Strona 85 z 85 PierwszyPierwszy ... 65 75 80 84 85
841. do 842. z 842
Drzewko podziękowań1Podziękowań

Temat: poród siłami natury czy cesarskie cięcie?

Mama Emilki:*** Avatar agus_kula

Domyślnie Odp: poród siłami natury czy cesarskie cięcie?

Ja pierwszy poród miałam przez cc ale nie planowaną. Mała po prostu nie chciała wyjść po całym dniu wywoływania. W każdym razie po cc nic mi nie było czułam się ekstra. O 21 miałam operacje a rano już normalnie chodziłam, brzuch czułam tylko przy opieraniu się o poduszki no ale to chyba normalne po takim zabiegu. Blizny praktycznie nie widać taka mała i nisko osadzona. A w 3 dobie zostałam wypisana do domu. A co śmieszniejsze to to że na 2 dzień była położna ze szpitala sprawdzić dzidzie i mnie i wyciągnęła mi szwy:O:O Pomyliła sobie bo miała je wyciągnąć w 5 dobie a nie w 4:O:O Ale wszystko było OK...
    Ale przy tej ciąży będę chciała znów spróbować porodu sn ale zobaczymy jak to jeszcze wyjdzie.
    W każdym razie myślę że to jak ktoś czuje zależy od każdej osoby osobno od wieku i jej organizmu. I od tego jak ktoś przeprowadził operację.
    No a po za tym wydaje mi się że nie można porównywać tego jak kto kiedyś miał cc a teraz bo technika też się już zmieniła sposoby nacięć itp. Teraz według doktora z mojego szpitala można już zrobić więcej niż 3 cc ale to też spawa indywidualna. A jeśli chodzi o zrosty to najbardziej się ich obawiałam.

Fan(ka) Avatar Pysia29d

Domyślnie Odp: poród siłami natury czy cesarskie cięcie?

cc nie taka straszna jak ja maluja.najwiecej chyba maja zdani o cesarce te ktore rodziły sn

Strona 85 z 85 PierwszyPierwszy ... 65 75 80 84 85