Zobacz wyniki ankiety: kiedy poszlyscie na zwolnienie
- Głosujących
- 273. Nie możesz głosować w tej sondzie
-
I trymestr - do 12 tygodnia
119 43,59% -
II trymestr - 13-27 tydzien
82 30,04% -
III trymestr - po 27 tygodniu
72 26,37%
-
30-12-2006, 18:59 #51Początkująca(y)
Odp: kiedy poszlyscie na zowlnienie
na zwolnienie poszłam ok 20 tyg... czułam sie dobrze ale pracuje w takim miejsu ze wolałam nie ryzykowac....
-
30-12-2006, 20:36 #52
Ja na zwolnienie poszłam w 5 tyg. ciąży, ponieważ jestem nauczycielką i mam skłonności do łapania różnych chorób (a takich w szkole jest całe mnóstwo). Zresztą uważam, że jeszcze zdążę się napracować.
-
30-12-2006, 20:53 #53
-
31-12-2006, 11:48 #54
ja na zwolnienie poszlam m.w. w 5 tygodniu ciazy.teraz jestem w 21. mam bardzo marudna kierowniczke,glupiego "dziekuje" od niej nie uslysze,wiec po co mam za nia odwalac robote za friko?a jak skoncze urlop macierzynski,poszukam pracy blisko domu,na stolku kierowniczym i z radoscia bede robic to,za co mi placa.
-
2-01-2007, 00:35 #55
Ja na L4 poszłam w listopadzie, dokładnie w 22 tyg ciąży bo męczyłam sie przy kompie. co innego siedzieć przy nim w domku - godzinke, z przerwami żeby sie położyć, coś zjeść itp a co innego 8 godzin

Bardzo bolał mnie kręgosłup (nadal boli) no i ze trzy razy zasłabłam w pracy, choć ciśnienie u mnie ok
już nie zamierzam wracać do pracy, dopiero po macierzyńskim
strasznie sie rozleniwiłam
Moja kochana córeńka

-
5-01-2007, 20:35 #56Wdrożona(y)
ja nie mialam zadnego zwolnienia- cos takiego nie istnieje w USA , pracowalam do konca 38 tygodnia

-
5-01-2007, 23:37 #57
Na zwolnieniu jestem od 12tc (wskazania zdrowotne "psychologiczne"
- szefowa mi dopiekła) ale myślę, żeby jeszcze wrócić do pracy. Tak na min. 2-3tyg za jakiś miesiąc. O ile dam radę - bo siedzenie 8h i jazda autobusami koło 1h może mnie pokonać. Jednak wolałabym nie musieć mieć do czynienia z ZUS'em
-
6-01-2007, 12:56 #58
ja od początku ciązy byłam na zwolnieniu lekarskim, miałm problem z zajściem w ciąże, więc lekarz bez wachania stwierdził że wysyła mnie na dłuższe wakacje
i super byłam całą ciąże bardzo zrelaksowana i czułam sie świetnie.
Esia - ZUS nie jest chyba taki groźny,
ja nie miałam ani jednej kontroli
-
6-01-2007, 15:00 #59
Ja byłam na L4 od 21hbd- 23hbd a potem to już od 26hbd do końca - przedwczesne skurcze i skracanie się szyjki macicy.
-
6-01-2007, 16:31 #60
W pierwszej ciąży wogóle nie byłam na zwolnieniu- w piątek byłam w pracy a w sobotę na porodówce. Potem tego żałowałam- czułam się zmęczona. Teraz jestem na zwolnieniu od 25 tygodnia. Trochę z lenistwa a trochę z potrzeby - jestem księgową i zatrudniono na moje miejsce na czas nieobecności inną babeczkę, musiałam ją wprowadzić w papierzyska, żeby była w stanie poprawnie wszystko prowadzić i w styczniu zrobić bilans. Będąc więc na zwolnieniu jeszcze przez dwa miesiące jeździłam do pracy i wdrażałam zastępczynię, żebym potem nie musiała z niemowlakiem jeździć do pracy.

4Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

choćby po to, żeby mieć czas słuchać co się w naszych brzuszkach dzieje...

Facebook

Nietypowy Problem/Objawy
Wczoraj, 22:36 w Niemowlaki