4 081. do 4 090. z 4090
-
14-01-2012, 16:18 #4081
Odp: Symptomy zbliżajacego się porodu
Cześć, jestem nowa na forum. Niedawno znajoma mi je pokazała
, ale u mnie to już końcówka. W każdym razie mam pytanie. Dzisiaj rano chyba odszedł mi czop śluzowy. Tak mi się wydaje w każdym razie. Jednak skurczy nie mam. Brzuszek mi trochę twardnieje i tyle. W czwartek byłam u gin. Zbadała mnie i nic nie zapowiadało porodu. Jak to jest w takim razie, bo w panikę lekką wpadłam dzisiaj rano? Wolałabym, aby mały jeszcze troszkę w brzuszku posiedział.
-
14-01-2012, 17:03 #4082Początkująca(y)
mi czop odszedł dopiero po 2 dniach skurczy jak juz bylam w szpitalu wiec nie wiem jak to jest. kazda kobieta ma inaczej
-
17-02-2012, 11:54 #4083Początkująca(y)
Witam, ja mam pytanie innego rodzaju. W poniedziałek zaczynam 37 tydzień i lekarz ma mi wyjąć krążek, który mam założony od połowy ciąży. Dodam, że skurcze mam codziennie wieczorami mimo brania Fenoterolu.... czy któraś z Was miała podobną sytuację? Podobno już w tym samym dniu od wyjęcia krążka może zacząć się poród.
-
17-02-2012, 17:26 #4084
Witam Udorka - to tak jak i ja...ja już dwa razy miałam zakładany pessar i brałam fenpterol - w ciąży z synkiem odstawiłam leki w 36tyg - za tydzień urodził się synek(37+1d), z córcią - po tygodniu od odstawienia leków i po 4dniach od wyciągnięcia krążka urodziłą się córcia (36+5d) - ale znam dziewczyny co i miały w końcu poród wywoływany, bo dawno po 40tyg. już było...tak więc nie ma reguł - choć w moim przypadku ściągnięcie pessara powodowało rozwarcie na 3-4cm
-
15-04-2012, 23:28 #4085
A mi w pierwszej ciąży czop odszedł, razem z nim wody. Była godzina ok22. Nic poza tym. Żadnego parcia, rozwarcia, skurczy. W szpitalu powiedzieli, że jak się nie zacznie do południa dnia następnego to cięcie zrobią. Na szczęście wcześniej dostałam oksytocynę. Nie minęły 3 godziny a mała była już po drugiej stronie brzucha. Zobaczymy jak będzie teraz...
-
17-04-2012, 09:10 #4086
Czytałam ten wątek, jak jeszcze byłam w ciąży. Wynika z niego, że u każdej kobiety poród zaczyna się inaczej. Obecnie mogę podzielić się własnymi doświadczeniami w tym temacie. Otóż mnie czop odszedł w czwartek i poza tym nic się nie działo (tzn. miałam lekkie skurcze, ale to były przepowiadające i miałam je już od jakiegoś czasu). W piątek byłam na KTG, które niczego nie wykazało. Poprosiłam jednak, żeby na wszelki wypadek mnie zbadano. Nie miałam deka rozwarcia. 12 godzin później zaczęłam rodzić
! Wody odeszły mi dopiero parę godzin później, jak już byłam w szpitalu. Co ciekawe, w szpitalu zjawiłam się 5,5 godz. od początku porodu i skurcze miałam już wtedy silne i prawie bez przerwy. Po 45 min. leżenia pod KTG położna spytała, czy ja w ogóle mam te skurcze, bo "jej nic się nie pisze"
. Po odłączeniu KTG odeszły mi wody i okazało się, że mam już 6 cm rozwarcia
. Potem poszło już baaardzo szybko.
-
20-04-2012, 09:26 #4087
Witajcie :)
Mnie właśnie wczoraj wieczorem odszedł czop, a właściwie chyba resztka - bo zaczął odchodzić jakieś 2 tyg. temu, ale czysty (wczoraj był lekko brązowy i na wkładce też została po nim plamka). Zastanawiam się ile jeszcze pociągnę, tym bardziej, że na sam koniec przyplątała mi się lekka cholestaza
zastanawiam się, czy w tej sytuacji (swędzi strasznie
) nie pogadać z ginkiem o ciut wcześniejszym rozwiązaniu?
Pozdrawiam :)
-
13-05-2012, 10:23 #4088Fan(ka)
-
17-05-2012, 14:00 #4089
Ja czekam.... wczoraj na wizycie nie dowiedziałam się niczego, niby nic nie zapowiada porodu ale nie wiadomo co do soboty się wydarzy ;/
Narazie widocznie opadł mi brzuszek no i miednica mnie boli, czuje się jakbym 10 kilometrów przebiegła i zakwasy miała. Jakoś tak mam przeczucie że powoli się mała wybiera na świat :)
-
Wczoraj, 22:05 #4090
U mnie czop śluzowy zaczął odchodzić dzień przed porodem w nocy.Następnego dnia wieczorem mały już był na świecie.
Mojej koleżance czop zaczął odchodzić tydzień przed porodem więc z tym jest różnie.
mamamalwina- kilka dni przed porodem tak jest że wszystko boli, ma się już dość i chce się rodzić.Też tak miałam.

60Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Nietypowy Problem/Objawy
Wczoraj, 22:36 w Niemowlaki