1. do 4. z 4
    Początkująca(y)
    Wpisów do bloga
    1

Domyślnie Dieta Strukturalna

Witajcie,

Czy korzystałyście kiedyś z diety strukturalnej? Jak dla mnie jest ona zarówno skuteczna, jak i bezpieczna, jednak dzisiaj przypadkiem trafiłam na niezbyt pochlebne treści na jej temat i zastanawiam się, czy była to po prostu jako antyreklama, czy też faktycznie niektórzy mają z nią niezbyt dobre skojarzenia. Szukałam na forum waszych opinii, ale znalazłam tylko jedną i całe szczęście pozytywną. Czy któraś z Was jeszcze korzystała z tej diety?

Początkująca(y)
    Wpisów do bloga
    1

Domyślnie Odp: Dieta Strukturalna

Na razie moje zapytanie nie spotkało się z żadną odpowiedzią. Jeśli nie macie jeszcze żadnych doświadczeń związanych z dietą strukturalną, pozwolę sobie więc zaprosić Was na mojego bloga, na którym zamieściłam dziś wpis o tej diecie. Czekam na Wasze komentarze co o niej myślicie.

Początkująca(y)

Ja nie mam pojęcia na czym w ogóle polega taka dieta więc ciężko wypowiedzieć się w tym temacie bardziej konstruktywnie. Może napiszesz tutaj w paru słowach o co dokładnie chodzi, będzie łatwiej dyskutować

Początkująca(y)
    Wpisów do bloga
    1

Zaprosiłam Was na mojego bloga gdzie opisałam tę dietę, ale ok opiszę krótko na czym ona polega.

Dieta strukturalna oparta jest na bardzo prostej zasadzie. Wszystkie zalecane w niej produkty zawierają minimum kalorii oraz maksimum witamin, składników mineralnych i przeciwutleniaczy. W efekcie powstała lista pokarmów najbardziej wartościowych dla współczesnego człowieka, tzw. Lista produktów strukturalnych. Regularne spożywanie produktów strukturalnych zapewnia wzmocnienie, regenerację i odmłodzenie organizmu oraz trwałą redukcję masy ciała.

Dieta strukturalna doskonale sprawdza się podczas odchudzania, a jednocześnie jest zalecana w profilaktyce i leczeniu chorób cywilizacyjnych, takich jak: miażdżyca, podwyższony poziom cholesterolu, cukrzyca, nadciśnienie, schorzenia zwyrodnieniowe stawów, osteoporoza, problemy dermatologiczne, alergie oraz zespół przewlekłego zmęczenia.

Źródło

Dieta ta urzekła mnie tym, że nie ma tu ciągłego liczenia kalorii, a przede wszystkim jest bezpieczna i dobra dla zdrowia, gdyż dostarczasz organizmowi wszystkiego czego mu naprawdę potrzeba. Jeśli komuś zależy na szybszych efektach, to można zrobić sobie tzw. odchudzanie weekendowe, które rozpoczyna się np. w piątek wieczorem i kończy w niedzielę wieczorem. Dni mogą być dowolne, ważne jednak, aby nie trwało to dłużej niż 3-4 dni. W tym czasie pije się tylko koktajle - 4 koktajle na dzień co 3,5 godziny. W czasie takiego weekendu można stracić od 0,5kg do 2kg w zależności od stanu zdrowia i wielkości nadwagi.

Tagi tego tematu

Zasady Postowania