Strona 710 z 1775 PierwszyPierwszy ... 690 700 705 709 710 711 715 720 730 ... OstatniOstatni
7 091. do 7 100. z 17742
Drzewko podziękowań924Podziękowań

Temat: Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Fan(ka) Avatar gabrielka1308

Domyślnie Odp: Cukrzyca ciążowa ...

Assica to zdjecie przy pasku dodalam jak robilam suwaczek, chyba to jest 3 krok.

Fan(ka) Avatar aureolcia

Emka urlop ojcowski trwa 7 dni kalendarzowych, czyli teoretycznie 5 dni roboczych (jeśli nie ma w tygodniu święta) plus sobota i niedziela

Fan(ka) Avatar gosiek26

Dzieki dziewczyny.Chyba sobie zafunduje faktycznie jakas dietke,zeby to sprawdzic.A mierze sobie po godzinie od jedzenia.No to zobaczymy jak to z tym moi cukrem jest.

Fan(ka) Avatar AgaS-78

Cytat Napisał gosiek26 Zobacz post
    Dzieki dziewczyny.Chyba sobie zafunduje faktycznie jakas dietke,zeby to sprawdzic.A mierze sobie po godzinie od jedzenia.No to zobaczymy jak to z tym moi cukrem jest.
    gosiek26 jedne dziewczyny maja po godz, inne maja po 2, ja mierze po dwoch i cukier mam w normie do 120 , bo takie mam normy w Stanach.
    Jesli zmierze po godzinie to raz mam do 120 raz do 140 ale zdarzy sie ze mam 160 wiec i tam moze byc, zmierz sobie jeszcze po 2 i zobaczysz czy w tej drugiej godz. trzustka dziala prawidlowa.
    *ZAPRASZAM*NA*MOJE*AUKCJE*INTERNETOWE*ALLEGRO*

Zadomowiona(y) Avatar megi_27_

Witam was mamuśki:)

Wczoraj nic nie pisałam,tylko poczytałam co naskrobałyście

Normalnie byłam wykończona człowiek chodzi prywatnie do lekarza a tyle musi się wysiedzieć i wyczekać na swoją kolej

U mnie i dzidziusia jak na razie ok troszkę bobasek podrósł waży 3kg a 2 tyg temu ważyło 2500
    Otwór jakiś tam jest ale jeszcze muszę poczekać,następną wizytę mam na 19 marca chyba że coś mnie weżmie wcześniej

U mnie cukry dzisiaj na czczo 67 po śniadanku 120 a po obiadku 73
    Dzisiaj dostałam jakiejś werwy i wysprzątałam pokój i łazienkę pomyłam płytki i takie tam.......to są już takie rozpoczęte porządki przedświąteczne

emka mówisz że kryzys z pokarmem nadal się utrzymuje,mówią że każdy ma taki kryzys po porodzie i trzeba z nim walczyć nie wolno się poddawać Ja przy mojej Klaudii się poddałam i jeszcze do tego dostała skazę białkową i tyle było z mojego karmienia teraz będę walczyć jak lwica o to aby karmić moje drugie szczęście cycusiem

Dziewczyny mam takie pytanko czy was również bolało tak jak by krocze ja ledwo mogę chodzić w pierwszej ciąży tak nie miałam

Happy Mama :) Avatar agga86

megi boli jak diabli już od jakiegoś czasu^^ ale już niedługo i będzie po bólach wszelakich

Tak wracając jeszcze do tego tatusiowego... śmiać mi się chce, gdy zachwalają te 5 dni, że to jest okres w którym ojciec będzie mógł o ile dobrze pamiętam "sprawdzić się w roli opiekuna dziecka". 5 dni to conajwyżej frajda dla niego będzie, że pozna odrobinkę synka/córcię a później wróci do szarej rzeczywistości. Fakt... dobre i 5 dni, ale wg mnie powinni pomyśleć o przynajmniej 2 tygodniach zwłaszcza, że żony tatusiów nie rodzą kilka razy w roku a kilka razy w życiu. Przy czym te kilka to też wcale nie tak często i w końcu ile facetów w firmie zostaje ojcami w tym samym czasie? :)

Emka obyś miała rację i oby Filipek się tam powstrzymał jeszcze trochę. Jakby udało się na święta, to zawsze chwilę dłużej z tatusiem by był, ku uciesze mojej jak i samego tatusia :D a i ja miałabym jeszcze trochę czasu dla siebie (wieszna egoistka!).

Pytanie do Pań, które urodziły: było już to poruszone wieeeele razy, w wieeelu miejscach ale ja nadal nie wiem co ze sobą zabrać do szpitala. Wiem, że dla maluszka brać nic nie muszę poza spirytusem do pępusia i ciuszkami na wyjście (a pieluszki?? są w wyprawce czy kupić z paczkę?).
    Dla siebie koszulę do porodu i koszule na później do przebrnia ze 2 takie do karmienia. Co do majtek... kupiłam jedno opakowanie jednorazowych i 2szt. takich siateczkowych. Poza tym podkłady ginekologiczne i wezmę zwykłe bawełniane majty bo w takich najlepiej się czuję. Czy coś jeszcze? (Poza takimi oczywistymi rzeczami jak podomka czy kapcie lub kosmetyki )

Fan(ka) Avatar emka0402

co do pokarmu to ja absolutnie nie poddaje sie ;) sciagam 100 dzis na luzaku ;) no ale wieczor sie zbliza wiec pewnie coraz trudniej mi bedzie do 100 dobic ;/ a w nocy to juz wogole :(

ja dla bobasa wzielam pieluchy newborn i chusteczki nawizajace i tyle :) starczylo :) i to nawet na 10 dni ;)

a jesli chodzi o krocze to mnie bolalo :) od 32 tygodnia chyba :)

Fan(ka) Avatar aasica

Megi już przez moment pomyślałam że może jesteś na porodówce.....

No Twoja dzidzia ładnie urosła...podobno pod koniec dzieciaczki przybierają najbardziej i mogą jak dobrze pamiętam około 250 g na tydzień.
    Moja wg wtorkowego usg miała 2900 a w niedziele po urodz.2510g więc z tym usg to różnie bywa.

Ze szpitala jak wychodziliśmy to ważyła 2230g a dziś już 2600

Co do cukrów to podobno pod koniec się normują więc możesz szaleć

agga polecam majtki siateczkowe i tantum rosa do podmywania-przynosi ulgę dla krocza ale kosztuje ok.35 zeta ale wystarcza na długo

pieluchy kupiłam bo u nas zawijali w tetrze a potem mogłam już sama uczyć się przebierać więc jak mogłam zakładałam pampersa.....wystarczy pare pieluch

-skarpetki miej ubrane do porodu- bo nigdy nie wiadomo ile poleżysz na lózku

-woda min najlepiej w małych butelkach z dziubkiem

-klapki pod prysznic

-dokumenty

-czekolade-u nas pozwalali jeść żeby mieć siłę bo normalnego jedzenia to nie wolno było--

sama w bólach szamałam kinder czekoladki bo aż mi słabo z głodu było

assica masz racje USG zawsze może się mylić nawet doktorka mi powiedziała że ta waga może być inna w rzeczywistości
    Mówisz że można podjadać w trakcie porodu czekoladki dobrze wiedzieć

aasica a w którym tygodniu Ty urodziłaś po zapomniałam?

Z nami cukrzycowymi to raczej czekać długo nie mogą po terminie prawda,termin mam na wtorek 16 a wizytę na 19 i ciekawe co wtedy pani doktor zadecyduje?

Zasady Postowania