Strona 21 z 130 PierwszyPierwszy ... 11 16 20 21 22 26 31 41 ... OstatniOstatni
201. do 210. z 1296
Drzewko podziękowań1Podziękowań

Temat: Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

Wdrożona(y)

Domyślnie Odp: Waga w ciąży

mam nadzieje ze juz wiecej nie przytyje bo waze juz 17 kg a jeszcze nie dawno bylo 13kg

Fanka Lipcowa mama 05' Avatar Martuska

Domyślnie Odp: ILE PRZYTYŁAŚ W CIĄŻY?????

No to laseczki odkopuje troszke temat, bo gdzies utonal wsrod innych ;)
    Od ponad tygodnia mam napad wilczego glodu. Pisalysmy o tym dziewczyny i nie myslalam, ze mnie to tez spotka a spotkalo. Poprostu apety mi staaarsznie dopisuje.
    2 tyg. temu mialam 7 kg na plusie, a teraz ze nie wiem, bo kurcze nie waza mnie na wizytach, a sama niemam sie gdzie zwazyc, no ale mysle, ze skoro tyle jem ostatnio to cos mi przybyc musialo.
    A tak wogole to wlasnie ciekawa jestem kiedy ten porod nastapi od czasu kiedy mam te "napady wilcze", bo czekam ::) Dam znac napewno:)

Moj mąż obsługuje Heathrow Taxi Transfers to Gatwick pracując dla Airport Link. Startuje tez w zawodach i ma strone wpolscemamymocneseo - movie.

kwiecień 05/luty 08 Avatar giza

Cześć,
    Martuśka ja pod koniec ciąży to niewiele mogłam zmieścić jedzenia w brzuchu. Za to miałam ogromny apetyt na słodzycze, choć do 7 miesiąca to słodkie wcale mi nie smakowało.
    W ciąży przybyło mi 15 kg. Synek ważył 4200 i miałam bardzo dużo wód płodowych. Do swojej wagi wróciłam po miesiącu, a po 2 miesiącach było jeszcze 5kg mniej i na tym waga mi się zatrzymała.
    Pozdrawiam
    Giza

Wiara we własne siły musi iść w parze z umiejętnością rozpoznawania i pokonywania własnych niedoskonałości
    Roy Baumeister

Giza to szybciutko pozbylas sie kilogramow ciazowych, az nawet nadprogramowo. Ja pewnie tez wroce szybko do wagi sprzed ciazy, bo wiele tego na sobie nie mam, a dodatkowo piersia karmic chce.
    Co do jedzonka, to tez wiele na raz zjesc nie moge, ale za to jem czesciej a malymi porcjami. Zreszta brzuch mam nizej to wiecej juz teraz wejdzie ;)
    No i wlasnie Giza pamietasz na ile przed porodem ten apetyt wzrosl?

Moj mąż obsługuje Heathrow Taxi Transfers to Gatwick pracując dla Airport Link. Startuje tez w zawodach i ma strone wpolscemamymocneseo - movie.

Mamma Mia! Avatar margot

Ja ostatecznie przytyłam 17 kilo (ciekawe, ile moich postów jest w tym wątku ;)), a teraz - dwa miesiące po porodzie - mam jeszcze 5 kilo na plusie w stosunku do wagi przedciążowej. Oznacza to, że w 2 miesiące schudłam 12 kilo (synek ważył 3530), nie narzekam, zważywszy że żadnej diety nie stosuję, jem nawet sporo, ale karmię piersią, chodzę na długie spacery i taszczę wózek :)

"Jedna rzecz to pokazać dziecku drogę.
    Drugie, trudniejsze to odsunąć się z tej drogi i zrobić mu przejście." R.Brault

Majóweczka 2005 Avatar phantas

ja w ciąży przytyłam 11,5 kg, teraz czyli 6 tygodni później mam jeszcze 5 kg więcej niż przed ciążą, ale oddwóch tygodni moja waga stoi w miejscu. Odchudzać się nie będę bo karmię piersią i było by to głupie z mojej strony ale ćwiczę ;D

pozdrawiam
    --------------------------------------------------------
    żyjąc samotnie wszystko zawdzięczamy sobie

jeśli wydaje ci się że maleję - to znaczy że uciekam

uzależniona Avatar gaga

Witam serdecznie
    ja w koniec 8 miesiąca początek z 46 przytyłam do 63,5 !!!! a jeszcze został miesiąc, no ale na razie spoko, będę myśleć po porodzie jak zrzucić kilogramki zbędne :)

Fan(ka) Avatar agula

A mi się uzbierało jakieś 17 kg na plus w 40 tygodniu ciąży, a tydzień po porodzie było juz 10 kg mniej. Zobaczę jak to będzie w przyszłym tygodniu, bo jeszcze jakieś 10 do upatrzonej pozycji zostało ;)

Lipcowe mamy '05 '09 Avatar e_mama

a ja przytyłam dużżżżzzzzzzzzzo za dużżżżżżżżżżzzzzzzo :) na na na na ....

obawiam się, że jestem tutejszą rekordzistką:)

a zawdzięczam to temu, że ominęły mnie początkowe dolegliwości ciążowe związane z porannymi spotkaniami z białą skałą :)
    ufff- całe szczęście... i jak zaczęłam sobie tyć od samego początku to sobie tyję do tej pory...

w 3 miesiącu przestałam pracować i jestem ciągle na zwolnieniu, więc odpadła mi aktywność i codzienny wysiłek związany z dojazdami do pracki

no i mam monstrualnie gigantyczny apetyt, na wszystko i o każdej porze, a jak mnie łapie głód to nie ma, ze sobie powiem- spox- nie jem, jak czegoś nie wrzucę do środeczka to robi mi się tak bleeeee, fuuuj, byle jak i boli brzusio...

Czytalam w ksiazce zaklinaczki, ze podobno kobieta karmiaca powinna miec te 5 kg na plusie. Nie wiem czy tak kazdemu sie udaje ::) Ale prawda jest ze specjalnie nie ma sie co odchudzac przy karmeiniu. Cwiczenia jak najbardziej.

e_mamo napewno nie jestes rekordzistka :) Zreszta duzo zalezy od tej wyjsciowej masy.