1. do 9. z 9
Temat: ciąża?
-
7-02-2012, 23:53 #1Początkująca(y)
ciąża?
Więc tak, jak większośc piszących tutaj kobiet zacznę od objawów.. Ostatni stosunek odbył się mniej więcej 2 tygodnie temu.
- okres powinnam dostac około 23 a już jest 7 ( mówię około bo mój okres nie jest regularny mimo że mam 21 lat, jednak tyle spóźnienia trochę mnie martwi)
- ciągle czuję jakbym miała wzdęty brzuch, jednak espumisan sobie z tym nie radzi
- od jakoś 6 dni mam okropne bóle brzucha, uczucie jakie zwykle było chwilę przed okresem-tyle że okresu nie ma, ból w sumie w ciągu całego dnia, jednak w nocy najsilniejszy, skurcze itd.
- 2 razy z rana zdarzyło mi się zwymiotowac...chociaz wiem ze na wymioty tak czy siak było by za wczesnie
- zwykle zasypiam koło 24-1, ostatnio koło 22 juz czuje zmęczenie.
- a no i oczywiscie dostalam jeszcze zapalenie pochwy
Jedyne co tu nie pasuje to to, że dziś robiłam test, wyszedł negatywny...
nie wiem co myslec, a wizyta dopiero za 2 tygodnie.
-
8-02-2012, 10:17 #2
-
8-02-2012, 10:24 #3
Odp: ciąża?
Pytanie pierwsze - czy stosunki są bez zabezpieczenia?
Jeśli tak, to prawdopodobieństwo ciąży zawsze w takim przypadku istnieje tym bardziej, że nadal nie masz okresu. Objawy, które opisujesz mogą być objawami ciążowymi, ale może to być także zespół napięcia przedmiesiączkowego. A uwierz mi - niektóre rzeczy jak np. senność czy mdłości mogą Ci się tylko wydawać, że są. Ja np. gdy mi się @ spóźniał wciskałam sobie, że mam mdłości, że często sikam itp., bo chyba wtedy za bardzo chciałam być w ciąży.
Nie wiem, jak jest w Twoim przypadku, czy chcesz być w ciąży czy też nie. Skoro robiłaś test min. 2 tyg. po ostatnim stosunku to RACZEJ w ciaży nie jesteś. Piszę RACZEJ, bo różne sytuacje się zdarzają z testami, niektórym kobietom pokazują ciążę za np. miesiąc od zapłodnienia. Najlepiej będzie jak sobie zrobisz test z krwi betaHCG. Będziesz mieć wtedy 100% pewności, bo po takim czasie ten test będzie już wiarygodny. A jak nie to powtórz zwykły test za 5-7 dni jeśli nie dostaniesz @.
-
8-02-2012, 13:14 #4Początkująca(y)
tak,stosunki były bez zabezpieczenia ( co prawda bez zakończenia ale wiadomo ze to zadna ochrona)
a co do pytania czy chce czy nie odpowiem że .. nie staramy się o dziecko, ale nie miałabym nic przeciwko gdyby wyszło że jestem
-
8-02-2012, 13:50 #5
malutka, skoro bez zabezpieczenia to szanse są..stosunek przerywany to nie metoda antykoncepcji, pewnie wiesz o tym i ciąża jest możliwa, choć wtedy szanse nie są wielkie. Tak jak Ci pisałam - zrób test z krwi, można go zrobić w każdym laboratorium, koszt ok. 25 zł. I będziesz pewna
-
8-02-2012, 15:00 #6
-
8-02-2012, 21:18 #7
-
9-02-2012, 09:33 #8
A ja uważam że powinnaś pójść do gina, np pod pretekstem zapalenia o którym pisałaś.
Myślę że przyczyną tego "strachu" jest nieregularny okres.
Ja mam podobnie, ostatnio @ miałam 17 grudnia, objawy podobne do twoich i test z jedną kreską. Tak więc dalej czekam na @
-
9-02-2012, 12:06 #9Początkująca(y)
zapalenie coraz słabsze..
ból również, dopiero gdy dotkne brzucha,
cóż., zobaczymy.
mówiąc szczerze byłam zawiedziona gdy test wyszedł negatywny.

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Nietypowy Problem/Objawy
Dzisiaj, 22:36 w Niemowlaki