Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
11. do 17. z 17
    Fan(ka) Avatar marta2801

Domyślnie Odp: MOPS Częstochowa wychowawcze

u nas wogole nie skladam RMUa... dawalam zaswiadczenie ze skarbowki o dochodzie, do tego z ZUSu zaswiadczenei o wysokosci zasilku macierzysnkiego...

Lutóweczka '10 Avatar mloda_mamusia1

Cytat Napisał marta2801 Zobacz post
    u nas wogole nie skladam RMUa... dawalam zaswiadczenie ze skarbowki o dochodzie, do tego z ZUSu zaswiadczenei o wysokosci zasilku macierzysnkiego...
    Też dawałam zaświadczenie ze skarbowki, no a z tym zusem, to pytałam się tej urzędniczki, czy mogę od księgowej wziąć rmua, to powiedziała, ze tak, i że o dochodzie 7400zł, no to wzięłam to od księgowej, ale zaś kiedy składałam te papiery, i pytałam się czy to to jest to, to powiedziała, że nie wie, i że jak coś będzie nie tak, to będą do mnie dzwonili, a ja się będę tłumaczyć;/ Jeden wielki burdel ;/

Fan(ka) Avatar lenkaa*

młoda mamusiu - rmua ma być jedynie za ostatni miesiąc przed złozeniem wniosku, a nie za cały rok!. Czyli jak składałaś w październiku, to za wrzesień 2011 wystarczy i do tego Twoje oświadczenie, że podlegasz ubezpieczeniu społecznemu. Skontaktuj się telefonicznie z OPSem, bo za dużo czasu minęło od złożenie wniosku. A na jaki adres miałoby iść ewentualne wezwanie? ( bo na pewno muszą wysłać listownie - taki jest wymóg)Podałaś ten częstochowski?

To już wiem co i jak. Pewnie chodzi im o to, że księgowa mi wystawiła rmua za okres wychowawczego. Trudno jutro dzwonie, pytam się, lecę do zusu, i załatwiam... Zamiast wytłumaczyc co i jak, to nie;/ Na dodatek zaświadczenia z zusu wcale do GOPSu nie potrzebowałam.....

Cytat Napisał lenkaa* Zobacz post
    młoda mamusiu - rmua ma być jedynie za ostatni miesiąc przed złozeniem wniosku, a nie za cały rok!. Czyli jak składałaś w październiku, to za wrzesień 2011 wystarczy i do tego Twoje oświadczenie, że podlegasz ubezpieczeniu społecznemu. Skontaktuj się telefonicznie z OPSem, bo za dużo czasu minęło od złożenie wniosku. A na jaki adres miałoby iść ewentualne wezwanie? ( bo na pewno muszą wysłać listownie - taki jest wymóg)Podałaś ten częstochowski?
    Tak częstochowski, mają jeszcze ksero umowy najmu, więc aktualny adres mają ... Kurde mam na kartce napisane czarno na białym ZUS RMUA ZA 2010 R.... albo mi źle podała, albo nie wiem o co kaman ;/

Na szczęście okazało się, że czekali, aż odbiorę decyzję. Decyzja jest pozytywna, i pięniążki dostanę przed świętami :)

Dziewczyny, jeszcze raz się do Was zgłaszam. Ponieważ w mopsie pani powiedziała mi, że dostanę pieniążki przed świętami, wczoraj jednak nie przyszły. Jest jeden problem. We wniosku podawałam nr konta, a w decyzji nie jest uwzględnione konto, nawet nie ma wzmianki, o tym, że pieniążki będę wysyłane na taki i taki nr konta. Przeglądałam decyzje które miałam z Gopsu, i tam jest czarne na białym napisane, że pieniążki będę wysyłane, na moje konto bankowe. NIe wiem czy miałam je odebrać w kasie, czy co ? Przez telefon powiedziano, mi ze na konto wpłyną, a na decyzji anwet nie ma o tym wzmianki... Nie wiem co teraz ;/ Czy mam spokojnie czekać, aż wpłyną na konto? Czy we wtorek dzwonić do nich ?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Zasady Postowania