+ Odpowiedz na ten temat
Strona 360 z 1259 PierwszyPierwszy ... 340 350 355 359 360 361 365 370 380 ... OstatniOstatni
3 591. do 3 600. z 12587
    Mamy drugiego synusia :) Avatar AgMich
    Dzięki!
    0
    Podziękowano 0 razy za 0 posty/ów

Domyślnie Odp: Cukrzyca ciążowa ...

Iza jak dzisiaj?

U mnie kiepsko. W nocy cukry znów wysokie a nie mogę dodzwonić sie do pani doktor na dodatek nie odpisuje na maile. Od rana byłam na badaniach; morfologia, mocz, coombs i hbs. Wampirzyca pobrała mi tyle krwi, że mało co nie zemdlałam a na dodatek zrobiła mi wielkiego siniaka. W nocy nie mogłam spać a teraz chodzę jak przetrącona a za chwilę muszę wyjechać. Po południu jadę na ktg bo znów mam skurcze. Niech już będzie grudzień...

potrójna mama Avatar IzaBK
    Dzięki!
    24
    Podziękowano 39 razy za 39 posty/ów

Co to jest COOMBS???
    Ja ciągle w dwupaku. Cukry mam takie, że chyba pojadę do szpitala, zeby sprawdzili, czy moje łożysko jest wydolne... na czczo znów poniżej 80, po śniadaniu 89.. za dobre jakieś te wyniki..

Gaja - X 2009 Elżbietka - VI 2003 Michał - XII 1998

Mamy drugiego synusia :) Avatar AgMich
    Dzięki!
    0

Iza coombs to badanie na przeciwciała krwi. Wiem tylko, że chodzi tu o konflikt serologiczny. A cukry super ja mam zawsze takie po śniadaniu ale mierzę po dwóch godzinach. Może faktycznie jedź do szpitala.

Zadomowiona(y)
    Dzięki!
    8
    Podziękowano 7 razy za 7 posty/ów

IzaBK, to może świadczyć o zbliżającym się porodzie (niższy poziom cukru), bo dziecko schodzi niżej, trzustka ma wiecej miejsca i troche poprawiają sie jej funkcje. Ktoś o tym pisal w początkach tego wątku.
    AgMich, nie dawaj się skurczom. Grudzień już niedaleko.

czy Migotka się odzywała?

Dzięki!
    24

Cytat Napisał mdmd Zobacz post
    IzaBK, to może świadczyć o zbliżającym się porodzie (niższy poziom cukru), bo dziecko schodzi niżej, trzustka ma wiecej miejsca i troche poprawiają sie jej funkcje. Ktoś o tym pisal w początkach tego wątku.
    AgMich, nie dawaj się skurczom. Grudzień już niedaleko.

czy Migotka się odzywała?
    no tak jak inni mają problem, to wszystko wiem, a jak samej coś mi się dzieje, to głupieję.. dzięki rzeczywiście..
    od Migotki żadnych wieści ...

Zadomowiona(y)
    Dzięki!
    0

Cześć.

Ja już nie mierzę 2h po posiłku, bo wtedy zawsze mam mniejszy cukier niż 1h ( sprawdzałam wiele razy).

Cukry dobre, ale samopoczucie okropne. Wszyscy się dopytują kiedy rodzę i czemu jeszcze nie w szpitalu A mały ciągle kopie i daje mi nieźle popalić. Rozstępy coraz większe i nowe. Zaczynam się zastanawiać czy do listopada zdążę....

Fan(ka)
    Dzięki!
    9
    Podziękowano 38 razy za 36 posty/ów

AgMich - jak po ktg? Wszystko w porządku?

Iza
    - podjechałaś do tego szpitala, tak jak planowałaś? Ciągle plamisz?

U mnie dziś cukry ok. Tylko zauważyłam, że nic mi się jeść nie chce. Czasami to aż muszę zmusić się, żeby chociaż jabłko zjeść. Ciekawe, czy to też jest jeden z objawów nadchodzącego porodu? Hm.......

