Strona 1 z 5 1 2 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 46

Temat: Numer 2...

Soniowa Mamusia :) Avatar mary__mary

Cool Numer 2...

Ponieważ rozmawiamy o tym gooodziinammii przez niezliczone ilosci stron, zakładam wątek "kupowy" dotyczący naszych dzieciątek choć nie tylko...

Jestem przerażona, załamana i czuje się bezsilna;
    Prawdopodobnie od tego świństwa zwanego hemoroidami mam jeszcze wieksze niz zwykle problemy z pójściem do toalety... dziś to juz 5 dzień bodajrze
    Jeszcze trochę i rozpęknę jak przysłowiowa krówka
    Dziś to juz prawie nie jadłam (2xbarszczyk z torebki + 2 kanapki przez cały dzień + jabłko) bo juz nie mam miejsca w swoim ciele na kolejne pożywienie...
    Próbowałam juz wszystkiego;
    śliwki, siemie lniane. jabłka, herbatki wspomagające o zwiekszonej koncentracji ("figura 1") i NIC NIE DZIAŁA. Jedyny efekt jaki uzyskałam to zwiększoną ilość gazów...
    Na dodatek skończyły mi sie czopki glicerynowe a moj Ł tak pozno skonczył prace ze nie zdazył do apteki... nawet nie wiem czy oni cos takiego tu mają bez recepty,..
    Jeszcze troche, a ponownie bede wyglądała jak w ciąży...
    Ratunku!!!

Fan(ka) Avatar katrenki

Domyślnie Odp: Numer 2...

maja maja Mary....
    kurcze nie wiem co ci poradzic, a u lekarza bylas?
    tutaj wiec byc moze i Ciebie jest taki syrop lactulose, jest absolutnie nie szkodliwy, nawet moja Amelka jest teraz na nim i ja go bralam reguralnie jak bylam w ciazy i on pomaga w wyproznieniach bo mialam straszliwe zatwardzenia, wiec moze poszukaj, jest bez recepty
    ....wyglada jak olej i jest mega slodki....poza tym mi pomagala activia....innych pomyslow nie mam...przykro mi

Szczęśliwa Mama Igorka Avatar Cleo1981

Mary sliwki popij woda albo kiełbase mlekiem

Cytat Napisał Cleo1981 Zobacz post
    Mary sliwki popij woda albo kiełbase mlekiem
    juz dawno przetestowane - nie dziala

katrenki
    a wiesz jak to jest po ang? - czopki glicerynowe?
    a ten syrop tez bralam tylko myslalam ze on na recepte..
    a u lekarza bylam i dala mi czopki lecznicze na hemoroidy ale nie na wypróznienia

Fan(ka) Avatar katrenki

Cytat Napisał mary__mary Zobacz post
    juz dawno przetestowane - nie dziala

katrenki
    a wiesz jak to jest po ang? - czopki glicerynowe?
    a ten syrop tez bralam tylko myslalam ze on na recepte..
    a u lekarza bylam i dala mi czopki lecznicze na hemoroidy ale nie na wypróznienia
    gliceryne suppositories
    a z tym syropem wazne zeby go brac reguralnie i raczej nie jest srodkiem doraznym...

Entuzjast(k)a Avatar aaniaa

Dobrze mary ze zalozylas ten watek.
    Nie wiem co ci doradzic bo sama walcze z czyms podobnym.
    Po porodzie dopadly mnie hemoroidy. W toalecie jestem ok raz na 2 dni (wiec nie tak zle) ale jaki bol masakra jakas! Jak juz wiem ze zbliza sie to az sie boje

Listopadówka 2009 Avatar xxxklaudziaxxx

Mary a Ty wyleczylas juz swoje hemoroidy czy nie? Jezeli nie mozesz isc do toalety bo masz dalej to swinstwo to mi super lekarka przepisala "scheriproct" czopki i zel i dopiero one mi pomogly. Wczesniej uzywalam 5 roznych firm i nic. Te zadzialaly od razu...! zapytaj swojego lekarza.... a jezeli juz sie ich pozbylas to moze warto zajsc i zapytac o cos co by ci pomoglo bo to przeciez nie normalne... wiem bo sama przezywalam to... wsumie do teraz mam czasem problemy....

A ten syrop faktycznie pomaga! Przynajmniej moj skarb sie nie meczy... i faktycznie dopiero gdy sie go podaje regularnie

Fan(ka) Avatar katrenki

kurcze jak czytam te wsze hemoroidowe historie to czuje sie mega szczesciara, ze mnie to ominelo szerokim lukiem i nigdy nie podejrzewalam, ze to tak ''popularne'' w ciazy i po....

Cytat Napisał xxxklaudziaxxx Zobacz post
    Mary a Ty wyleczylas juz swoje hemoroidy czy nie? Jezeli nie mozesz isc do toalety bo masz dalej to swinstwo to mi super lekarka przepisala "scheriproct" czopki i zel i dopiero one mi pomogly. Wczesniej uzywalam 5 roznych firm i nic. Te zadzialaly od razu...! zapytaj swojego lekarza.... a jezeli juz sie ich pozbylas to moze warto zajsc i zapytac o cos co by ci pomoglo bo to przeciez nie normalne... wiem bo sama przezywalam to... wsumie do teraz mam czasem problemy....

A ten syrop faktycznie pomaga! Przynajmniej moj skarb sie nie meczy... i faktycznie dopiero gdy sie go podaje regularnie
    klaudzia
    Niestety nadal mam to swinstwo... biore te czopki Scheriproct ale nie widze zeby działały... Jak długo je brałaś zanim zauważyłas poprawe?

Listopadówka 2009 Avatar xxxklaudziaxxx

Cytat Napisał mary__mary Zobacz post
    klaudzia
    Niestety nadal mam to swinstwo... biore te czopki Scheriproct ale nie widze zeby działały... Jak długo je brałaś zanim zauważyłas poprawe?
    Mary mi praktycznie zaczely pomagac po 3 dniach, a bralam je wsumie 7 dni. bo niby mozna je tylko tyle stosowac... ale mi to wystarczylo. a na jednego skurczybyka ktory byl na zewnatrz uzywalam zel no i za kazdym razem z czopkiem wciskalam go do srodka Wsumie to powiem ci szczerze ze przy kazdym siusianiu mylam dokladnie tylek i wciskalam go... az wkoncu zmalal i znalazl miejsce... ale namordowalam sie bardzo.
    juz myslalam ze bede musieli mi go usunac chirurgicznie...

mam nadzieje ze ci pomoga te czopki, a na bol i swedzenie popros zeby ci przepisali zel pomaga przynajmniej na chwilke

Strona 1 z 5 1 2 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania