11. do 17. z 17
Temat: MOPS Częstochowa wychowawcze
-
20-12-2011, 22:23 #11
Odp: MOPS Częstochowa wychowawcze
u nas wogole nie skladam RMUa... dawalam zaswiadczenie ze skarbowki o dochodzie, do tego z ZUSu zaswiadczenei o wysokosci zasilku macierzysnkiego...
-
20-12-2011, 22:26 #12
Też dawałam zaświadczenie ze skarbowki, no a z tym zusem, to pytałam się tej urzędniczki, czy mogę od księgowej wziąć rmua, to powiedziała, ze tak, i że o dochodzie 7400zł, no to wzięłam to od księgowej, ale zaś kiedy składałam te papiery, i pytałam się czy to to jest to, to powiedziała, że nie wie, i że jak coś będzie nie tak, to będą do mnie dzwonili, a ja się będę tłumaczyć;/ Jeden wielki burdel ;/
-
20-12-2011, 22:29 #13
młoda mamusiu - rmua ma być jedynie za ostatni miesiąc przed złozeniem wniosku, a nie za cały rok!. Czyli jak składałaś w październiku, to za wrzesień 2011 wystarczy i do tego Twoje oświadczenie, że podlegasz ubezpieczeniu społecznemu. Skontaktuj się telefonicznie z OPSem, bo za dużo czasu minęło od złożenie wniosku. A na jaki adres miałoby iść ewentualne wezwanie? ( bo na pewno muszą wysłać listownie - taki jest wymóg)Podałaś ten częstochowski?
-
20-12-2011, 22:29 #14
To już wiem co i jak. Pewnie chodzi im o to, że księgowa mi wystawiła rmua za okres wychowawczego. Trudno jutro dzwonie, pytam się, lecę do zusu, i załatwiam... Zamiast wytłumaczyc co i jak, to nie;/ Na dodatek zaświadczenia z zusu wcale do GOPSu nie potrzebowałam.....
-
20-12-2011, 22:31 #15
-
21-12-2011, 10:57 #16
-
24-12-2011, 13:06 #17
Dziewczyny, jeszcze raz się do Was zgłaszam. Ponieważ w mopsie pani powiedziała mi, że dostanę pieniążki przed świętami, wczoraj jednak nie przyszły. Jest jeden problem. We wniosku podawałam nr konta, a w decyzji nie jest uwzględnione konto, nawet nie ma wzmianki, o tym, że pieniążki będę wysyłane na taki i taki nr konta. Przeglądałam decyzje które miałam z Gopsu, i tam jest czarne na białym napisane, że pieniążki będę wysyłane, na moje konto bankowe. NIe wiem czy miałam je odebrać w kasie, czy co ? Przez telefon powiedziano, mi ze na konto wpłyną, a na decyzji anwet nie ma o tym wzmianki... Nie wiem co teraz ;/ Czy mam spokojnie czekać, aż wpłyną na konto? Czy we wtorek dzwonić do nich ?

LinkBack URL
About LinkBacks

Facebook

Nietypowy Problem/Objawy
Wczoraj, 22:36 w Niemowlaki