Strona 21 z 21 PierwszyPierwszy ... 11 16 20 21
201. do 205. z 205
    Mama Malgosi i Karolinki Avatar anet15

Domyślnie Odp: Pierwsze ruchy dziecka

.moje malenstwo tez ma swoje dni...raz sie wierci bardziej,raz mniej,ale nie licze ruchow....nie mam na to czasu.....

mama Majeczki 2009 :)) Avatar izabela...

ja na następnej wizycie (35-36tc) dostanę kartę ruchów i mam zapisywać ile razy kopie na dzień między 9-21
    ma być conajmniej 10 ruchów na dobę

Początkująca(y)

czesc dziewczyny, mam ptanie.
    jestem w koncu 18 tygodnia ciaży i od 16 tygodnia czułam delikatne ruchy mojego dzieciaczka a przynajmniej tak mi sie wydawało :) bulgotanie, jakby falowanie i cos jakby delikatne kopniaczki , z tego co piszecie to tak wygladaja pierwsze ruchy dzidzi :)ale tak od jakichs 2 dni czuje albo bardzo słabiutkie te bulgotki itp. albo wcale a w dodatku te pare dni strasznie zaczał mnie swędziec brzuch wiec (tak sobie tłumacze) brzusio zaczyna rosnac znowu (bo tak jusz miałam jakis czas temu) i w chwili obecnej dzidzia ma mało miejsca i niema jak sie ruszac... 3 tyg temu byłam u lekarza i wszystko było oki i słyszałam jak bije serduszko a wizyte mam 6.04 wi3c za pare dni. czy wy tak miałyscie czy mm sie zaczac martwic? pomóżcie, prosze...

Początkująca(y)

Dzis poczulam pierwszy raz ruchy mojego dziecka ;) Jestem w 18 tygodniu i do pory nie czulam nic...... zadnego bulgotania ani nic podobnego. Moj maluszek "wypalil" od razu "z grubej rury" bo poczulam silne kopniecie po lewej stronie i brzuch mi w tym miejsc stwardnial ;) To bylo fantastyczne uczucie i juz nie moge sie doczekac nastepnego kopniaczka ;)

Nie moge wkleic suwaczka!!! Pomozcie!

Początkująca(y) Avatar moniczka78

JA pierwsze ruchy mojego dzidziusia poczułam w 20tygodniu ciąży. A tak na marginesie to tutaj macie kalendarz ciąży, czyli ciąża tydzień po tygodniu i można sobie łatwo sprawdzić jak ciąża przebiega i kiedy dzidzia powinna zacząć się ruszać :)

Strona 21 z 21 PierwszyPierwszy ... 11 16 20 21

Zasady Postowania