Strona 167 z 460 PierwszyPierwszy ... 147 157 162 166 167 168 172 177 187 ... OstatniOstatni
1 661. do 1 670. z 4596
Drzewko podziękowań142Podziękowań

Temat: Objawy bardzo wczesnej ciąży

Początkująca(y)

Domyślnie Odp: Objawy bardzo wczesnej ciąży

Witam dziewczynki! Mam nadzieję że któraś z Was rozwieje moje wątpliwości.
    Zapomniałam 1. tabletki z nowego blistra- powinnam ją wziąć 01.06, wcześniej z narzeczonym (30.05) były przytulaski. Od wczoraj odczuwam ból podbrzusza/jajników, generalnie kiepsko się czuję, dziś miałam delikatne krwawienie, dosłownie jedna kropelka krwi na bieliźnie. Czy w takim wypadku mogę np. zrobić jutro betę? Czy to za wcześnie? Bo jak domniemam sikające testy jeszcze nic nie pokażą. Chcieliśmy starać się o dzidzię dopiero pod koniec roku, ale jakby teraz była fasolka to także byłoby cudownie.

sylwestrowa mama 2010 Avatar klaudoos

a bierzesz dalej tabletki? jesli tak, istnieje duze prawdopodobienstwo poronienia.

Początkująca(y)

Tak, biorę. Moja znajoma w sumie wzięła 1,5 opakowania tabletek bo nie wiedziała że jest w ciąży i bez problemu donosiła dzidzie. Czyli jutro zrobić betę a tabletki odstawić? Do mojego lekarza nie dostanę się wcześniej niż za 2 tygodnie. Może jutro uda mi się skonsultować telefonicznie z nim. Bardzo mnie zmartwiłaś:(

szczęśliwa ;)

nie martw sie , mi lekarz zawsze powtarzał ,że nawet jesli bysmy nie wiedziały ,że jestesmy w ciazy i bysmy braly tabsy -nie powinny one zaszkodzic plodowi .we wczesnej ciąży . zrob betkę dla pewnosci i jesli cos pokaże od razu odstaw tabletki ;) pozdrawiam

niestety znam 3 przypadki , w tym ja- kilka lat temu- ze podczas brania tabletek doszło do poronienia. ostatnio kolezanka w ogole nie wiedziala i z koncem 3mies poronila. zrób szybko bete jesli wyjdzie dodatnia zrob poziom progesteronu i estradiolu. gdyby co to bardzo wczesna ciaza jest i jak odrzucisz tabl powinno byc ok, ale niezbedna bedzie konsultacja lekarska. ale zrob poziom tych hormonow!

aa nie odstawiaj jeszcze tabl, najpierw beta!

szczęśliwa ;)

nom, w pierwszej kolejnosci zrob betkę , bo jesli teraz odstawisz , a okaze sie ze nie jestes w ciazy , to nie potrzebnie sobie namieszasz , bd musiala czekac z braniem tabsow itp . daj znac co i jak ;)

Początkująca(y)

betka zrobiona, wynik jutro- na pewno dam znać.
    Postawiłam pół szpitala na nogi i tabletki antybocianowe mogą ale nie muszą być przyczyną poronienia. Póki co jestem dobrej myśli, że jeśli zasadziliśmy fasolkę to wszystko będzie ok.

Fan(ka) Avatar Bafinka

Cytat Napisał Evee Zobacz post
    betka zrobiona, wynik jutro- na pewno dam znać.
    Postawiłam pół szpitala na nogi i tabletki antybocianowe mogą ale nie muszą być przyczyną poronienia. Póki co jestem dobrej myśli, że jeśli zasadziliśmy fasolkę to wszystko będzie ok.

trzymam kciuki za zafasolkowanie i przesyłaj dobre fluidy
    a jak tam dziewczyny wasze starania ja się wściekam że ta wredota nie chce przyleść już 43dień!!!

Początkująca(y)

Cytat Napisał Bafinka Zobacz post
    trzymam kciuki za zafasolkowanie i przesyłaj dobre fluidy
    a jak tam dziewczyny wasze starania ja się wściekam że ta wredota nie chce przyleść już 43dień!!!
    no niestety wynik mniej niż 2. ale przynajmniej nie będę panikować że coś Maleństwu może się stać, więc tak jak planowaliśmy z przyszłym Małżem, będziemy sadzić fasolkę pod koniec roku...albo może trochę wcześniej dorodnych fasolek życzę!

Tagi tego tematu

Zasady Postowania