Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
11. do 19. z 19
    & Michałek :) Avatar NeSSi
    SkÄ…d
    WS

Domyślnie Odp: Szkoła rodzenia

Cytat Napisał Przyszła_Mamuśka Zobacz post
    Ja w Sochaczewie, nie mam zbyt dużego wyboru. Jest tylko jedna szkoła rodzenia. Rekomendują kobiety od 20 tygodnia ciąży, 27 godzin zajęć, prowadzonych przez położną i rehabilitanta. Nie wiem jak cenowo kształtuje się to w innych miastach? Ale u mnie 450 pln.
    Jestem ciekawa zdania kobitek, który już chodziły na takie zajęcia??

Cholernie drogo :/

O szkole rodzenia nie myślałam jeszcze. Uważam ,że to trochę za wcześnie.

Dla świata to tylko dziecko .... A dla mnie to dziecko jest całym światem.

Mamusia Gabrysi :) Avatar eliza80
    SkÄ…d
    W/J

W niekturych szpitalach kosztuje nawet 1000zł. i jest to przepustka do rodzenia w tym szpitalu...inaczej bardzo ciężko jest się dostać, bo zawsze full..
    ..a w niekturych jest to sympoliczna opłata 100 czy 200zł.
    Z opinii moich znajomch ,którzy wszyscy chodzili do szkoły rodzenia wychodzi na to,że zdecydowanie warto ! tym bardziej jak ma się mieć pierwsze dziecko ..wychodzi się z jakimś pojęciem co i jak...Mało tego ! słyszałam opinie ,że przy każdym oczekiwanym dziecku warto jest pójść do takiej szkoły...

Mea Agatka i żaba Matylda
    SkÄ…d
    Rybnik, Poland

do poznania kaaawal drogi ... nie dla mnie

Entuzjast(k)a
    SkÄ…d
    Kielce

Hej
    u mnie też jest szkoła rodzenia przy szpitalu i jest za darmo, muszę tam zadzwonic i zorientowac się co i jak

Z tego co dowiedziałam się z ogłoszenia to zajęcia są od 28 tyg i tylko za pisemną zgodą lekarza prowadzącego ciążę.

Ale muszę jeszcze dopytac, bo wiekszosc lekarzy radzi przy bliźniakach szkołę rodzenia od 20 tyg.

Mea Agatka i żaba Matylda
    SkÄ…d
    Rybnik, Poland

ja nie wiem czy w raciborzu przy szpitalu jest szkola rodzenia ... i szczerze powiedziawszy nie mam jak tego sprawdzic ... popytam jedynie doktorka na wizycie ... moze cos wie :)

AnOoLa88
    Guest

w wodzisławiu jest ale z tego co wiem to chyba płatna.. ale nie dam sobie ręki odciąc

Fan(ka)

No to wczoraj rozpoczęłam naukę w szkole. W końcu 1 września to własciwy termin na rozpoczęcie nauki
    Jak na razie były zajęcia z towarzyszenia przy porodzie (wartswa psychologiczna) oraz kontakcie prenatalnym z dzieckiem.
    Jak na razie jestm bardzo zadowolona. Psycholog była świetna w prowadzeniu zajęć. Merytoryczne przygotowanie też oceniłam pozytywnie.
    Ciekwaie było. Parę zaskakujących informacji dotarło. Parę rzeczy do przemyślenia też wpadło.
    Ale nie będę się rozpisywać. każda z was to pewnie przechodzi / przejdzie.

Mama Macola ;) Avatar Hot chocolate
    SkÄ…d
    Rzeszów

Ja dam znać w weekend, bo 1-sze zajęcia mam w sobotę
    Koszt 5 spotkań wynosi 550zł, ale miasto refunduje SR Też mam nadzieję dowiedzieć się czegoś, głównie na temat pielęgnacji maleństwa... Niestety pierwsze zajęcia będą bez męża, bo wyjechal na delegacje (ale on się tym bardziej przejmuje niż ja)

PoczÄ…tkujÄ…ca(y)

HEJ! Gdyby ktoś jeszcze poszukiwał szkoły rodzenia w Sochaczewie to w klinice Alfa przy ul.Polnej powstała szkoła rodzenia prowadzona przez położne ze szpitala Sw.Zofii w Warszawie-POLECAM!ma bardzo fajny program(położne prowadzące tam zajęcia pracują jednocześnie w najbardziej znanych warszawskich szkołach) 6 spotkań po ok 3 godziny-ciąża,poród,pielęgnacja noworodka,karmienie piersią,połóg,malowanie brzuszków.NAPRAWDĘ WARTO!!!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Zasady Postowania