Fan(ka) Avatar gabrielka1308
    Dzięki!
    0
    Podziękowano 10 razy za 10 posty/ów

Cześć Dziewczyny
    Joasia - dowiedziałam się, że normy cukru nadczczo zmieniły się do 105.
    Jestem po poniedziałkowej wizycie u diabetologa i okazało się, że normy nad czczo do 105, nie potrzebnie się stresowałam,choć moje cukry rosną. Diabetolog pow, że niestety moja dieta musi być jeszcze bardziej kategoryczna, czyli 1 kromka chleba na śniadanie - porażka. Powiedziała, że organizm potrzebuje coraz więcej insuliny i stąd coraz wyższe cukry. Narazie jestem nadal na diecie i ruch - choć z tym ruchem to trochę kiepsko w taką pogodę...29.10 kolejna wizyta dostałam od diabetolog skierowanie do hematologa na cito, właśnie dziś już tam byłam. 13.11. kolejna wizyta i kolejne zlecone badania - i kto to m ówi, żę za oddawanie krwi dostaje się czekoladę i należy ją jeść hi hi pobierają mi stosy krwi
    Dziewczyny macie jakieś przepisy na sałatki, które można jeść bez stresu???
    Agmich - na kiedy Ty masz dokłądny termin? Ile Twoje Maleństwo waży?
    Pytam bo mam na grudzień 18 i w 29 tyg moje Maleństwo - Piłkarz ważył 1500kg. 26.10 kolejna wizyta, już co 3 tyg bo cukrzyca i najprawdopodobniej cesarskie cięcie.
    Pozdrawiam Wszystkie slodkie mamy

Zadomowiona(y)
    Dzięki!
    8
    Podziękowano 7 razy za 7 posty/ów

gabrielko, ja mam termin na 13.12 i w 32tc nasz maluch ważył 1450, ale to dziewuszka, a one zwykle sa drobniejsze.
    te normy cukru tak naprawdę zależą od poradni i diabetologa. u mnie podają 90 na czczo i 120 w godzinę po posiłku.
    Basia, tego Ci życzę , żeby brak apetytu był objawem zbliżającego się porodu
    Pulka, stawiam na sobotę. ale oby wcześniej, bo rozumiem, ze chciałabyś już.
    AgMich, spróbuj się tak nie bać wysokich cukrów, bo w stresie zawsze większe wychodzą. mam podobnie im bardziej sie, boje, ze na glukometrze zobaczę coś ponad normę tym cukier jest wyższy.
    Pozdrowienia.

Dzięki!
    24

Cytat Napisał gabrielka1308 Zobacz post
    Cześć Dziewczyny
    Joasia - dowiedziałam się, że normy cukru nadczczo zmieniły się do 105.
    Jestem po poniedziałkowej wizycie u diabetologa i okazało się, że normy nad czczo do 105, nie potrzebnie się stresowałam,choć moje cukry rosną. Diabetolog pow, że niestety moja dieta musi być jeszcze bardziej kategoryczna, czyli 1 kromka chleba na śniadanie - porażka. Powiedziała, że organizm potrzebuje coraz więcej insuliny i stąd coraz wyższe cukry. Narazie jestem nadal na diecie i ruch - choć z tym ruchem to trochę kiepsko w taką pogodę...29.10 kolejna wizyta dostałam od diabetolog skierowanie do hematologa na cito, właśnie dziś już tam byłam. 13.11. kolejna wizyta i kolejne zlecone badania - i kto to m ówi, żę za oddawanie krwi dostaje się czekoladę i należy ją jeść hi hi pobierają mi stosy krwi
    dziwnie luźno jakoś z tymi normami u Ciebie.. o 105 na czczo to jeszcze nie słyszałam..
    i jedna kromka na śniadanie - też trochę dziwnie! ciężarna nie może być głodna!!! a kazała Ci mierzyć ketony?

Poleć tę stronę

Zasady Postowania