1 661. do 1 664. z 1664
Temat: ciężaróweczki po in vitro
-
16-05-2012, 08:44 #1661Zadomowiona(y)
Odp: ciężaróweczki po in vitro
nie namawiam cie do zlego z tym piwem! sprawa jest taka ze bezalkoholowe cie nie zrelaksuje, nie masz nic do stracenia skoro mleko ci nie leci, alkohol otwiera naczynia i wszystko szybciej leci, oczywiscie musisz poza tym tony wody pic ale to chyba wiesz sama, tez myslalam ze piwo bezalkoholowe lepiej ale moja polozna stwierdzila ze nie, bo lepsza zrelaksowana mama z mlekiem niz zcisnieniowana bez, niestety im wiecej karmisz dziecko malymi ilosciami, tym bardziej ono placze z frustracji i tym bardziej ty jestes zestresowana, zrobisz jak bedziesz chciala, ja pilam lokalne piwo ekologiczne, bylo mniej gazowane no i mieszkam na poludniu niemiec a tu piwko naturalnie browarzone bez chemii :), wiem ze jest strach ze sie dziecku zaszkodzi itd ale jak sie odpowiednio takie metody stosuje to nie ma problemu, poza tym niedobre piwo bezalkoholowe jest tez swinstwem-patrz polskie sztucznie pozbawiane alkoholu chemia, lepiej wtedy sobie to podarowac,
pomimo stresow-przeprowadzka 2 tygodnie przed porodem, remonty i tesciowa :) karmilam rok i miesiac i nawet jak maly juz nie chcial cyca to i tak jeszcze przez miesiac mialam mleko, takze te wszystkie rzeczy sama zastosowalam-profilaktycznie i problemow nie bylo
aha no i powinnas koniecznie skontaktowac sie ze swoja polozna i poprosic o telefon do specjalisty od laktacji bo moze juz nie ma co kombinowac na wlasna rekeOstatnio edytowane przez hope71 : 16-05-2012 - 09:14
6 lat staran,laparo,histero-OK,plemniki raz lepiej raz gorzej,6 IUI :(,1ivf-8 zarodkow,2009.09-transfer 2 swiezynek :(,2010.01-crio :(,2010.05-crio-13dpt beta 443!cud!, 2011.01-nasz ukochany synek przyszedl na swiat i swoim usmiechem rozpromienia nam kazdy dzien
-
17-05-2012, 21:29 #1662Zadomowiona(y)
Lolitko i jak tam sytuacja? Jest poprawa? Moja koleżanka miała ten sam problem co ty. Mówiła,że trzeba przystawiać dziecko do piersi,że boli jak cholera,ale z czasem będzie poprawa i mleko popłynie.Z laktatorem jest różnie,mnie na początku ciężko szło odciągnie,bolały mnie sutki,dopiero z czasem nauczyłam się odciągać mleko,no i sutki mi się zahartowały.Jak masz bolące lub popękane sutki próbuj karmić przez kapturki.Ja mam firmy lovi i jak karmie przez nie, sutki nie są tak zmaltretowane.Trzymam kciuki,żeby wszystko było ok.
-
17-05-2012, 22:32 #1663Zadomowiona(y)
Lolitko - ja tez mialam kryzys laktacyjny kilka tygodni po porodzie. Moj stan zdrowia byl bardzo zly, mialam galopujaca anemie, odme, podejrzenie niedoczynnosci tarczycy i nerek oraz zaburzenia rytmu serca Moj lekarz jak mnie zobaczyl - to sie autentycznie przestraszyl. A jak ja go uslyszalam i zobaczylam moja ogromna recepte na dwa atybiotyki, zelazo, lek na odme, betabloker i cos tam jeszcze... to sie tak zestresowalam, ze po powrocie od niego nie mialam czym nakarmic malej. Moj maz musial jechac do sklepu po sztuczne mleko. Mi najbardziej pomogla swiadomosc, ze mimo braku mojego mleka moge nakarmic dziecko ... i rozmowa z przyjaciolka. Wyplakalam sie jej przez telefon, wyzalilam ... ona mnie pocieszyla, na koniec z tego wszystkiego sie juz smialysmy... a na drugi dzien mleko powoli zaczelo powracac. Ja tez kozystalam z laktatora i pilam hektolitry wody. Zadnych innych wspomagaczy nie stosowalam.
-
19-05-2012, 20:24 #1664Entuzjast(k)a
Lolitko ja masowałam okrągłymi ruchami tak jak siniaka masz i masujesz:):):)i gorąca kąpiel s solą bocheńską!!!!!!!!!I w wannie masaż...ale jak mąż w domu będzie żeby dzidziolka popilnował...bo musisz mieć spokój i czas:)pomasować z 10-15 minut.Pierwsze słyszę że kanaliki można uszkodzić....mi właśnie kazali tak masować....bolało pamiętam, ale ulge przynosiło mi jak mały ssał...Kurczę doradca laktacyjny przydałby Ci sie ale taki co do domciu przyjedzie...poszperaj w necie, może znajdziesz kogoś????

248Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Nietypowy Problem/Objawy
Dzisiaj, 22:36 w Niemowlaki