Strona 15 z 15 PierwszyPierwszy ... 5 10 14 15
141. do 146. z 146
Drzewko podziękowań22Podziękowań

Temat: Cukrzyca ciążowa

Zadomowiona(y) Avatar Pamka_

Domyślnie Odp: Cukrzyca ciążowa

Lilly mnie opuchlizna zeszła od ręki i nadal nie występuje
    lilly815 dziękuje za post.

Początkująca(y)

Witam. Jestem studentką II roku studiów uzupełniających magisterskich na kierunku Pielęgniarstwo.Piszę pracę mgr na temat sposobów odżywiania kobiet ciężarnych z cukrzycą. Bardzo proszę o wypełnienie anonimowej ankiety której wyniki (odpowiedzi) zostaną wykorzystane wyłącznie w celach naukowych Bardzo proszę o przemyślane i szczere odpowiedzi na pytania. Będę bardzo wdzięczna za pomoc!Dziękuję. LINK do ankiety: Sposoby odżywania kobiet ciężarnych z cukrzycą

Fan(ka) Avatar alijenka

No to chyba za długo się cieszyłam że mam dobry cukier, kurde mam teraz takie skoki nawet po takim jedzeniu gdzie wcześniej nie przekraczałam 102-106 to teraz mam 141

Fan(ka) Avatar ViolaPop

alijenka mi diabetolog mówiła,że właśnie 32-36 tygodnia bywają najgorsze i mogą pojawić dziwne skoki. Ja znowu dziś po raz pierwszy na czczo miałam za wysoki a po śniadaniu miałam dobry . Dziś i wczoraj na śniadanie jadłam to samo i wczoraj było 140 dziś 115.A po śniadaniu zawsze miewałam za wysoki i już diabetolog stwierdziła że poprostu już tak mam,że najważniejsze że po insulinie mi szybko spada.

Ale już niedługo nam zostało także damy radę co nie?

Czekamy na Ciebie syneczku:)

http://enpr.pl/1690

Fan(ka)

oj ja też mam skoki. Po sniadaniu po którym wczesniej miałam 95 teraz mam 127.
    I też czytałam ze koniec ciazy jest nieprzewidywalny pod wzgledem wyników. Ale sam koniec za to normuje.
    Liczmy na to ze po porodzie porzucimy glukometry i nie bedziemy musiały sie martwic czy nam po jablku cukier skoczy czy nie

Fan(ka) Avatar alijenka

no mam nadzieje ze to minie bo zaczyna mnie to strasznie martwic, najbardziej martwie sie o malenstwo bo ja to dam rade !!!!!
    najsmieszniejsze jest to ze wszystko co slodkie moge jesc i nie skacze mi po tym cukier a za to po zwyklym jedzeniu zaczyna !!!!!!!!!
    wczoraj jak poszlam do pklulistki ktora zna sie na takim badaniu jak czytanie chorob z oka to odrazu mi powiedziala ze musze po porodzie zrobic badania na glukoze we krwi !!! a nawet nie wiedziala ze borykam sie z tym teraz

Strona 15 z 15 PierwszyPierwszy ... 5 10 14 15

Zasady Postowania