Strona 1 z 9 1 2 6 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 83
Drzewko podziękowań12Podziękowań

Temat: Pokoiki i kąciki naszych maluszków

Fan(ka) Avatar kliwia

Domyślnie Pokoiki i kąciki naszych maluszków

Żeby móc podziwiać i podglądać udogodnienia i różniaste rozwiązania w pokoikach i kącikach naszych maluchów, zakładam ten wątek.

Wiem, że zdjęcia pojawiały się w temacie Wszystko dla maluszka, ale żeby nie przebijać się przez wszystkie strony tamtego tematu, zapraszam do chwalenia się.

Kilka inspiracji:

G3CqWELTRM4GhKvbTB.jpgPokoik1.jpgurzadzanie-pokoju-dla-niemowlaka_69_w633.jpg
    zcYM8yKAu5Fr9Fir8B.jpgpokoj-niemowlecy_D.jpg3370701539_fdd0b8fbbf.jpg

Ostatnio edytowane przez kliwia : 9-11-2010 - 11:00

BB fan Avatar Ha-NN-aH

Domyślnie Odp: Pokoiki i kąciki naszych maluszków

No to ja wkleję zdjęcia
    W zasadzie nic nie zmieniałam i idę "starym" systemem po Hani. Łóżeczko, komoda, tylko fotel do karmienia tym razem kupiłam żeby mi było wygodnie karmić w nocy. Na łóżku było nie za bardzo. Torszkę odsunę jeszcze łóżko w stronę wejścia.
    Szczebelki w łóżeczku są wycięte na stałe ale jak podrośnie troszkę mała to obrócimy tą luką do ściany i nie wyjdzie. Narazie tak zostawiam bo nie chcę oglądać pogryzionej barierki.
    Na ścianach też nic nie wieszam bo jak Emilka będzie mieć 1,5 roczku/2 lata to przeprowadzamy ją do pokoju starszej siostry który już jest urządzony.

pokoik starszej

Kliknij, żeby zobaczyć obrazek w pełnej wielkości. Kliknij, żeby zobaczyć obrazek w pełnej wielkości.
    Kliknij, żeby zobaczyć obrazek w pełnej wielkości.

Kliknij, żeby zobaczyć obrazek w pełnej wielkości. Kliknij, żeby zobaczyć obrazek w pełnej wielkości.
    Kliknij, żeby zobaczyć obrazek w pełnej wielkości.

[URL=http://img593.imageshack.us/i/dsc00246s.jpg/]
    Ostatnio edytowane przez Ha-NN-aH : 9-11-2010 - 12:05

Entuzjast(k)a Avatar kasiarem1

Ha-NN-aH super mieszkanko powiem szczerze że zainspirowała mnie twoja ściana w paski i w miejscu gdzie będzie stało łóżeczko śiane mam pomalowaną bardzo podobnie, duzo było zabawy przy malowaniu ale czego się nie robi dla dzieci

planujecie jakieś specjalne miejsce do karmienia bo ja się troche stresuje że nie bede miała gdzie usiąć z małą w pokoju nie mam foteli zostaje mi tylko wyrko na którym będzie spał mąż i mam wrażenie że kregosłup mi nie wytrzyma

BB fan Avatar Ha-NN-aH

Cytat Napisał kasiarem1 Zobacz post
    Ha-NN-aH planujecie jakieś specjalne miejsce do karmienia bo ja się troche stresuje że nie bede miała gdzie usiąć z małą w pokoju nie mam foteli zostaje mi tylko wyrko na którym będzie spał mąż i mam wrażenie że kregosłup mi nie wytrzyma
    No własnie przy łóżeczku małej stoi fotel który specjalnie kupiłam do karmienia. Przy pierwszym dziecku nie byłam taka mądra i musiałam się męczyć to na łóżku to na fotelu, który zupełnie się nie nadawał do karmienia dziecka. Ten się przynajmniej buja i jest szeroki, a oparcia nie przeszkadzają.
    Także polecam, bo kręgosłup po porodzie bardzo boli. Od złych pozycji do karmienia zresztą też.

Mama Franka i... :)

Ja będę do karmienia wykorzystywać meble, które są w domu - żaden więcej się nie zmieści. W dużym pokoju, gdzie śpimy i gdzie będzie łóżeczko, są dwa fotele-muszelki, bardzo wygodne. A w małym jest kanapa z wygodnymi poduszkami i szerokimi bokami, o które się można oprzeć. Więc gdzieś w tych miejscach będę karmić :) Mam poduchę-rogala, zobaczymy czy się sprawdzi.

BB fan Avatar Ha-NN-aH

Ja miałam taki przy pierwszym dziecku. Oparcia bardzo ograniczały, ponieważ dziecko szybko urosło i nie mieściło się na szerokość, więc musiałam siedzieć bokiem, co nie było bardzo wygodne, bo plecy były bez oparcia.

Entuzjast(k)a Avatar kasiarem1

kurcze jak tu zmiescic wszystko w 10 metrach

Październikowa Mama'06 Fan(ka) Avatar gufi

ha-nn-ah - mialam taki sam fotel do karmienia przy Nince i byl SUPER!!! niestety teraz nie mam juz gdzie wcisnac, mimo ze metraz mamy wiekszy. takze bede wykorzystywac lozko i kanape.

ale jesli ktos ma miejsce, to zdecydowanie polecam taki fotel!

Nina Alicja

Lekko Stuknięta Mamuśka;) Avatar Bodzinka
    Wpisów do bloga
    13

Śliczny kacik a pokoik starsze j CUDO. Aż mi sie chce zmieniac mieszkanie na większe...Szkoda, ze to nie takie łatwe...Ja mam podobne fotele dwa i bardzo wygodnie mi się karmiło na nich, ale najwygodniej karmiło mi sie na lezaco.

Fan(ka) Avatar cwietka

Ha-nn-ah - śliczny kącik i superzasty pokoik starszej córy. Te paski na ścianie też mi się podobają.
    Ja własnoręcznie malowałam pokój dzieciowy i bardzo chciałam namalować na ścianach czerwone kwiaty, ale Małżon był baaardzo temu przeciwny. W końcu dałam za wygraną, bo po pierwsze moje umiejętności artystyczne nie stoją na najwyższym poziomie, po drugie nie wiedziałam wtedy jeszcze, co czai się w moim brzuchu, po trzecie nie mieliśmy jeszcze całościowej wizji gdzie co będzie stać. Ale i tak niedługo czeka nas kolejne malowanie, bo budynek nowy i strasznie popękał, więc może wtedy uda mi się jakieś wzorki na ścianach przeforsować.

Strona 1 z 9 1 2 6 ... OstatniOstatni

Tagi tego tematu

Zasady Postowania