Strona 1 z 41 1 2 6 11 21 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 403
    Fan(ka) Avatar Hausfrau

Domyślnie Imiona naszych Fasolinek :)

Wiem, wiem... to dopiero sam początek naszej drogi z Fasolką / Fasolkami ale jakies imiona przecież juz krążą w naszych myślach.
    Macie już jakieś pomysły dla Waszych pociech?

"Każde przychodzące na świat dziecko przynosi z sobą poselstwo od Boga, że nie zwątpił On jeszcze o ludzkości." R.T.

Zadomowiona(y) Avatar saly

Domyślnie Odp: Imiona naszych Fasolinek :)

No pewnie, u nas sprawa prosta, czy chłopiec czy dziewczynka to i tak Antoś lub AntosiaImię Antoś dla chłopca jest jedynym kompromisowym imieniem między moją miłością do imion staropolskich i starosłowiańskich a mężowską miłościa do imion z PRL( Zdzisław, Tadeusz, Henryk). Ale się jeszcze sto razy okaże bo może nam się pozmienia, a poza tym imię musi pasować do dziecka i czasm tuż po porodzie okazuje się, że pasuje zupełnie inne. Chociaż Hania ciążowa została Hanią na zawsze u nas

doube mamy 06.07,09.10
    Wpisów do bloga
    3

to milusi wątek niepowiem

co do dziewczynki nie bo juz mam coreczke
    ale co do chlopca to lukasz,bartosz lub jakub --to tak z poprzedniej ciazy i jak bedzie chlopiec to raczej bede wybierac z tych
    moja 1 królewna

moja 2 królewna

razem

Fan(ka) Avatar Hausfrau

No tak, zakładam wątek a sama nic nie piszę

Mnie także podoba się imię Antoś! Ale mieszkam w Niemczech i tutaj wyszedłby Anton a to się Mojemu kojarzy z jakąś szlagrową piosenką "Anton aus Tirol" i nie zgadza się

Jemu podoba się Maksymilian, które to imię w obu językach brzmi tak samo.

A jeśli dziewczynka to Julia, Izabela lub Klara.

"Każde przychodzące na świat dziecko przynosi z sobą poselstwo od Boga, że nie zwątpił On jeszcze o ludzkości." R.T.

Zadomowiona(y) Avatar saly

Julia, Emilia, Zofia, Klara...jak mnie się podobają stare, proste imiona. Niestety na owe zgody drugiej połowy nie ma, więc będzie Tosia- jeśli będzie znowu dziołszka.
    A Maksymilian mi się też bardzo podoba, pasuje i do małego chłopczyka, i do nastolatka i do dorosłego faceta. Ja chyba tylko nie toleruje imion kosmicznych jak Dorian, Brajan( pisane przez J!!!) czy Amadeusz. Ale wiadomo , że każdemu rodzicowi zupełnie co innego się podoba. Myślę jednak , że w czasach gdy wszystko MUSI byc orginalne, warto przysiąść na chwilkę i pomyśleć czy nasze dziecko nie będzie miało w przyszłości do nas żalu o imię, czy nie będzie miało przechlapanego dzieciństwa bo dzieci będą się ciągle śmiały...Niby imię ma pasować do dziecka i reszta się nie liczy, ale czasem imię które dzieciakom się głupio kojarzy może wbić w niezłe kompleksy....

Fan(ka) Avatar Hausfrau

Zgadzam się w zupełności

Fan(ka) Avatar kasialle

Laura bądź Marcel, wybór dokonany ;) Razem z połówką się zgadzamy to najważniejsze

matka superstar Avatar Anja78

Zofia albo Franek
    Nina , Igor

chcielibysmy druga dziewczynke

Początkująca(y)

My już dawno wybraliśmy imiona. Jak jeszcze małżeństwem nie byliśmy :) Dla dziewczynki Aleksandra, a dla chłopca Dariusz.

Przyjaciółki 2008 Avatar wanilia_sky

A my mamy tylko imię dla dziewczynki ZUZA, dla chłopca jeszcze nic nam nie wpadło do głowy,ale mamy cichą nadzieję,że nie będziemy musieli wybierać.

Strona 1 z 41 1 2 6 11 21 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania