1. do 10. z 25
Temat: Apel o porządek
-
24-11-2010, 20:08 #1
Apel o porządek
Od jakiegoś czasu obserwuję na naszym październikowym forum totalny bałagan. W poszczególnych wątkach tematycznych toczą się dyskusje, o za przeproszeniem dupie Maryni i odnalezienie sensu danego wątku jest praktycznie wyczynem karkołomnym. I tak np. w wątkach o karmieniu, obawach, formie, galerii toczy się nie związana z tematem dyskusja o tym kto jakie piwo lubi, jakie majtki są najwygodniejsze, a które bardziej cisną, a w międzyczasie dwie panie toczą między sobą totalnie prywatną dyskusję, która notabene powinna odbywać się na PW, bo nie dotyczy nikogo innego.
Mamy wątek główny, gdzie można pisać co się chce i o czym się chce. Dlaczego tam nie toczyć dyskusji "pobocznych"?
Ja nie twierdzę, że sama jestem bez winy, ale wiem, że ostatnio ciężko mi poruszać się po forum, a przede wszystkim czytać je i odnajdywać istotne informacje, bo szukając ratunku dla obgryzionych cycków na 2 stronach znajduje 2 posty o cyckach, a reszta to wywody na temat preferencji browarniczych niektórych z nas.
Myślę, że byłoby nam łatwiej, gdyśmy choć trochę dbały o porządek. Nie jest moim zamiarem wprowadzenie jakiegoś sztywniactwa, tylko omijanie wątków tematycznych poprzez czcze dyskusje.
Jeśli się ze mną nie zgadzacie, zrozumiem i się zamknę.
P.S. Nie czepiajcie się moich przykładów
nie mam głowy do szukania bardziej wyrafinowanych.
-
24-11-2010, 20:13 #2Zadomowiona(y)
Odp: Apel o porządek
racja!
-
24-11-2010, 20:54 #3
dla mnie jest OK jak jest, ale dostosuję się
Lepiej późno poznać prawdę niż wcale.
-
24-11-2010, 21:28 #4
-
24-11-2010, 21:43 #5
-
24-11-2010, 21:46 #6
Prosiłam, żebyście nie patrzyły na przyklad, ale na sens tego co napisałam (jeśli w ogole taki jest).
Sama czasami piszę nie na temat, ale pomyślalam, że może warto trochę przystopowac w tematach konkretnych a wygadywac się na głównym. Mamy wątek zakupowy, a ostatnio tematy zakupów przewijają się i w galerii i w cyckarnii. Zaczyna nam się robic wszędzie dyskusja ogólna, to po co wątki...o to mi chodzi.
-
25-11-2010, 11:14 #7
-
25-11-2010, 16:55 #8
i jeszcze jedno - mamy co najmniej trzy wątki z listą październikówek, ten główny już chyba zupełnie nieaktualny.
jestem za tym, żeby skasować i zostawić jedną listę - może tą loliszy?
może też "odkleić" opowieści z porodówek i gorącą linię?
-
25-11-2010, 17:19 #9
-
25-11-2010, 17:21 #10

4Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Problem przedszkolny
Dzisiaj, 19:44 w Dzieci urodzone w czerwcu 2007