3 581. do 3 590. z 17128
-
19-10-2009, 14:08 #3581
-
19-10-2009, 17:40 #3582Zadomowiona(y)
Odp: Cukrzyca ciążowa ...
Carioca Dziękuję za radę każda się przyda
Zauważyłam, że po nocy z mężem cały dzień mam później skurcze. Łapię się teraz wszystkiego czego się da. Nie wiem już co mam robić. Spaceruję długo, sprzątam, biorę gorące prysznice i nic. Uparciuch mały trzyma się rączkami i nóźkami.
Co do tych lekarzy to sama już nie rozumiem. Jedni uważają, że po godzinie jak jest powyżej 120 to już jest źle a inni wręcz przeciwnie i bądź tu mądrym.
Ja dzisiaj zrobiłam sobie odmianę i na obiad zjadłam dużego schabowego z kurczaka. Cukier o dziwo 108
-
19-10-2009, 17:45 #3583
-
19-10-2009, 18:01 #3584
nie pomyłam, ale za to poszłam na spacer. Ku mojemu zaskoczeniu galopem przebiegłąm 5 km, wstąpiłam na zakupy, po czym ponad 4 kg przyniosłam do domu i wbiegłam po schodach na moje trzecie...
opróćz tego, że dawno nie robiłam takich rzeczy i nie miałąm pojęcia, że w ciąży się da
to nic się nie wydarzyło
skurcze dalej nieregularne, jakby rzadsze, plamienia różowe takie jak były... phi, też mi poród
NaturalnaMama.pl - akcesoria Naturalnego Rodzicielstwa
Gaja - X 2009
Elżbietka - VI 2003
Michał - XII 1998
Doradca Noszenia ClauWi®: PogotowieChustowe.pl Warsztaty w styczniu
Inspiracje : NoszeBoKocham.pl
-
19-10-2009, 18:17 #3585
czesc dziewczyny!
chcialabym prosic o rade/wyjasnienie...
robilam badanie krzywej cukrowej, wedlug wskazan lekarza tzn po sniadanku , wypilam 50g glukozy i po godzinie pobrano mi krew.
wyszlo mi 59 !!!
co to moze oznaczac???
dodam ze w poprzedniej ciazy przy tym badaniu mialam wynik 130.
pozdrwiam
-
19-10-2009, 18:19 #3586
Iza Ty niemożliwa jesteś
po takim maratonie może w nocy będziesz pędzić na porodówkę? Po takim treningu to łatwo będzie Ci urodzić
Własnie zmierzyłam się w pasie i ma 99

z młodym miałam na koniec 105 a tu do końca jeszcze troszkę zostało.
KICIA80 ja chyba bym się cieszyła. Ale to rzeczywiście troszkę mało. A kiedy masz wizytę u lekarza? Może zadzwoń do swojego lekarza? a w laboratorium nie pytałaś?
-
19-10-2009, 18:31 #3587
ale ja niechcący, zauważyłam że mogę, to biegałam
ja te z sie dziś zmierzyłam, i okazało się że schudłam 4 cm, bp mam w talii tylko 115
carioca - Ty schudłaś przed porodem?
pulka - jak u Ciebie?
a cukry mam super! teraz dopiero dopracowałam się przekroczenia, ale.. zostało ziemniaków z obiadu, i chciałąm je przełożyć do miseczki i do lodówki. Tylko zamiast do miseczki, przekładałam je do ust. Między posiłkami i chyba z 8 ziemniaków
156 mi się zrobiło po 1h 
kicia - a co na to laborantka? nie powtórzyła badania????????NaturalnaMama.pl - akcesoria Naturalnego Rodzicielstwa
Gaja - X 2009
Elżbietka - VI 2003
Michał - XII 1998
Doradca Noszenia ClauWi®: PogotowieChustowe.pl Warsztaty w styczniu
Inspiracje : NoszeBoKocham.pl
-
19-10-2009, 19:45 #3588Fan(ka)
AgMich - sorry nie chciałam cię wystraszyć. Lekarka u której byłam podała takie zalecenia po godzinie od posiłku, po dwóch chyba powinno być już mniej. Zresztą ja sprawdzam po 1h i po 2h czasami (zwłaszcza jak jest trochę wyżej) i często mam tak, że np. po 1h mam 142 a po 2h - już tylko 87.
Ja sama się zastanawiam, jak to jest z tymi cukrami i jakie normy są obowiązujące, zwłaszcza, że niektóre z was mają 120 po 1h. Chyba najlepiej zastosować zasadę złotego środka - czyli nie przeginać w żadną stronę - ani za dużo ani za mało.
Do takich wniosków doszłam dzisiaj. Ale i tak uspokoję się dopiero jak urodzę i zobaczę zdrową dzidzię.
IzaBK - niezła jesteś.
Nie wiem, czy z moim brzuchem dałabym radę dokonać takich wyczynów. W każdym razie życzę ci, żeby to dało efekt.
Pulka - może dzidzi jest tak dobrze u ciebie w brzuszku, ze się nie spieszy.
Tobie też życzę, żeby twoje starania przyniosły efekt.
Ja też już zaczynam łapać się każdego sposobu - w końcu 38 tydzień, to mogę już rodzić. Jutro myję te okna, może to coś da.
Kicia80 - cukrzycy na pewno nie masz. Ale ten wynik jest jakoś dziwnie niski. Skonsultowałabym to z lekarzem. Może warto powtórzyć badanie?
-
19-10-2009, 21:21 #3589
Może te okna to sobie darujcie. jak w poprzedniej ciąży chcialam pospieszyć synka zeby się urodził to chcialam myć okna, ale znajoma polożna powiedziała, że wtedy źle się obciążają mięśnie brzucha i może się odklejać łożysko, co przed porodem nie jest dobre.
Iza - nie schudłam, zaczęłam nabierać wody, twarz mi się taka nalana zrobiła - tak trochę zaczęłam podejżewać że już tuż tuż poród, bo porzednio też własnie twarz mi się zmieniła. Ale coś mi się wydaje że Ty to max 48 godzin masz, skoro plamisz na różowo. Powodzenia, czekam na smska
-
20-10-2009, 09:06 #3590

867Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

„Alcatraz”
Dzisiaj, 15:21 w Forum ogólne