Strona 79 z 79 PierwszyPierwszy ... 59 69 74 78 79
781. do 786. z 786
Drzewko podziękowań10Podziękowań

Temat: Prawo kobiet w 2009/10 roku

mamusia Pawełka :) Avatar Kasiiula
    SkÄ…d
    Białystok, Poland, Poland

Domyślnie Odp: Prawo kobiet w 2009/10 roku

nei wiem gdzie pisac a chodzi mi o paszport/dowód dla Pawla wiec pisze tu ....

a wiec...

chce jechac z nimm na 2 tyg do Anglii ... i potrzebny mi Dowód/Paszport ... i teraz moje pytanie... co ?? co lepiej ? wiem ze dowód za darmo ale czy dla takiego malucha wyrobia? a paszport trzeba zmieniac co roku u takich ?? jak to jest bo wiem ze kilka mam to robiło wiec prosze o wszytskie informacjie jakie papiery i czy oboje rodzice musza byc <chyba tak> itp ...
    :)
    ღ Pawełek 12.11.09 4150g miłości 62cm szczęścia ღ

Fan(ka) Avatar aga4444
    SkÄ…d
    małopolska

Cytat Napisał Kasiiula Zobacz post
    nei wiem gdzie pisac a chodzi mi o paszport/dowód dla Pawla wiec pisze tu ....

a wiec...

chce jechac z nimm na 2 tyg do Anglii ... i potrzebny mi Dowód/Paszport ... i teraz moje pytanie... co ?? co lepiej ? wiem ze dowód za darmo ale czy dla takiego malucha wyrobia? a paszport trzeba zmieniac co roku u takich ?? jak to jest bo wiem ze kilka mam to robiło wiec prosze o wszytskie informacjie jakie papiery i czy oboje rodzice musza byc <chyba tak> itp ...
    :)
    Kasia z tego co pamiętam to dowód za darmochę a paszport płatny chyba 30 zł i co roku trzeba nowy
    jeśli nie wyjeżdżasz poza teren unii europejskiej to ja proponuje dowód

SkÄ…d

Cytat Napisał aga4444 Zobacz post
    Kasia z tego co pamiętam to dowód za darmochę a paszport płatny chyba 30 zł i co roku trzeba nowy
    jeśli nie wyjeżdżasz poza teren unii europejskiej to ja proponuje dowód
    no wlasnie tylko Anglia

a no i jeszcze jade z moim bratem <14 lat> czy orientujecie sie czy bedzie jakis problem z tym ze on pod moja opieka ?

mama Błażeja i Michała Avatar tami_dj
    SkÄ…d
    Jaworzno / Vlissingen

Ja też leciałam z 15 letnim bratem w wakacje. Po pierwsze zadzwoniłam na lotnisko do Katowic czy coś jest potrzebna ( młody wiadomo ma inne nazwisko ) i pani powiedziała że takie oświadczenie od mojej mamy ( wyrażam zgodę na lot mojego syna.... w dn.... lotem nr... linii .... z moją córką ..... podpis mojej mamy czytelny i nr kontaktowy do niej i nie zapomnieć o kierunkowym +48..) i faktycznie w Katowicach kazali pokazać. Natomiast wylatywaliśmy z Brukseli i nikt nie umiał powiedzieć co i jak więc zadzwoniłam do ambasady belgijskiej w Warszawie i tam też kazali mieć takie oświadczenie w j. angielskim. Co prawda w Brukseli nie sprawdzali ale jak trzeba to lepiej mieć z sobą. Dowiedz się w ambasadzie. Mam nadzieję że trochę pomogłam

SkÄ…d

Cytat Napisał tami_dj Zobacz post
    ja też leciałam z 15 letnim bratem w wakacje. Po pierwsze zadzwoniłam na lotnisko do katowic czy coś jest potrzebna ( młody wiadomo ma inne nazwisko ) i pani powiedziała że takie oświadczenie od mojej mamy ( wyrażam zgodę na lot mojego syna.... W dn.... Lotem nr... Linii .... Z moją córką ..... Podpis mojej mamy czytelny i nr kontaktowy do niej i nie zapomnieć o kierunkowym +48..) i faktycznie w katowicach kazali pokazać. Natomiast wylatywaliśmy z brukseli i nikt nie umiał powiedzieć co i jak więc zadzwoniłam do ambasady belgijskiej w warszawie i tam też kazali mieć takie oświadczenie w j. Angielskim. Co prawda w brukseli nie sprawdzali ale jak trzeba to lepiej mieć z sobą. Dowiedz się w ambasadzie. Mam nadzieję że trochę pomogłam
    dzieki wielkie :)

Mama obecna i przyszła :) Avatar martolinka
    SkÄ…d
    Sopot

Kasiula faktyczni lepiej dowód miec , my wyrabialismy paszport. Potrzebny był akt urodzenia małego , wypełnione druki, wplata oczywiscie i obecnosc obojga rodzicow.
    nie wiem jak to jest z dowodem , na ile jest wazny
    Kasiiula dziękuje za post.

Strona 79 z 79 PierwszyPierwszy ... 59 69 74 78 79

Zasady Postowania