Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 3 4
31. do 40. z 40
Drzewko podziękowań2Podziękowań

Temat: ciąża mnoga po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych

Początkująca(y) Avatar Elfia

Domyślnie Odp: Jakie jest waszym zdaniem prawdopodobieństwo ciąży bliźniaczej, gdy...??

Malwinka89 gratuluje :)
    mój szwagier ze strony partnera jest z bliźniaków i teraz sam zostanie ojcem bliźniaków :) bliźniak machnął bliźniaki :) szczęście podwójne ale jaki maja kłopot teraz oboje bo oboje jeszcze się uczą, ostatni rok , to dopiero "dopust boży"
    ale życzę im jak najlepiej pomimo tego , że nie są gotowi :)

Fan(ka) Avatar persefona

Domyślnie Odp: Jakie jest waszym zdaniem prawdopodobieństwo ciąży bliźniaczej, gdy...??

Dziewczyny a u mnie jest taka sytuacja: Moja mama jest od bliźniąt jednojajowych i mama mojego męża też jest od bliźniąt ale dwujajowych :) Ja jestem najmłodsza z trójki rodzeństwa i mój mąż tak samo. Czy też mamy prawdopodobieństwo ciąży mnogiej? Dodam że mamy już 3-letnią córeczkę :)

Początkująca(y)

A ja moje drogie mamy będę miała Bliźniaczki ale nie ma reguły czy były w rodzinie wcześniej bliźnięta. Ja jestem tego dowodem , ponieważ ani u mojego męża ani u mnie w rodzinie nie było przypadków bliźniaczych.Rozmawiałam nawet z lekarzem jak to jest możliwe i co mi powiedział : bywa tak że kobiety po 30 produkują więcej jak jedno jajeczko a dzieje się tak gdy kobieta nie ma długo dzieci lub można winić hormony które wcześniej przyjmowała. Ale żeby było ciekawiej to u mnie było jedno jajeczko i nie leczyłam się hormonami .Więc żadna z nas nie ma pewności że nie wystąpią bliźniaki. I to wiem na swoim przykładzie.

Entuzjast(k)a Avatar 2ania

Ani u mnie ani ze strony meza nie bylo blizniakow,lekarz mi powiedzial ze ktos musi zaczac:)a ze padlo na NAS to teraz jestem szczesliwa:)

Fan(ka) Avatar anulka!!!

To samo u nas. Nie bylo blizniat w zadnej z naszych rodzin a nam sie trafily jednojajowe i lekarz powiedzial ze kazdemu moga przytrafic sie bliznieta jednojajowe wlasnie i jest to dzielo przypadku. Nie maja znaczenia zadne tabletki ktore bralam wczesniej bo mialam prawie 2 lata przerwy ani tak jak anecia napisala nie jestem po 30, mam 26 lat wiec wiek tez nie ma znaczenia. Ja sie smieje ze dziecko to owoc milosci a ze nasza milosc jest wielka to nie zmiescila sie w jednym owocu:))))jak dowiedzialam sie w 13-tyg ze bedziemy miec blizniaki wylam z nieszczescia a dzisiaj jestem najszczesliwsza mama rocznych najkochanszych dziewczynek ktorych pomimo trudow nie zamienilabym na jedno dziecko nigdy w zyciu, wiec dziewczyny jak jestescie w ciazy blizniaczej i macie obawy to spokojnie, one mina z czasem:)

Wdrożona(y)

Domyślnie Odp: ciąża mnoga po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych

U nas w rodzinie nie ma bliźniaków w nam się udało:) brałam tabletki parę lat która odstawiłam i po jakiś 3 cyklach po odstawieniu zaszłam w ciążę i co bliźniaki! więc może w jakimś procencie zwiększa to szanse albo mieliśmy takie szczęście:)

Fan(ka)
    Wpisów do bloga
    19

Witajcie, jestem mama 10-miesiecznego Stasia, który przyszedł na świat poprzez cc, zniosłam je doskonale, po 6 dniach chodziłam już o obcislych jeansach a blizna nie bolała nic a nic:) Jestem obecnie w 6tc. i nie ukrywam że mamy sporą szanse na blizniaki. zastanawiam się czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Boję się że jeśli będzie to ciąża bliźniacza to po cc będę miała problem z jej szczęśliwym finałem.

Fan(ka) Avatar olis23

Hej

Jak to macie szanse?? Na usg bylo widac blizniaki?

Co do cc to myśle ze po 10 mies macica i rana calkowicie sie zagoila i z ewentualnym donoszeniem nie bylo by problemu, w razie czego zawsze lekarz moze wyslac Cie do szpitala.

potrojna mama Avatar gastone

W minalny okres zajscia w ciaze po cc to 6 miesiecy jednak lekarze zalecaja dla pelnego bezpieczenstwa 1,5 - 2 lata.
    Roznie to bywa niestety.Ja sie bardzo balam po pierwszej cc zeby przez dwa lata nie zajsc w ciaze jednak.Czulam sie po tym okresie bezpiecznie.Ja jestem rok po ddrugiej cc i musze powiedziec ze do 9 miesiaca mialam problemy z macica.Blizna sie zrosla na macicy ale macica byla jeszcze dlugo rozpulchniona.
    Martaik przepraszam za osobiste pytanie ale nie bezpieczniej bylo jednak jeszcze chwile odczekac?
    Czytalam twoj blog i wiem ze bardzo chcialas drugie dziecko ale tez mialas problemy..Nie boisz sie?

Początkująca(y)

Ciąże bliźniacze wcale nie są dziedziczone, więc nie ma obaw :)
    Jednym słowem nie istnieje reguła, że skoro babcia męża miała bliźniaki, to Wy takze macie szanse na podwójne potomstwo ;)

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 3 4

Tagi tego tematu

Zasady Postowania