141. do 146. z 146
Temat: Cukrzyca ciążowa
-
21-04-2012, 13:50 #141
Odp: Cukrzyca ciążowa
Lilly mnie opuchlizna zeszła od ręki i nadal nie występuje
-
25-04-2012, 16:11 #142Początkująca(y)
Witam. Jestem studentką II roku studiów uzupełniających magisterskich na kierunku Pielęgniarstwo.Piszę pracę mgr na temat sposobów odżywiania kobiet ciężarnych z cukrzycą. Bardzo proszę o wypełnienie anonimowej ankiety której wyniki (odpowiedzi) zostaną wykorzystane wyłącznie w celach naukowych Bardzo proszę o przemyślane i szczere odpowiedzi na pytania. Będę bardzo wdzięczna za pomoc!Dziękuję. LINK do ankiety: Sposoby odżywania kobiet ciężarnych z cukrzycą
-
26-04-2012, 10:47 #143
-
26-04-2012, 10:56 #144
alijenka mi diabetolog mówiła,że właśnie 32-36 tygodnia bywają najgorsze i mogą pojawić dziwne skoki. Ja znowu dziś po raz pierwszy na czczo miałam za wysoki a po śniadaniu miałam dobry . Dziś i wczoraj na śniadanie jadłam to samo i wczoraj było 140 dziś 115.A po śniadaniu zawsze miewałam za wysoki i już diabetolog stwierdziła że poprostu już tak mam,że najważniejsze że po insulinie mi szybko spada.
Ale już niedługo nam zostało także damy radę co nie?
-
26-04-2012, 11:45 #145Fan(ka)
oj ja też mam skoki. Po sniadaniu po którym wczesniej miałam 95 teraz mam 127.
I też czytałam ze koniec ciazy jest nieprzewidywalny pod wzgledem wyników. Ale sam koniec za to normuje.
Liczmy na to ze po porodzie porzucimy glukometry i nie bedziemy musiały sie martwic czy nam po jablku cukier skoczy czy nie
-
26-04-2012, 11:49 #146
no mam nadzieje ze to minie bo zaczyna mnie to strasznie martwic, najbardziej martwie sie o malenstwo bo ja to dam rade !!!!!
najsmieszniejsze jest to ze wszystko co slodkie moge jesc i nie skacze mi po tym cukier a za to po zwyklym jedzeniu zaczyna !!!!!!!!!
wczoraj jak poszlam do pklulistki ktora zna sie na takim badaniu jak czytanie chorob z oka to odrazu mi powiedziala ze musze po porodzie zrobic badania na glukoze we krwi !!! a nawet nie wiedziala ze borykam sie z tym teraz

22Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Nietypowy Problem/Objawy
Wczoraj, 22:36 w Niemowlaki