3 691. do 3 700. z 17128
-
26-10-2009, 09:57 #3691
-
26-10-2009, 10:20 #3692
Odp: Cukrzyca ciążowa ...
cześć Słodziutkie...ja mam już dość tego kłucia, mierzenia i nerwów...znowu od 3 dni powyżej 100 na czczo...jutro diabetolog który i tak już niczego nie zmieni...umówiłam się na cięcie z lekarzem na 4 grudnia jak nic wcześniej nie zacznie się dziać...ten ostatni miesiąc będzie chyba najgorszy...
-
26-10-2009, 10:29 #3693
A ja co drugi dzień poranne cukry mam szalone. W sobote 103, wczoraj 84 a dzisiaj 106! Czy to może zależeć od nocy? bo dzisiaj i w sobote nie mogłam spać, a wczoraj jak sie wyspałam to cukier rano elegancki... Będę prowadzic dalej obserwancję.
Iza i Pulka: Trzymam kciuki żebyście dzisiaj wylądowały z Maluszkami z drugiej strony. Iza to męża wykończy
i siebie też tymi zakupami 
A AgMich -wprost przeciwnie!
Dostałam dzisiaj nową partię ciuszków z allegro z firmy Koala z bawełny z zakładów zTeofilowa. Cały karton do podziwiania
Najbardziej podobuje mi się ten KOALA Pajac welurowy DUŻY MIŚ r.62 ŚLICZNY!!! (761118219) - Aukcje internetowe Allegro
ale już zrywam z nałogiem i żadnych ciuszków więcej nie kupuję! Kiedy on to założy? Chyba co godzine będę Malucha przebierała
-
26-10-2009, 11:18 #3694Zadomowiona(y)
rzeczywiście z tym cukrem na czczo jest tak, ze im później się go mierzy tym wyższy wychodzi (cośtam wątroba wydziela, żeby nie dopuścić do niedocukrzenia). dlatego diabetycy powinni zjeść śniadanie najpóźniej do 8.00
a kwestia wyspania się, tak jak stres też wpływa na poziom cukru.
Hidi, mogę zapytać jakie masz wskazania do cc?
ja mam kilka względnych, wiec wszystko zależy od lekarza, który będzie na porodówce jak tam trafie
zdaję się zatem na los, ale ponieważ to moje pierwsze dziecko bardzo się boję. nie bólu, tylko, ze małej coś się stanie, albo ja nie będę mogła się nią opiekować. a nie mamy nikogo, kto mógłby pomóc nawet przez pierwsze tygodnie.
dobrze, ze przynajmniej w szkole rodzenia przedstawiają poród jako najpiękniejsze doświadczenie w życiu
-
26-10-2009, 13:58 #3695Początkująca(y)
Właśnie wróciłam od lekarzy...
Wynik glukozy niestety zły - po 1h 226, po 2h 202. Na czczo za to poniżej normy - 73...
Od razu dostałam skierowanie na patologię ciąży... Pojechałam tam, lekarka mnie przyjęła, obejrzała wyniki z labu i moje glukometrowe i stwierdziła, że da się tą cukrzycę dietą leczyć... Ufff...
Mam dalej mierzyć, zapisywać i za 10 dni kolejna wizyta...
Więc będę wam do końca ciąży towarzyszyć
A termin mam na 10.02.
-
26-10-2009, 14:32 #3696Fan(ka)
Witam,
Xmila - rzeczywiście wysoko masz te wyniki, trzymam kciuki, żeby dietą dało się wyregulować cukry. Dostałaś jakieś zalecenia odnośnie diety? I jaką masz normę przy pomiarach cukru?
Pulka - a co ci powiedział gin odnośnie porodu po terminie? Pytam, bo mi diabetolog ostatnio mówiła, żeby nie przesadzać z długością ciąży i rozwiązać ją ok. 40 tygodnia.
IzaBK - rzeczywiście uparty ten tój maluszek. Żeby po takim maratonie nie zdecydował opuścić się twojego brzuszka?
JA też szalałam w weekend, żeby tylko doprowadzić do jakiejś akcji porodowej. I poza mocnymi ale nieregularnymi skurczami i bólem krzyża, nic więcej się nie wydarzyło....

Może my za bardzo myślimy o tym, żeby już urodzić, i to nas blokuje? TYlko jak przestać myśleć o porodzie.........
-
26-10-2009, 14:46 #3697
Xmila daj znać jakie masz zalecenia co do pomiaru i diety. Ja jestem od 1,5 miesiąca na diecie i nadal śnią mi się słodkości.
-
26-10-2009, 15:08 #3698
xmila Rzeczywiście wysokie te wyniki ale glowa do góry bo przynajmniej jesteś świadoma, tego co się z Tobą dzieje no i jesteś pod kontrolą lekarza. Na czczo masz super wiec to tez dobre wieści. A jakie masz normy i w którym tygodniu ciąży jesteś bo nie wiem czy pisałaś? No i oczywiście razem damy radę. Ja jestem na diecie od 18 tygodnia i gdyby nie dziewczyny z forum to chyba bym oszalała. Razem zawsze raźniej!
Kuroslaw ja już ubranek nie kupuje ale właśnie na grudniówkach znalazłam dwa linki z pierdołkami dla mamy i dzidziusia, wklejam je ale nie krzycz na mnie
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
ciekawe jak Pulka mam nadzieję, że wszystko ok.
Hidi ja mam cięcie na 10 więc podzielimy sie wrażeniami. Widzę, ze masz załamke ale nie martw się zostało juz tylko kilka tygodni

Basia i Iza przyjdzie czas to wyskoczą uparciuchy!
-
26-10-2009, 15:57 #3699
Witajcie dziewczyny.
Jestem u Was nowa. Termin porodu mam na 4/6 styczeń 2010. Będzie Synulek!
Przepraszam, że zaczynam od pytania, ale mam problem z przebrnięciem przez taką ilość stron i postów.
Dziś (29tc+4 dzień) miałam robiony test obciążenia glukozą 75g i mam już wyniki. Szukałam w necie info o normach, ale są różne i mam mętlik. Poza tym wydaje mnie się że trochę późno miałam jednak robiony ten test... 50g nie miałam.
Oto wyniki.
Skomentujcie je proszę...
na czczo glukoza - 95 mg/dl
po 1 godz - 169
po 2 godz - 148
Mam się czymś martwić?
Czy to już cukrzyca ciążowa?
W ogóle zaskoczył mnie ten wynik na czczo, bo owszem obciążeniowego wcześniej badania nie miałam robionego, ale cukier w krwi tak i zawsze było poniżej 80...
Pozdrawiam przyszłe mamuśki, a widzę tu już wiele na finisu.
-
26-10-2009, 16:22 #3700
Klara M witam styczniówkę i gratuluje synusia.
Powiem Ci że ja miałam normy po godzinie do 180 a po dwóch do 140. Ten drugi wynik masz troszkę ponad normę. Ja miałam 141 i dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej. Powiem Ci jeszcze, ze co region Polski to inna opinia lekarza. Kiedy masz wizytę u swojego? Może zadzwoń do niego albo spytaj w laboratorium.

867Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

„Alcatraz”
Dzisiaj, 15:21 w Forum ogólne