Strona 1 z 16 1 2 6 11 ... OstatniOstatni
1. do 10. z 160
Drzewko podziękowań9Podziękowań

Temat: Ciaza a dentysta.

mamusia x 3:)))))

Unhappy Pilne!!!!!zaraz Dentysta

DZIEWCZYNY ZA DWIE GODZINY, O 16 MAM USUNAC ZABKA-6.POWIEDZCIE CZY MOGE ???????JESTEM W POLOWIE 10 TYG CIAZY.PROSZE O OPINIE
    Mamusia :
    Krzysia
    (21.07.2001r.), Jasia(06.07.2007r.) i Zuzanki (15.02.2011r.)

Sierpniowa mama'06 Mamusia Oliwki

Domyślnie Odp: Pilne!!!!!zaraz Dentysta

mozesz.lepiej usunac niz mialoby sie rozniesc na inne zeby, a w ciazy baaaardzo psuja sie zeby.Najlepiej tez bedzie jak powiesz dentyscie o tym ze jestes w ciazy, on juz bedzie wiedzial co moze podac i ogolnie co robic.

Pozdrawiam
    Oliwia jest juz z nami!! ;)
    ur.3.09.2006 o godz 23.30.
    3840 g i 53 cm www.oliwia06.bobasy.pl

doube mamy 06.07,09.10
    Wpisów do bloga
    3

moze to juz musztarda po obiedzie ale przyszlym mamą ta informacja napewno się przyda,jestem dentystką i jestem w ciąży,są rózne szkoły ale najbardziej bezpieczny jest 2 trymestrm,w pierwszym ze względu na duze niebezpieczenstwo pewnych zabegów nie polecam wykonywać,w ostatnim również, z leczeniem ząbków polecam wstrzymać sie do drugiego trymestru,z ekstrakcjami rowniez polecam się wstrzymac,chyba że jest to silny ból ząbka lub ostry stan zapalny w postaci ropnia,oczywiscie pod żadnym pozorem nie wolno wykonywać rtg,kazda wizyta mimo wszystko powinna byc skonsultowana z ginekologiem,buziaczki
    jambalaja81 i milqin dziękują za post.
    moja 1 królewna

moja 2 królewna

razem

Entuzjast(k)a

no to dorotka1 uspokoiłaś mnie...też wlasnie muszę się wybrać "(w pierwszym trymestrze wyleciały mi dwie pląby..I TO Z PRZODU:/) wstrzymałam się bo wydawało mi się ze w pierwszym znieczulenie jest bardzo ryzykowne (słusznie?)

to jako specjalistka ..podpowiedz jaki środek może być podany..zeby pozniej zanim dam sobie zrobić zastrzyk, miała pewność że nie zaszkodzą dzidzi

doube mamy 06.07,09.10
    Wpisów do bloga
    3

sama mam ten problem,i nie dam sobie zrobic ząbków bez znieczulenia,jutro mam wizytę u ginekologa i musze jeszcze to z nim skonsultowac,gdyz w przyszłym tyg siadam u mojj koleżanki w pracy na fotelu a sama nie chce podejmować decyzji o wyborze środka do znieczulenia gdyz pracuje w zawodzie dopiero 1,5 roku,buziaczki
    moja 1 królewna

moja 2 królewna

razem

doube mamy 06.07,09.10
    Wpisów do bloga
    3

po pierwsze najbardziej bezpieczny jest drugi trymestr,pierwszy i trzeci troszke mniej z tego co sie orientuje,a dzis konsultowałam to z moim ginekologiem,owszem że można leczyc ze znieczuleniem,ale bez środka obkurczającego naczynia kirwionośne,to po pierwsze,poza tym ja napisałam tak jak uważam ze jest najbezpieczniej dla mnie i dla mojej dzidzi,i z leczeniem wstrzymałam sie do drugiego trymestru,nikomu zle nie zycze ani nie odradzam chodzenia na wizyty kontrolne,poza tym napisałam ze są rozne szkoły i kazdy z robi tak jak uważa,buziaczki
    moja 1 królewna

moja 2 królewna

razem

I can't get no sleep. Avatar Asheara

Domyślnie Ciaza a dentysta.

Czy w ciazy mozna isc do dentysty?

Mamy styczniowe 2007 Avatar AbEjA

Domyślnie Odp: Ciaza a dentysta.

Nawet należy. Im wcześniej tym lepiej.

Zadomowiona(y) Avatar Katarina2308

Do 3 miesiąca należy wyleczyć wszystkie ubytki. Ale nawet w karcie ciąży dentysta musi wpisać że kontrola się odbyła.Oczywiście zdarzają się takie przypadki jak mój, że w 4 miesiącu zaczął mnie boleć ząb i leczę go już 2 miesiące, bo dentystka nie zgodziła się na wyrwanie.

Zadomowiona(y) Avatar Ritmusia

Po 3 miesiecu ciazy nie powinno sie stosowac zwyklej narkozy, gdyz moze to szkodzic dziecku. Wiele gabinetow stosuje narkoze wziewną, ktora jest drozsza, ale zupelnie nie szkodliwa.

Strona 1 z 16 1 2 6 11 ... OstatniOstatni

Zasady Postowania