Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 3 4
31. do 35. z 35
Drzewko podziękowań5Podziękowań

Temat: Opiekunka czy żłobek

Zadomowiona(y) Avatar Kasik83

Domyślnie Odp: Opiekunka czy żłobek

Basienia z tego co ja wiem to stawka wynosi 300zł plus rodzicielskie jakieś 30 zł. Mam znajomą w jednym ze żłobków i ona mnie o tym informowała. A cena dotyczy każdego żłobka, a państwowych jest w Bydgoszczy 9.

No z tymi zapisami, to jest różnie. Dzwoniłam na Kasprzaka, to dopiero po urodzeniu zapisują. A np na Brzozowej można już w ciąży. Każdy żłobek ma widocznie swoje zasady.
    Ostatnio edytowane przez Kasik83 : 6-01-2012 - 16:25
    Basienia dziękuje za post.

Mama Majozy

Cytat Napisał Kasik83 Zobacz post
    Basienia z tego co ja wiem to stawka wynosi 300zł plus rodzicielskie jakieś 30 zł. Mam znajomą w jednym ze żłobków i ona mnie o tym informowała. A cena dotyczy każdego żłobka, a państwowych jest w Bydgoszczy 9.
    Cena jak rozumiem tylko w przypadku nie brania pod uwagę wyżywienia dziecka. Bo z wyżywieniem min 400 pln. I na stawowej i w Balbinie przynajmniej.

Wdrożona(y)

A "stawowa" to nie jest ten żłobek do którego przyjmują dzieci z porażeniem ?

Mama Majozy

możliwe ,że też bo jest to żłobek integracyjny :)

mama VIKTORII i KUBY:)
    Wpisów do bloga
    19

dokładnie - żlobek jest integracyjny- więc chodzą tam zarówno zdrowe dzieci jak i z problemami zdrowotnymi- czy z porażeniem- najlepiej jest zadzwonić - http://www.zlobkibydgoskie.lo.pl/int...y_kontakt.html
    z drugiej strony z racji ze uintegracyjny to na jedną opiekunkę przypada 5, a nie jak w normalnym 7 dzieci
    cena to własnie(chyba) te 270 plus "jedzeniowe" 5,5 zł/dzień- z tym że w tym roku miało to lekko ulec zmianie - ja Viki ze względu na jej chorowanie wypisałam ze żłobka - tak więc dokłdnie nie wiem -ale dużo się nie zmieniło - plus ewentualnie komitet(lub jak w tym żlobku- (materiały do zabaw) , pampersy, środki czystości i ubezpieczenie :)))
    Ostatnio edytowane przez vikiigus : 9-01-2012 - 09:32

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 3 4

Zasady Postowania