Strona 355 z 1713 PierwszyPierwszy ... 335 345 350 354 355 356 360 365 375 ... OstatniOstatni
3 541. do 3 550. z 17128
Drzewko podziękowań867Podziękowań

Temat: Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Zadomowiona(y) Avatar Kuroslaw

Domyślnie Odp: Cukrzyca ciążowa ...

A ja sie wczoraj zebrałam, żeby sobie własny glukometr kupić a nie liczyc na poradnię to mi cenę za Accu Checka walneli 65 złociszy Zwariowali chyba. Szukam tańszej apteki.

potrójna mama Avatar IzaBK

Cytat Napisał Kuroslaw Zobacz post
    A ja sie wczoraj zebrałam, żeby sobie własny glukometr kupić a nie liczyc na poradnię to mi cenę za Accu Checka walneli 65 złociszy Zwariowali chyba. Szukam tańszej apteki.
    ja za 53 zł kupiłam na ursusie, jak chcesz to odszukam ich adres.
    Albo- kup na allegro , na przykład: GLUKOMETR ACCU CHEK ACTIVE NAJTANIEJ NA ALLEGRO (779392138) - Aukcje internetowe Allegro
    tu 41 zł razem z przesyłką, ale pewnie trzeba poczekać do końća aukcji, czyli ze 2 tygodnie - napisz do nich i spytaj,
    albo ten ACCU-CHEK ACTIVE_GLUKOMETR +GRATIS glukoza_APTEKA (770727605) - Aukcje internetowe Allegro
    45 zł- jak szybko wystawisz przelew, to we wtorek wyślą
    NaturalnaMama.pl - akcesoria Naturalnego Rodzicielstwa
    Gaja - X 2009
    Elżbietka - VI 2003
    Michał - XII 1998
    Doradca Noszenia ClauWi®: PogotowieChustowe.pl Warsztaty w styczniu
    Inspiracje : NoszeBoKocham.pl

Dzieki Jak mi sie dzisiaj nie uda kupić do 50 zł to zamówię.

W zestawie jest 1 nakłuwacz. A jakbym chciała też kogoś jeszcze nakłuć to skąd mam wziąć drugi? Sprzedaja oddzielnie takie rzeczy?

Mamy drugiego synusia :) Avatar AgMich

W zestawie jest 1 nakłuwacz. A jakbym chciała też kogoś jeszcze nakłuć to skąd mam wziąć drugi? Sprzedaja oddzielnie takie rzeczy?
    Ja kupiłam ten z pierwszego linku bo u nas też w aptekach były drogie. Do każdego dołączony jest jeden nakłuwacz a do niego dokupujesz igły. Nakłuwacz wygląda jak długopis a igiełki na początek też dostajesz w zestawie.

Fan(ka) Avatar gabrielka1308

Cześć Dziewczyny
    IzaBK po pierogach diabetolog powiedziała, żebym mierzyła po 2h i 2,5h bo mają wysoki wskaźnik glikemiczny. Czy po wysokich cukrach nad czczo trzeba brać insulinę, czy cały dzień trzeba mieć wysokie? Po każdym posiłku z diety mam dobry cukier a niestety nad czczo mam 96,98 i nawet zdarzyło się ponad 100. w poniedziałek mam wizytę ,ale na samą myśl mnie to przeraża. Jak to jest z insuliną? Gin mówił mi , że gdy jest do 100 nad czczo to jeszcze nie grzech, ale Wy dziewczyny wiecie najlepiej. Niestety po moich wynikach z morfologii obniżyły mi się płytki do 86 - czyli prawdopodobnie przy następnej wizycie niestety sterydy Jeszcze dwa miesiące trzeba to wytrzyamć. Nie doczytałam się jak to jest po porodzie? Czy cukry od razu regulują się? Czy nadal trzeba mierzyć?

mhm, tak jak AgMich napisala - same lancety sprzedają. Ja kupiłam dużo za dużo, bo jednego lancetu używam 5-6 razy, a zakładałąm, że będę bardziej higieniczna
    Gaja - X 2009
    Elżbietka - VI 2003
    Michał - XII 1998

AgMich i IzaBK -dzieki za info. Chcę mamę troche ponakłuwac, bo ma wysoki cukier na czczo -ponad normę -a ciężko ją zmusić do wizyty u lekarza
    Zamówiłam juz ten z pierwszego linku za 43 zł priorytetem. Szkoda, ze jest weekend, bo by szybciej doszedł
    Dzisiaj tragedia -głód mnie dopadł i 2 ciasteczka Lu Go poszły w ruch... i nie mam glukometru (jeszcze), żeby zobaczyć czy bardzo zgrzeszyłam...

Cytat Napisał gabrielka1308 Zobacz post
    Cześć Dziewczyny
    IzaBK po pierogach diabetolog powiedziała, żebym mierzyła po 2h i 2,5h bo mają wysoki wskaźnik glikemiczny. Czy po wysokich cukrach nad czczo trzeba brać insulinę, czy cały dzień trzeba mieć wysokie? Po każdym posiłku z diety mam dobry cukier a niestety nad czczo mam 96,98 i nawet zdarzyło się ponad 100. w poniedziałek mam wizytę ,ale na samą myśl mnie to przeraża. Jak to jest z insuliną? Gin mówił mi , że gdy jest do 100 nad czczo to jeszcze nie grzech, ale Wy dziewczyny wiecie najlepiej. Niestety po moich wynikach z morfologii obniżyły mi się płytki do 86 - czyli prawdopodobnie przy następnej wizycie niestety sterydy Jeszcze dwa miesiące trzeba to wytrzyamć. Nie doczytałam się jak to jest po porodzie? Czy cukry od razu regulują się? Czy nadal trzeba mierzyć?
    no i zapomniałam zmierzyć po 2h od pierogów.... trudno
    wśród nas z podobnym problemem do Twojego jest Hidi.. po posilkach cukier ok, a rano powyżej normy, która dla ciężarnych wynosi 90! a nie 100 i Hidi w związku z tym bierze insulinę tylko na noc
    Jak masz wysoki cukier na czczo, to nie oznacza to, że będziesz miałą wysoki przez cały dzień
    Po porodzie cukry zwykle się od razu lub prawie od razu regulują, a czasem trzeba trochę poczekać, Zazwyczaj lekarze zlecają mierzenie cukru od czasu do czasu i krzywą cukrową po 6 tygdniach od porodu
    powodzenia na wizycie w poniedziałek!! a insulina to nie koniec świata da się przeżyć
    Gaja - X 2009
    Elżbietka - VI 2003
    Michał - XII 1998

Fan(ka) Avatar gabrielka1308

Dzięki, mam nadzieję, że i z tym dam rade

i news prosto z listopadówek:

KaśkaK: O 14.10 urodziła się moja córeczka Michalinka. Waży 1900, na razie leży na neonatologii. Rodziłam 5 godzin

Gaja - X 2009
    Elżbietka - VI 2003
    Michał - XII 1998

Zasady Postowania