361. do 363. z 363
-
10-05-2012, 08:51 #361Fan(ka)
Odp: Proponowane imiona dla naszych Skarbów :)
Kobiety ciezarne i w połogu maja ubezpieczenie ze tak powiem z urzędu. Jedyna sytuacja kiedy moga wystawic rachunek jest ta kiedy cieżarna nie jest obywatelka Polski. A ze szpital sie czepia.... to sie zdarza. Poza tym nam mówili ze RMUA jakby ktos nie miał aktualnego to mozna bez problemu potem dostarczyć....
-
11-05-2012, 00:24 #362
Akurat szpital faktycznie się czepia ale powiem Wam że do gina też musiałam przynieść dokument iż jestem ubezpieczona a jakby nie patrzeć kobietę będąca w ciąży nie powinni o to pytac, bo tak jak piszecie nalezy jej sie świadczenei usług medycznych
a ze polska to kraj papierkow widac jak ludzie ludziom lubia utrudniac zycie ...ehhh
-
11-05-2012, 10:26 #363
No własnie. Mi od razu powiedzieli, że jak na KTG przyjadę to mam mieć przy sobie aktualne RMUA.
A o dzidziusia się dowiadywałam w ZUSie i to kilka razy, bo mam nietypową sytuację. Ja mam umowę do dnia porodu, a mąz jest od 7 maja w służbie przygotowawczej i w pracy ma urlop bezpłatny do 24 sierpnia. W ZUSie kazali mi wyrejestrować Marcela z ubezpieczenia męża i zgłosić do mojego, bo pożniej będzie objęty ze mną " z urzędu" ale z maluszkiem to nie wiedzieli co zrobić. Dopiero po kilku dniach do mnie zadzwoniła Pani z ZUSu i powiedziała, że do 3 m-ca nie muszę do wogóle zgłaszać, a później już będę mogła do ubezpiecznia męża bo wtedy już wróci do pracy.

40Podziękowań
LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Nietypowy Problem/Objawy
Wczoraj, 22:36 w Niemowlaki