ma takiej szkoły, ani w promieniu 20km, więc musiałam czytać i czytać. Teraz jestem drugi raz w ciązy i.. znów czytam ;)
-
16-06-2009, 09:26 #6Początkująca(y)
-
20-06-2009, 21:39 #7GeorginaGuest
Ja mam i w swojej miejscowości szkołę rodzenia i w miejscowościach pobliskich, więc wybory mam, ale muszę popytać o ceny i ogólnie co w programie i potem wybrać dla mnie najlepszą ze szkół;) Na razie mi ginka dała wizytówkę do szkoły rodzenia już od 16(!) tygodnia. Nie za wcześnie?
-
26-06-2009, 13:41 #8Początkująca(y)
Witam, własnie też jestem na etapie szukania szkoły rodzenia, w Poznaniu jest ich trochę ale najbardzej interesuje mnie ta chyba z Polnej. Może wiecie od którego tygodnia można sie zapisywac.
-
26-06-2009, 17:54 #9
-
27-06-2009, 19:22 #10
Szkoła rodzenia to nie tylko nauka oddychania przy porodzie ! To również nauka o pielęgnacji dziecka...warto uczęszczać do szkoły ze swoim partnerem ,gdyż panowie są uczeni kąpieli i opieki nad dzieckiem...Kazdy musi wykąpać bobasa ,przewinąć i ubrać na forum publicznym...przynajmniej tak jest u nas w szpitalu

Ja w zwiazku z tym,że panicznie boje się porodu tez jestem zdecydowana na cesarkę ,ale na szkołe rodzenia tak czy siak ,zdecydowanie się wybieramy

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

podziękowania dla tych którzy...
Dzisiaj, 12:20 w Możesz pomóc...zobacz