1. do 10. z 206
-
22-10-2009, 10:50 #1dziunka24.Guest
Antykoncepcja po porodzie - co planujecie?
Nie wiem, czy nie za szybko o to pytam, ale my sie juz zastanawiamy. Moj plan byl taki, ze najpierw zastrzyki, potem spirala. Ale moj facet jest przeciwny i stwierdzil ze gumki wystarcza. Tylko kogo na nie stac przy takiej czestotliwosci ochoty na seks ja ma on?! A spirala jego zdaniem to wielki kawal metalu i boi sie ze bedzie o niego uderzal

bzdura kompletna.
-
22-10-2009, 10:55 #2
Odp: Antykoncepcja po porodzie - co planujecie?
ja nie mam pojecia ale nie chce ani tabletek ani spiralki ani zastrzyków jakos przeciwna jestem a do gumek be :) w sumie przed zajsciem w ciaze nie uzywalam gumek z mezem przez poltora roku i uwazalismy po prostu i nie zaszłam a gdy juz chcialam to odrazu udało sie moj cos gdera ze trzeba pomyslec ale nie chce tej chemii i wogole eh
-
22-10-2009, 10:58 #3
Ja jeszcze nie wiem...pewnie jakies tabletki.
Gumki mnie obcieraja od poprzedniego porodu(czuje je na bliznie)
i coraz czesciej mialam na nie uczulenie
, efekt uboczny porodu
???
Chyba oprocz zastrzykow, spirali sa jakies tabletki, co? Pytam, bo moj dawny gin spirale mi tylko proponowal...a ja jakos nie mam do niej zaufania...
-
22-10-2009, 10:58 #4dziunka24.Guest
tez bym wolala nie, ale co zrobic. Dzieci przez najblizsze piec lat tez nie chce, zreszta bylam pewna ze Julia bedzie jedynaczka, bo trzy lata uprawialismy seks bez zadnego zabezpieczenia i nic! Dopiero jak rzucilam palenie i usunelam migdaly od razu zaszlam w ciaze
wiec teraz trzeba juz o czyms pomyslec.... i nie chce ryzykowac z seksem przerywanym, bo dla mojego to cienka przyjemnosc i w ten sposob raz nie zdazyl i jest Julia
-
22-10-2009, 11:14 #5
NaturalnaMama.pl - akcesoria Naturalnego Rodzicielstwa
Gaja - X 2009
Elżbietka - VI 2003
Michał - XII 1998
Doradca Noszenia ClauWi®: PogotowieChustowe.pl Warsztaty w styczniu
Inspiracje : NoszeBoKocham.pl
-
22-10-2009, 11:26 #6
Tylko,ze po porodzie jest bardzo latwo zajsc w ciaze!nawet uwazanie niepomoze

Ja po pierwszym porodzie dalam sie namowic mezowi na spiralke,bo chaby jednak najtaniej wychodzi byl to koszt 150€ na 6 lat.Niebylam zadowolona,moze dlatego,ze zalozylam pierwszy @ po porodzie tz dwa miesiace po.
Mialam czeste bole brzucha,ciagle jakies brudy mi lecialy,nieregolarne krwawienia.
Po hormonach strasznie tyje i niechce brac tabletek,jakos do tego zastrzyku tez przekonania niemam.Chyba zdecyduje sie na ringi (krazki nuvaring ),slyszalam bardzo duzo pozytywnych opini o nich od stosujacych je kolezanek.
Troche drozej ale jest spokuj.
Okres z zegarkiem w reku,zadnych komplikacji,i nieslyszalam o przypadku ciazy.No wiadomo przez pierwsze trzy miesiace moze byc jakies krwawienie,albo go niema,ale to wiadomo organizm musi sie przyzwyczaic
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=eA-KbuxXGvo"]YouTube - nuvaring[/ame]
-
22-10-2009, 11:31 #7
-
22-10-2009, 11:32 #8
O tych ringach

-
22-10-2009, 11:37 #9
Ja właśnie już się tym martwię....bo nie moge się doczekać powrotu do sprawności....

Spirali mówię nie, bo nie chcę obcego ciała w sobie..bleh
Gumkom mówię nie, bo śmierdzą i hamują odczucia i mężczyźnie i kobiecie...bleh
Krążkom nie wierzę.....
A czy można karmic piersią i brac jakieś tabletki anty????????
Przed ciążą też brałam hormony i chyba tylko to mi pozostaje....
-
22-10-2009, 11:40 #10

1Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Problem przedszkolny
Dzisiaj, 19:44 w Dzieci urodzone w czerwcu 2007