Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
11. do 20. z 28
Drzewko podziękowań1Podziękowań

Temat: Klinika Eskulap Bielsko-Biała

Mamita małego Mareczka Avatar mileczka89

Domyślnie Odp: Klinika Eskulap Bielsko-Biała

Jeśli można spytać :) Ile zostałaś w klinice po porodzie SN? Czy znieczulenie rzeczywiście choć w cześci przyniosło spodziewaną ulgę bo spotkałam sie z różnymi opiniami

Wielorybek na dietce :

Entuzjast(k)a

pisałam juz kiedys na temat eskulapa i moja opinia magicznym zbiegiem okoliczności zniknęła, oczywiscie była negatywna, nie polecam nikomu, opieka nad noworodkiem pozostawia duzo do zyczenia, nad mama po porodzie równiez, wypis po 48 h po cesarce to kpina, brak pomocy ze strony meza równiez, poniewaz nie moze zostac, po połozne go wyprosza ,a podniesienie sie z łózka po cc przez te kilka dni to dramat. pani od laktacji na miejscu nie ma niestety, dla kogos kto rodzi 1 raz i chce karmic naturalnie a tu mleka nie ma to dramat , nie polecam absolutnie
    url=http://www.suwaczki.com/][/url]

Wdrożona(y)

Witam, Ja miałam rodzic w Escalupie bo bardzo duzo osób mi go zachwalało.
    jednak po rozmowach w szpitalu w Tychach i zastepca p. dok. Kolnym odradził mi poród w klinicie. Po pierwsze w razie komplikacji trzeba czekac badz jechac na pogotowie.
    Dwa nie stawiaja oni nacisku na poród naturalny (na ktorym mi bardzo zalezy)- bo ja nie chce sie dac pociąć do ostatniego momentu. Trzy przy tym co przeszła moja miednica ze wzgledu na uprawiany przeze mnie sport stwierdził, ze najbezpieczniejszym rozwiazaniem jest szpital. W zasadzie moge wybrac sobie pozycje do porodu... No nie ma najorzej ;)
    Dam znać co i jak w grudniu badź styczniu ;)

Jestem mamusią Avatar pieszczoszka1988

Witam czy któraś z was w ostatnim czasie rodziła w Eskluapie? zastanawiam się czy właśnie tam urodzić swojego 1 dzidziusia.

Fan(ka) Avatar Roszpunka

Ja też zastanawiam się nad Eskulapem. Jak na temat każdego szpitala, można poczytać negatywne i pozytywne opinie. Chcę rodzić ze zzo, a u mnie w mieście nie ma takiej możliwości.

Z pozytywnych aspektów to warunki lokalowe są lepsze niż w większości szpitali. Osobne sale z łazienkami. Poza tym dobra opieka personelu i pomoc przy karmieniu. To prawda że matki są wypisywane po 2 dniach, ale np w Anglii kobiety wypisuje się po 24 godzinach albo wcześniej, więc to nie jest nic niezwykłego.

Dużym minusem jest to że w razie komplikacji nie ma tam odpowiedniego sprzętu do ratowania maluszka i dzieci są przewożone do innych szpitali. Znajoma urodziła bez problemu, ale niestety z córeczką zaczęło dziać się coś niedobrego i przewieziono ją helikopterem do Katowic, a znajoma została na miejscu.

Jeśli możecie, podzielcie się swoimi wrażeniami.

Początkująca(y) Avatar KONWALIA2205

rozmawiałam z panią doktor z kliniki w Tychach i tez ma nie najlepsze zdanie na temat esculapa,głównie chodzi o opiekę jak również bezpieczeństwo naszego maluszka.Ale wiadomo decyzja zależy od nas myśle ze jezeli ciąza przebiega prawidłowo a mamusi nic nie dolega to może sobie pozwolić na Esculap.

Wdrożona(y) Avatar madziolka

witam Mamusie
    Ja mialam juz 2 cc w eskulapie, teraz jestem w 3 ciazy i czeka mnie 3cia cesarka. Szczerze zastanawiam sie czy isc znowu do esculapa, boje sie szpitali i im nie ufam. W Eskulapie za 1szym i 2gim razem bylam bardzo zadowolona. Jednak za kazdym razem boje sie ewentualnych komplikacji z dzieckiem i tym ze musza je przewozic bo na miejscu raczej nie podziaja - no ale nie mozna zakladac najgorszego jesli wszystko jest ok. Z drugiej strony ufam tamtejszym lekarzom zwl dr Biernackiemu, ktory jest fachowcem i wierze ze cc bedzie przeprowadzone perfekcyjnie. Jednak jest to juz 3cia cesarka i boje sie jeszcze bardziej niz 2ch poprzednich i zastanawiam sie nad dobrym szpitalem tylko nie znam takiego. I juz sama nie wiem co robic, na szczescie mam jeszcze troche czasu zeby podjac decyzje.

Konwalia napisz prosze cos wiecej na temat tej kliniki prosze? moze maja jakas strone internetowa?

Cytat Napisał KONWALIA2205 Zobacz post
    rozmawiałam z panią doktor z kliniki w Tychach i tez ma nie najlepsze zdanie na temat esculapa,głównie chodzi o opiekę jak również bezpieczeństwo naszego maluszka.Ale wiadomo decyzja zależy od nas myśle ze jezeli ciąza przebiega prawidłowo a mamusi nic nie dolega to może sobie pozwolić na Esculap.

Początkująca(y)

a czy jest możliwość cc na życzenie?

nikt tego otwarcie nie przyzna, ale jesli przyjdziesz i powiesz ze chcesz cc i koniec kropka - tak zrobia.

Zasady Postowania