Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
1. do 10. z 17
    Lutóweczka '10 Avatar mloda_mamusia1

Domyślnie MOPS Częstochowa wychowawcze

Witam! Mam taką sprawę. Otóż w październiku składałam papiery w MOPSie o zasiłek wychowawczy i rodzinny. Wcześniej pobierałam te zasiłki z GOPSu w Rędzinach (wynajęłam mieszkanie w Częstochowie i skierowali mnie do mopsu). W MOPSie złożyłam komplet dokumentów, tylko, że obawiam się, że księgowa wydała mi za mało ZUS Rmua, ponieważ miało być za cały rok 2010, a wydała mi za okres wychowawczego, czyli od 14 lipca 2010, sierpien, wrzesień, listopad i grudzień. Ominęła w ogóle październik, i miesiące, od początku roku. Gdy składałam w MOPSie papiery, i pytałam się, czy mam donieść brakujące rmua, powiedziała, że nie wie, i jeżeli coś będzie nie tak, to zadzwonią do mnie z Niepodległości. Problem w tym, że popsuła mi się karta sim, od telefonu, który podałam w papierach, i nie wiem czy przyślą mi jakieś wezwanie pocztą, czy co. Proszę o jakieś rady, co mam zrobić!

Z góry dziękuję za odpowiedź,
    Pozdrawiam!

Mama Avatar Carolineee

Domyślnie Odp: MOPS Częstochowa wychowawcze

Znajdź nr w necie i zadzwoń do nich.
    Generalnie decyzję powinnaś dostać pocztą ale nie czekaj bo może być odmowna w związku z brakiem dokumentów.

Po prostu szczęśliwa!

Ja decyzję o przyznaniu rodzinnego musiałam odebrać osobiście. Na śmierć o tym zapomniałam i nie wypłacali mi zasiłku. Dopiero jak się spostrzegłam, że pieniądze nie wpływają, zadzwoniłam do MOPSu i mnie poinformowano, że muszę odebrać decyzję...

Entuzjast(k)a Avatar kaczucha12345

A jakie trzeba w ogole spelnic warunki zeby dostac rodzinne?

Po prostu szczęśliwa!

Dochód na członka rodziny nie może przekraczać danej kwoty, ale nie pamiętam jakiej... Coś ponad 500zł :) A dostajesz SZALONE 68zł miesięcznie...

Cytat Napisał Carolineee Zobacz post
    Znajdź nr w necie i zadzwoń do nich.
    Generalnie decyzję powinnaś dostać pocztą ale nie czekaj bo może być odmowna w związku z brakiem dokumentów.
    No, właśnie, tego się obawiam, że mogą mi odmówić

Cytat Napisał Nulini Zobacz post
    Ja decyzję o przyznaniu rodzinnego musiałam odebrać osobiście. Na śmierć o tym zapomniałam i nie wypłacali mi zasiłku. Dopiero jak się spostrzegłam, że pieniądze nie wpływają, zadzwoniłam do MOPSu i mnie poinformowano, że muszę odebrać decyzję...
    Dobre, chociaż to, że poinformowano... Jutro będę dzwonić, i się dowiem co i jak

Dzięki dziewczyny za odpowiedź! Mam nadzieję, żeby decyzja nie była odmowna, bo chyba szlag mnie trafi ;/

Cytat Napisał kaczucha12345 Zobacz post
    A jakie trzeba w ogole spelnic warunki zeby dostac rodzinne?
    bodajże 504zł. Już nie pamiętam dokładnie.... wszystkie info pod tym linkiem

Mama Hani :-)

Cytat Napisał mloda_mamusia1 Zobacz post

Dzięki dziewczyny za odpowiedź! Mam nadzieję, żeby decyzja nie była odmowna, bo chyba szlag mnie trafi ;/
    Jeśli złożyłaś podanie i brakuje jakiś dokumentów, to powinni Ci przysłać wezwanie - tak było w moim przypadku.

Generalnie niezależnie od placówki wszystkie takie sprawy powinny być załatwiane drogą listowną a nie telefoniczną...

Cytat Napisał Kasiulka_1980 Zobacz post
    Jeśli złożyłaś podanie i brakuje jakiś dokumentów, to powinni Ci przysłać wezwanie - tak było w moim przypadku.

Generalnie niezależnie od placówki wszystkie takie sprawy powinny być załatwiane drogą listowną a nie telefoniczną...
    Racja, tylko, że tak powiem u Nas jest mały burdel, bo moja znajoma dzwoniła do nich w listopadzie, że nie dostała jeszcze pielęgnacyjnego, a oni jej powiedzieli, że zapomnieli wysłać. Czekała kolejne 2 tyg, znowu zadzwoniła, i na drugi dzień pieniążki były

Mama Avatar Carolineee

Kasiula nie zgadzam się,ja większość spraw nie wymagających podpisu lub zapytania kierowałam telefonicznie.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Zasady Postowania