1. do 9. z 9

Temat: ciąża?

Początkująca(y)

Domyślnie ciąża?

Więc tak, jak większośc piszących tutaj kobiet zacznę od objawów.. Ostatni stosunek odbył się mniej więcej 2 tygodnie temu.
    - okres powinnam dostac około 23 a już jest 7 ( mówię około bo mój okres nie jest regularny mimo że mam 21 lat, jednak tyle spóźnienia trochę mnie martwi)
    - ciągle czuję jakbym miała wzdęty brzuch, jednak espumisan sobie z tym nie radzi
    - od jakoś 6 dni mam okropne bóle brzucha, uczucie jakie zwykle było chwilę przed okresem-tyle że okresu nie ma, ból w sumie w ciągu całego dnia, jednak w nocy najsilniejszy, skurcze itd.
    - 2 razy z rana zdarzyło mi się zwymiotowac...chociaz wiem ze na wymioty tak czy siak było by za wczesnie
    - zwykle zasypiam koło 24-1, ostatnio koło 22 juz czuje zmęczenie.
    - a no i oczywiscie dostalam jeszcze zapalenie pochwy

Jedyne co tu nie pasuje to to, że dziś robiłam test, wyszedł negatywny...
    nie wiem co myslec, a wizyta dopiero za 2 tygodnie.

Czerwiec/Lipiec 2012
    Wpisów do bloga
    4

Domyślnie Odp: ciąża?

idź na bete

Fan(ka) Avatar monia_26

Pytanie pierwsze - czy stosunki są bez zabezpieczenia?
    Jeśli tak, to prawdopodobieństwo ciąży zawsze w takim przypadku istnieje tym bardziej, że nadal nie masz okresu. Objawy, które opisujesz mogą być objawami ciążowymi, ale może to być także zespół napięcia przedmiesiączkowego. A uwierz mi - niektóre rzeczy jak np. senność czy mdłości mogą Ci się tylko wydawać, że są. Ja np. gdy mi się @ spóźniał wciskałam sobie, że mam mdłości, że często sikam itp., bo chyba wtedy za bardzo chciałam być w ciąży.
    Nie wiem, jak jest w Twoim przypadku, czy chcesz być w ciąży czy też nie. Skoro robiłaś test min. 2 tyg. po ostatnim stosunku to RACZEJ w ciaży nie jesteś. Piszę RACZEJ, bo różne sytuacje się zdarzają z testami, niektórym kobietom pokazują ciążę za np. miesiąc od zapłodnienia. Najlepiej będzie jak sobie zrobisz test z krwi betaHCG. Będziesz mieć wtedy 100% pewności, bo po takim czasie ten test będzie już wiarygodny. A jak nie to powtórz zwykły test za 5-7 dni jeśli nie dostaniesz @.

KINGA, ur. 22.07.2011, g. 14.43, 4160g, 60 cm

Początkująca(y)

tak,stosunki były bez zabezpieczenia ( co prawda bez zakończenia ale wiadomo ze to zadna ochrona)

a co do pytania czy chce czy nie odpowiem że .. nie staramy się o dziecko, ale nie miałabym nic przeciwko gdyby wyszło że jestem

Fan(ka) Avatar monia_26

malutka, skoro bez zabezpieczenia to szanse są..stosunek przerywany to nie metoda antykoncepcji, pewnie wiesz o tym i ciąża jest możliwa, choć wtedy szanse nie są wielkie. Tak jak Ci pisałam - zrób test z krwi, można go zrobić w każdym laboratorium, koszt ok. 25 zł. I będziesz pewna

KINGA, ur. 22.07.2011, g. 14.43, 4160g, 60 cm

Fan(ka) Avatar styna26
    Wpisów do bloga
    1

No ja zaczełam wymiotowac na koniec 2 tygodnia i tak było przez kolejne 6 miesiecy wiec to wcale n ie za wczesnie. Zrób sobie betę.

Zadomowiona(y) Avatar MajkaK

Miałam dokładnie takie same objawy! Tyle, ze ja zasypiałam już po powrocie z pracy :))) Dziewczyny mają rację, zrób badanie hcg, to da ci pewność 100% :)))

Mama Filipka Avatar Monika_M

A ja uważam że powinnaś pójść do gina, np pod pretekstem zapalenia o którym pisałaś.
    Myślę że przyczyną tego "strachu" jest nieregularny okres.
    Ja mam podobnie, ostatnio @ miałam 17 grudnia, objawy podobne do twoich i test z jedną kreską. Tak więc dalej czekam na @

Początkująca(y)

zapalenie coraz słabsze..
    ból również, dopiero gdy dotkne brzucha,
    cóż., zobaczymy.
    mówiąc szczerze byłam zawiedziona gdy test wyszedł negatywny.

Tagi tego tematu

Zasady Postowania